reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

A ja mialam nocke z głowy...zasnac nie moglam chyba do 2 masakra...potem ledwo zasnelam, budzę sie a juz jasno :eek:

Ogarnelam juz sniadania, M pojechal oczywiscie do pracy, wiec ja tez chyba sie wybiore do mamy, potem zakupy, obiad i czas zleci.
Pogoda mnie juz dobija, dzieci chca na basen a tu od poczatku wakacji pogoda daremna. Chyba w tygodniu pojedziemy na kryty, bo juz M tez mowi, ze by tyłek zamoczyl :)

reklama
My dzisiaj mamy wolne od córy, bo idzie na obiad do cioci i zostaje do wieczora ;) idziemy więc na romantyczny obiad do Chińczyka haha :D im blizej piątku (wizyta), tym większy strach mnie ogarnia :O

Dobry paniom I brzuszkom :)
Co do dzidzi - mnie kopie wszędzie, I niziutko i koło pępka.
Wylapuje serduszko I niziutko I czasem niedaleko pępka, mały mocno ruchliwy jest :) ale jak pokazywałam na filmiku, kopniki są nawet na samiutkiej Lini majtek więc wszystko jest ok, jakby nie patrzeć macica rozrasta się w górę ale to nie znaczy że na dole jej już nie ma więc Dzidzia może kopać wyżej ale też i być wciąż tam gdzie zaczynała czyli niziutko :)

Co do leniuchowania - od 5 śpię strasznie przerwanie, budzę się co 15 minut, o 8 wstałam nakarmić psa i puścić na ogród, chwilę po tym wstał synus, wziął sobie śniadanko o teraz gra w coś koło mnie, mąż w sypialni do 11 naszej ma spać w spokoju, żeby już przed pracą nie musiał dosypiac (dzisiaj wraca na nockę)...
U mnie dzisiaj zaczął się 19tc, czyli mam za sobą już 18 tygodni :) za równo 15 dni zobaczę znowu maluszka I już będę w połowie drogi do porodu xD
A za równe 20 dni kierunek Polska <3

Hejka:) Dziewczyny używające detektora, mam zagwozdkę, czy wy nadal podłuchując szerduszko znajdujecie je w tym samym miejscu co wcześniej? w sensie tak niziutko na lini majcioch?
Ja dziś zaczynam 18 tydz. Serduszko ciagle nisko, ruchy czuje tez własnie tam niziutko jakby po samej szyjce kopało. I od piątku mi brzuszek twardnieje głownie przy leżeniu na wznak. Martwię sie bo w pierwszej ciąży szyjka skracała sie przedwcześnie i donosiłam ciąże tylko dzięki pessarowi załozonemu i ogromnym ilościom nospy... Boję sie powtórki.
Moja się przetransportowala wyzej już , w tym tyg jest zupełnie w innym miejscu .
Bierz magnezu dużo przy twardnieniach 3x2 dziennie nawet można

My dzisiaj mamy wolne od córy, bo idzie na obiad do cioci i zostaje do wieczora ;) idziemy więc na romantyczny obiad do Chińczyka haha :D im blizej piątku (wizyta), tym większy strach mnie ogarnia :O
Wszystko będzie dobrze na pewno :* ja jeszcze 18 dni do wizyty oszaleeeeje, coś mnie dzisiaj ciągnie w środku, nie wiem czy to szyjka czy co innego..

Wszystko będzie dobrze na pewno :* ja jeszcze 18 dni do wizyty oszaleeeeje, coś mnie dzisiaj ciągnie w środku, nie wiem czy to szyjka czy co innego..
Ja mam w piątek , też sobie zaczynam wyszukiwać juz... czy nie pęcherz czy nie szyjka ... muszę wymazy zrobić jeszcze . A pewnie to po prostu wynika ze wzrostu dziecka robi sobie miejsce oby

Hejooo!!! U mnie wizyta w następny poniedziałek, ostatnio coś mnie bardziej podbrzusze boli, I czuje takie rozopieranie na dole więc to napewno rozciąganie macicy I ciągle sikam, w nocy jak się obudzę to aż mnie pęcherz boli I szybko lecę do wc. Czekam aż synuś obudzi się I wyjdę z nim na spacer;)

@motylkowelove Na wszelki wypadek wzięłam sobie nospe. Mialam brać raz na jakiś czas ale całkiem o tym zapomniałam, może się rozejdzie.

Dziewczyny kupiłam wczoraj Bio Oil, cena wcale nie zachwyca bo za 125ml zapłaciłam 65zł w Rossmannie ale za to po pierwszym użyciu już mogę stwierdzić, że jest mega wydajny, wysmarowałam się cała bo mam kilka starych rozstępów i kilka blizn i z butelki nic nie ubyło, no i szybko się wchłania :)

reklama
Dobry paniom I brzuszkom :)
Co do dzidzi - mnie kopie wszędzie, I niziutko i koło pępka.
Wylapuje serduszko I niziutko I czasem niedaleko pępka, mały mocno ruchliwy jest :) ale jak pokazywałam na filmiku, kopniki są nawet na samiutkiej Lini majtek więc wszystko jest ok, jakby nie patrzeć macica rozrasta się w górę ale to nie znaczy że na dole jej już nie ma więc Dzidzia może kopać wyżej ale też i być wciąż tam gdzie zaczynała czyli niziutko :)

Co do leniuchowania - od 5 śpię strasznie przerwanie, budzę się co 15 minut, o 8 wstałam nakarmić psa i puścić na ogród, chwilę po tym wstał synus, wziął sobie śniadanko o teraz gra w coś koło mnie, mąż w sypialni do 11 naszej ma spać w spokoju, żeby już przed pracą nie musiał dosypiac (dzisiaj wraca na nockę)...
U mnie dzisiaj zaczął się 19tc, czyli mam za sobą już 18 tygodni :) za równo 15 dni zobaczę znowu maluszka I już będę w połowie drogi do porodu xD
A za równe 20 dni kierunek Polska <3
Ja też dziś wchodzę w 19 tc. [emoji16] mam polowkowe 17.07. Zazdroszczę Wam ruchów. Ja jeszcze nic nie czuję. Żadnych motylkow. Czekamy nadal. Miłej niedzieli

Do góry