reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie - jakie usg miałyście robione w 15 tc? Już tylko przez brzuch czy dalej ginekologiczne? Dzisiaj mam wizytę kontrolną u swojego gina, do tej pory miałam już 5 usg ginekologicznych i wydaje mi się że to po nich zaczęły się moje problemy z pęcherzem i z tymi bólami - lekarz który mi robił usg brzucha ostatnio potwierdził moje obawy, że niestety przez usg robione dopochwowo można się zarazić różnymi paskudztwami i jest to jak najbardziej prawdopodobne i on radzi mi tego unikać. W związku z tym zamierzam dzisiaj powiedzieć mojemu ginowi że nie zgadzam się na wykonanie badania ani usg gin, bo dopiero co zaczynam z tego wszystkiego wychodzić, równo po miesiącu! Stąd moje pytanie - czy ograniczają się u Was już w końcu jedynie do usg przez brzuch?
Ja miałam juz i tak i tak i nic mi się nie dzieje więc trudno powiedzieć czy faktycznie taka przyczyna ... przecież wszystko jest w rękawiczkach i nowej prezerwatywie więc czy coś można tak złapać nie wiem nie zdarzyło mi się , ale kto wie . U mnie żeby dokładnie zmierzyć szyjke to dopochwowo badają , bo żadne palce nie powiedzą mi dokładnie jaka jest , a dla mnie to ważne i każe się badać dop jeśli chodzi o mierzenie szyjki .

reklama
Z dzidziunią wszystko dobrze, machała rączkami i nóżkami serduszko ładnie bije. Ale.. łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy i stąd te krwawienia. Dostałam nospę domięśniowo a także receptę na luteinę. Jeśli ciagle będzie utrzymywał się ból i krwawienie to w nocy będę musiała przyjechać i położą mnie na oddziale.
Współczuję :/ daj znać jak się macie .
Wypoczywaj będzie dobrze

Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie - jakie usg miałyście robione w 15 tc? Już tylko przez brzuch czy dalej ginekologiczne? Dzisiaj mam wizytę kontrolną u swojego gina, do tej pory miałam już 5 usg ginekologicznych i wydaje mi się że to po nich zaczęły się moje problemy z pęcherzem i z tymi bólami - lekarz który mi robił usg brzucha ostatnio potwierdził moje obawy, że niestety przez usg robione dopochwowo można się zarazić różnymi paskudztwami i jest to jak najbardziej prawdopodobne i on radzi mi tego unikać. W związku z tym zamierzam dzisiaj powiedzieć mojemu ginowi że nie zgadzam się na wykonanie badania ani usg gin, bo dopiero co zaczynam z tego wszystkiego wychodzić, równo po miesiącu! Stąd moje pytanie - czy ograniczają się u Was już w końcu jedynie do usg przez brzuch?
Ja od ostatniego usg które miałam początkiem 13tc już miał przez brzuch. Wydaje mi się że 15tc to już powinno się robić przez brzuch, czytałam że ginekolog. to jeśli jest bardzo utrudnione badanie przez brzuch.
Mnie tylko na wizytach co 3 tygodnie lekarz bada ma fotelu i po tym badaniu odczuwam dyskomfort.

Cześć
Dziś pięknie,a być gorąco, więc siedzę w domu. Potem po mała i będę robić pierogi z jagodami kamczackimi. M kupił wczoraj 3kg, większość zamrozil a reszta w pierogach.
Teraz leżakuje ile się da i odczuwam co tam malutkie wyprawia po śniadaniu [emoji4]

Kciuki za wizyty

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, będę musiała się dzisiaj wykazać asertywnością w stosunku do mojego lekarza i boję się że może nie być zbyt przyjemnie gdy odmówię mu badania. Jak chce niech robi przez brzuch i tyle, nie dam się dotknąć choćby miał się obrazić nawet. Ale denerwuję się przez to tą wizytą od tygodnia - a nie powinno tak być chyba :(

Js dopiero teraz pierwsze przez brzuch miałam

Z dzidziunią wszystko dobrze, machała rączkami i nóżkami serduszko ładnie bije. Ale.. łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy i stąd te krwawienia. Dostałam nospę domięśniowo a także receptę na luteinę. Jeśli ciagle będzie utrzymywał się ból i krwawienie to w nocy będę musiała przyjechać i położą mnie na oddziale.
To pewnie bedziesz musiała leżeć. Ale dobrze ze to tylko to. Głowa do góry[emoji8][emoji8][emoji8]

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, będę musiała się dzisiaj wykazać asertywnością w stosunku do mojego lekarza i boję się że może nie być zbyt przyjemnie gdy odmówię mu badania. Jak chce niech robi przez brzuch i tyle, nie dam się dotknąć choćby miał się obrazić nawet. Ale denerwuję się przez to tą wizytą od tygodnia - a nie powinno tak być chyba :(
Zdecydowanie nie powinno tak być.

Ja pierwsze usg przez brzuch miałam już w 8tc!!! Później jeszcze jedno ginekologiczne i już reszta tylko przez brzuch. Dzidki maja juz 10-15 cm nie ma opcji żeby usg przez brzuch nie podolalo

Ja na każdej wizycie mam robione USG ginekologiczne, dodatkowo od 12 tygodnia przez brzuch. To ginekologiczne jest chyba po to żeby szyjke ocenić. Z tego co pamiętam to w poprzedniej ciąży było podobnie. Ale ja do tej pory nigdy nie miałam problemów z pecherzem.

reklama
Witajcie dziewczyny :)
Ja dzis wstalam z lekkimi mdlosciami blee.
U Nas tez pogoda super, ale kompletnie nie wiem co robić...M juz w pracy, po za tym humor ma od wczoraj jakis kiepski :dry:
W planie tylko sklep i koniecznie zupa z mlodej kapustki z boczkiem :tak:

@Mamusia96 odpoczywaj, będzie dobrze :)

Do góry