reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witajcie, tyle się tu dzieje....
My po dzisiejszej wizycie.hmmm......uwaga uwaga.......zniknął nam siusiak. Miał być synek a tu dziś na usg nie bardzo bo widać, ale tak się układał ze.nie bardzo można było zobaczyć co tam kryje ale chyba coraz bardziej na dziewczynkę. A już tak się nastawilismy na synka, widziałam twarz męża przy tym....troszkę się rozczarował, ale nie chciał tego pokazać po sobie. Będziemy cieszyć się z dziewczynki i z chlopca aby tylko zdrowe było ale mimo wszystko córeczkę mamy i synek byłby idealny. Mąż w końcu odpalił:"będzie pretekst żeby próbować dalej".
Pewności nabierzemy ok 20 tyg.póki co jesteśmy w lekkiej nieświadomości i poczekamy.
Maluch piękny, waży 126G, serduszko bije cudownie, pięknie, miarowo 159uderzeń/min. Była z nami córka ,szczęśliwa bo dostała swoje własne zdjęcie malucha.
Mi tez bardzo podoba się fotelik Cybex Cloud a wózek Bebetto Tito lub Anex Sport, ale zobaczymy na żywo i się zastanowimy.
No to ladnie [emoji23] zazwyczaj odwrotnie sie robi ze z dziewczynki chlopak , ale zeby siusiak zniknął jeny. Znow niepewność

reklama
Dzien dobry z rana. Ale sie nie wysypiam jeny[emoji53] maz sie wierci jak dziecko male a mnie to zaraz budzi. Mówi ze boi sie ze mnie kopnie w brzuch albo cos takiego, przez to z boku na bok się przewraca. Chlopaki są u dziadków to ja dzisiaj z lozka nie wstaje, nie musze nic robic waznego[emoji23].

Witam
Takie właśnie niespodzianki....Tyle czekaliśmy to poczekamy jeszcze troszkę.
Ja przyjechałam z córką do mamy na parę dni i taka miałam paskudna noc, najpierw nie mogłam zasnąć do 2 w nocy, potem z 10 razy się budzilam, było mi niewygodnie, źle. Coś czuje że będę w dzień odsypiac.
Mamusia96 na pewno wszystko będzie ok, wszystkie trzymamy kciuki, daj znać po wizycie.
Miłego dnia wam życzę.

Z dzidziunią wszystko dobrze, machała rączkami i nóżkami serduszko ładnie bije. Ale.. łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy i stąd te krwawienia. Dostałam nospę domięśniowo a także receptę na luteinę. Jeśli ciagle będzie utrzymywał się ból i krwawienie to w nocy będę musiała przyjechać i położą mnie na oddziale.

@HappyElephant a powiedz mi czy wysoko miałaś ten fotelik na tym joggerze zamontowany? Jestem niska i boje się ze nie będę widziała gdzie jadę i wszyscy będą myśleli ze wózek sam jedzie ;)
:p:D
Kurczę, szkoda że mam adaptery głęboko w schowku, bo zrobiłabym zdjęcie. Ja mam 168 cm i absolutnie nie miałam nigdy uczucia, że dziecko jedzie za wysoko. Akurat w tym foteliku jest nawet lepiej niż w innych, bo możesz opuścić rączkę na płasko, więc nie zasłania dodatkowo :)

Z dzidziunią wszystko dobrze, machała rączkami i nóżkami serduszko ładnie bije. Ale.. łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy i stąd te krwawienia. Dostałam nospę domięśniowo a także receptę na luteinę. Jeśli ciagle będzie utrzymywał się ból i krwawienie to w nocy będę musiała przyjechać i położą mnie na oddziale.
No tak, to będziesz miała przymus bardzo oszczędne trybu życia teraz <3 współczuję ale najważniejsze że nic złego się nie dzieje z dzidzia.

Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie - jakie usg miałyście robione w 15 tc? Już tylko przez brzuch czy dalej ginekologiczne? Dzisiaj mam wizytę kontrolną u swojego gina, do tej pory miałam już 5 usg ginekologicznych i wydaje mi się że to po nich zaczęły się moje problemy z pęcherzem i z tymi bólami - lekarz który mi robił usg brzucha ostatnio potwierdził moje obawy, że niestety przez usg robione dopochwowo można się zarazić różnymi paskudztwami i jest to jak najbardziej prawdopodobne i on radzi mi tego unikać. W związku z tym zamierzam dzisiaj powiedzieć mojemu ginowi że nie zgadzam się na wykonanie badania ani usg gin, bo dopiero co zaczynam z tego wszystkiego wychodzić, równo po miesiącu! Stąd moje pytanie - czy ograniczają się u Was już w końcu jedynie do usg przez brzuch?

reklama
Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie - jakie usg miałyście robione w 15 tc? Już tylko przez brzuch czy dalej ginekologiczne? Dzisiaj mam wizytę kontrolną u swojego gina, do tej pory miałam już 5 usg ginekologicznych i wydaje mi się że to po nich zaczęły się moje problemy z pęcherzem i z tymi bólami - lekarz który mi robił usg brzucha ostatnio potwierdził moje obawy, że niestety przez usg robione dopochwowo można się zarazić różnymi paskudztwami i jest to jak najbardziej prawdopodobne i on radzi mi tego unikać. W związku z tym zamierzam dzisiaj powiedzieć mojemu ginowi że nie zgadzam się na wykonanie badania ani usg gin, bo dopiero co zaczynam z tego wszystkiego wychodzić, równo po miesiącu! Stąd moje pytanie - czy ograniczają się u Was już w końcu jedynie do usg przez brzuch?
Przez brzuch mialam robione juz od 13tc.

Do góry