reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witajcie, tyle się tu dzieje....
My po dzisiejszej wizycie.hmmm......uwaga uwaga.......zniknął nam siusiak. Miał być synek a tu dziś na usg nie bardzo bo widać, ale tak się układał ze.nie bardzo można było zobaczyć co tam kryje ale chyba coraz bardziej na dziewczynkę. A już tak się nastawilismy na synka, widziałam twarz męża przy tym....troszkę się rozczarował, ale nie chciał tego pokazać po sobie. Będziemy cieszyć się z dziewczynki i z chlopca aby tylko zdrowe było ale mimo wszystko córeczkę mamy i synek byłby idealny. Mąż w końcu odpalił:"będzie pretekst żeby próbować dalej".
Pewności nabierzemy ok 20 tyg.póki co jesteśmy w lekkiej nieświadomości i poczekamy.
Maluch piękny, waży 126G, serduszko bije cudownie, pięknie, miarowo 159uderzeń/min. Była z nami córka ,szczęśliwa bo dostała swoje własne zdjęcie malucha.
Mi tez bardzo podoba się fotelik Cybex Cloud a wózek Bebetto Tito lub Anex Sport, ale zobaczymy na żywo i się zastanowimy.
No to ladnie [emoji23] zazwyczaj odwrotnie sie robi ze z dziewczynki chlopak , ale zeby siusiak zniknął jeny. Znow niepewność

reklama
Dzien dobry z rana. Ale sie nie wysypiam jeny[emoji53] maz sie wierci jak dziecko male a mnie to zaraz budzi. Mówi ze boi sie ze mnie kopnie w brzuch albo cos takiego, przez to z boku na bok się przewraca. Chlopaki są u dziadków to ja dzisiaj z lozka nie wstaje, nie musze nic robic waznego[emoji23].

Witam
Takie właśnie niespodzianki....Tyle czekaliśmy to poczekamy jeszcze troszkę.
Ja przyjechałam z córką do mamy na parę dni i taka miałam paskudna noc, najpierw nie mogłam zasnąć do 2 w nocy, potem z 10 razy się budzilam, było mi niewygodnie, źle. Coś czuje że będę w dzień odsypiac.
Mamusia96 na pewno wszystko będzie ok, wszystkie trzymamy kciuki, daj znać po wizycie.
Miłego dnia wam życzę.

Z dzidziunią wszystko dobrze, machała rączkami i nóżkami serduszko ładnie bije. Ale.. łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy i stąd te krwawienia. Dostałam nospę domięśniowo a także receptę na luteinę. Jeśli ciagle będzie utrzymywał się ból i krwawienie to w nocy będę musiała przyjechać i położą mnie na oddziale.

@HappyElephant a powiedz mi czy wysoko miałaś ten fotelik na tym joggerze zamontowany? Jestem niska i boje się ze nie będę widziała gdzie jadę i wszyscy będą myśleli ze wózek sam jedzie ;)
:p:D
Kurczę, szkoda że mam adaptery głęboko w schowku, bo zrobiłabym zdjęcie. Ja mam 168 cm i absolutnie nie miałam nigdy uczucia, że dziecko jedzie za wysoko. Akurat w tym foteliku jest nawet lepiej niż w innych, bo możesz opuścić rączkę na płasko, więc nie zasłania dodatkowo :)

Z dzidziunią wszystko dobrze, machała rączkami i nóżkami serduszko ładnie bije. Ale.. łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy i stąd te krwawienia. Dostałam nospę domięśniowo a także receptę na luteinę. Jeśli ciagle będzie utrzymywał się ból i krwawienie to w nocy będę musiała przyjechać i położą mnie na oddziale.
No tak, to będziesz miała przymus bardzo oszczędne trybu życia teraz <3 współczuję ale najważniejsze że nic złego się nie dzieje z dzidzia.

Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie - jakie usg miałyście robione w 15 tc? Już tylko przez brzuch czy dalej ginekologiczne? Dzisiaj mam wizytę kontrolną u swojego gina, do tej pory miałam już 5 usg ginekologicznych i wydaje mi się że to po nich zaczęły się moje problemy z pęcherzem i z tymi bólami - lekarz który mi robił usg brzucha ostatnio potwierdził moje obawy, że niestety przez usg robione dopochwowo można się zarazić różnymi paskudztwami i jest to jak najbardziej prawdopodobne i on radzi mi tego unikać. W związku z tym zamierzam dzisiaj powiedzieć mojemu ginowi że nie zgadzam się na wykonanie badania ani usg gin, bo dopiero co zaczynam z tego wszystkiego wychodzić, równo po miesiącu! Stąd moje pytanie - czy ograniczają się u Was już w końcu jedynie do usg przez brzuch?

reklama
Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie - jakie usg miałyście robione w 15 tc? Już tylko przez brzuch czy dalej ginekologiczne? Dzisiaj mam wizytę kontrolną u swojego gina, do tej pory miałam już 5 usg ginekologicznych i wydaje mi się że to po nich zaczęły się moje problemy z pęcherzem i z tymi bólami - lekarz który mi robił usg brzucha ostatnio potwierdził moje obawy, że niestety przez usg robione dopochwowo można się zarazić różnymi paskudztwami i jest to jak najbardziej prawdopodobne i on radzi mi tego unikać. W związku z tym zamierzam dzisiaj powiedzieć mojemu ginowi że nie zgadzam się na wykonanie badania ani usg gin, bo dopiero co zaczynam z tego wszystkiego wychodzić, równo po miesiącu! Stąd moje pytanie - czy ograniczają się u Was już w końcu jedynie do usg przez brzuch?
Przez brzuch mialam robione juz od 13tc.

Do góry