reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzien dobry :)
Witam nową mamusie :) co do zaparc nie pomogę, bo nie miewam narazie, ale to chyba czesty problem :/ moze inne mamusie maja jakies sposoby.

@MamaXTrzy no to aktywnie spedzona niedziela :) moja tez...jak cholera. Siedzialam sama w domu na kanapie, nie liczac malego spaceru do sklepu..M byl do 21 w pracy. Ale tez na basen musimy sie wybrac. Od srody maja byc upaly, licze, ze w koncu z dziecmi pojedziemy na basen.miejski bo juz stekaja..
Aaa i trzymam kciuki za wizytę, dziewczynki życzę ;)

Co dzis w planach? Ja zaraz sie naszykuje i na miasto skocze i do urzędu, potem jakis obiad i chyba tyle...moze okna umyje, bo narazie slonko swieci, pogoda dopisuje.
Basen jest nieziemski w GL. Cale wakacje tam.zawsze spędzałam. Nie moge się go doczekać[emoji16]

reklama
Witaj! @Pycholaki jeśli masz tak duży problem to warto zapytać gina jak możesz sobie pomóc aby było bezpiecznie. Mnie póki co ten problem nie dotyczy, z synem miałam delikatne zaparcia Ale to pod sam koniec. I mi pomagał sok z kiszonej kapusty, czyscilo mnie równo :-D u mnie pogoda smutna aż żyć się nie chce, muszę wyskoczyć z synem na spacer i jakieś małe zakupy A co później hmm... to nie wiem mam brak energii czekam I czekam ciągle na ten przypływ przydało by się tak generalnie posprzątać mieszkanie... poukładać w szafach dokumenty itd. Ale weny mi brak niby zaczęłam 2 trymestr Ale brak mi motywacji....:sorry:

Ja na dzisiaj planów zbyt ambitnych nie mam: zaraz biore sie za mycie okien bo wołają o pomste do nieba ;) później zakupy, a po obiedzie chyba córke wyciągne na spacer :)

Słońce wychodzi ale ciągle jest chlodny wiatr, boję się o pogodę na urlopie bo w sobotę jedziemy na mazury - byle nie padało bo się zanudzimy nie mówiąc o 3 latku który z nami płynie [emoji14]
Energia już trochę wróciła jak i apetyt, wczoraj u babci zjadłam cały talerz rosołu i całe drugie danie :D

Trzymam kciuki za wizyty ;)
Osobiście zapomniałam kupić kubeczka na mocz więc badania zrobię jutro ale na szczęście wizyta w czwartek więc się wyrobie.

A ja sciagnelam aplikacje inna, asystent ciąży i witam sie w 17 tygodniu :D

Screenshot_2018-07-02-11-01-56.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-02-11-01-56.png
    Screenshot_2018-07-02-11-01-56.png
    66,5 KB · Wyświetleń: 297
Co do aury, mamy dzis taką i jest bardzo przyjemnie :)
Screenshot_2018-07-02-11-11-55.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-02-11-11-55.png
    Screenshot_2018-07-02-11-11-55.png
    369,8 KB · Wyświetleń: 288
Witam Was dzis :) maz chyba sie zatrul alkoholem i umiera teraz :) hehe tak myslalam ze tak bedzie. Ja juz bylam zapisac sie na wizyte do innej pani doktor bo moj poszedl na urlop wiec wizyte mam 26.07, 27.07 mam usg i kolejna wizyta 16.08. Chcialam sie zapisac na usg 3d ale zapisuja dopiero na wrzesien :/ i juz sama nie wiem co robic

U mnie właśnie pojawiły sie chmury- nie dziwi mnie to, bo dopiero co skończyłam myć okna ;)
IMG_20180702_113758_845.jpg

Załączniki

• IMG_20180702_113758_845.jpg
    IMG_20180702_113758_845.jpg
    81,9 KB · Wyświetleń: 270
Witajcie a u mnie jesien . zimno ,buro i deszczowa .musze isc do biedry cos na obiad kupic ale nie che mi sie z domu wychodzic.

reklama
Cześć dziewczynki
Ja już po wizycie, lekarz dziś w dobrym humorze to i ja po informacjach :)
Po poprzednim usg sprzed 3 tygodni z maluszkiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo (nt = 1,7mm a crl=7,5cm).
Przedłużył mi L4 na kolejne 3 tygodnie. Dał zielone światło na przytulanki (dobra wiadomość dla mojego M :D ). Kolejne skierowanie na badanie krwi i moczu. Mam unikać słońca i jak tylko usiądę lub się położę zawsze nogi mam dawać wyżej.
Już się nie mogę doczekać kolejnego usg, ale to dopiero 3 sierpnia. Potem idę na prywatne, poszłabym teraz ale kasę firma zamiast przelewać 10tego da na koniec miesiąca, przez zwolnienie lekarskie bo nie wypłacają razem z wypłatą :/ no nic muszę uzbroić się w cierpliwość.
Dziś moja koleżanka, która również jest w ciąży ale ma termin na listopad, dowiedziała się że będzie mieć córeczkę :) ja aż się nie mogę doczekać kto u mnie mieszka :)

Muszę coś na obiad wymyślić, trochę ogarnąć mieszkanie i potem po malucha.

U nas dziś w końcu słońce, cieplej trochę ale jak zawieje to jednak chłodno, od jutra wracają upały.

@Pycholaki witaj :) Na zaparcia polecam czereśnie :) przynajmniej mi pomagają, ja nie wiem co zrobię jak sezon się skończy ;)

Jeśli dziś wizyty są jakieś to trzymam kciuki :)

Do góry