reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A ja mialam nocke z głowy...zasnac nie moglam chyba do 2 masakra...potem ledwo zasnelam, budzę sie a juz jasno :eek:

Ogarnelam juz sniadania, M pojechal oczywiscie do pracy, wiec ja tez chyba sie wybiore do mamy, potem zakupy, obiad i czas zleci.
Pogoda mnie juz dobija, dzieci chca na basen a tu od poczatku wakacji pogoda daremna. Chyba w tygodniu pojedziemy na kryty, bo juz M tez mowi, ze by tyłek zamoczyl :)

reklama
My dzisiaj mamy wolne od córy, bo idzie na obiad do cioci i zostaje do wieczora ;) idziemy więc na romantyczny obiad do Chińczyka haha :D im blizej piątku (wizyta), tym większy strach mnie ogarnia :O

Dobry paniom I brzuszkom :)
Co do dzidzi - mnie kopie wszędzie, I niziutko i koło pępka.
Wylapuje serduszko I niziutko I czasem niedaleko pępka, mały mocno ruchliwy jest :) ale jak pokazywałam na filmiku, kopniki są nawet na samiutkiej Lini majtek więc wszystko jest ok, jakby nie patrzeć macica rozrasta się w górę ale to nie znaczy że na dole jej już nie ma więc Dzidzia może kopać wyżej ale też i być wciąż tam gdzie zaczynała czyli niziutko :)

Co do leniuchowania - od 5 śpię strasznie przerwanie, budzę się co 15 minut, o 8 wstałam nakarmić psa i puścić na ogród, chwilę po tym wstał synus, wziął sobie śniadanko o teraz gra w coś koło mnie, mąż w sypialni do 11 naszej ma spać w spokoju, żeby już przed pracą nie musiał dosypiac (dzisiaj wraca na nockę)...
U mnie dzisiaj zaczął się 19tc, czyli mam za sobą już 18 tygodni :) za równo 15 dni zobaczę znowu maluszka I już będę w połowie drogi do porodu xD
A za równe 20 dni kierunek Polska <3

Hejka:) Dziewczyny używające detektora, mam zagwozdkę, czy wy nadal podłuchując szerduszko znajdujecie je w tym samym miejscu co wcześniej? w sensie tak niziutko na lini majcioch?
Ja dziś zaczynam 18 tydz. Serduszko ciagle nisko, ruchy czuje tez własnie tam niziutko jakby po samej szyjce kopało. I od piątku mi brzuszek twardnieje głownie przy leżeniu na wznak. Martwię sie bo w pierwszej ciąży szyjka skracała sie przedwcześnie i donosiłam ciąże tylko dzięki pessarowi załozonemu i ogromnym ilościom nospy... Boję sie powtórki.
Moja się przetransportowala wyzej już , w tym tyg jest zupełnie w innym miejscu .
Bierz magnezu dużo przy twardnieniach 3x2 dziennie nawet można

My dzisiaj mamy wolne od córy, bo idzie na obiad do cioci i zostaje do wieczora ;) idziemy więc na romantyczny obiad do Chińczyka haha :D im blizej piątku (wizyta), tym większy strach mnie ogarnia :O
Wszystko będzie dobrze na pewno :* ja jeszcze 18 dni do wizyty oszaleeeeje, coś mnie dzisiaj ciągnie w środku, nie wiem czy to szyjka czy co innego..

Wszystko będzie dobrze na pewno :* ja jeszcze 18 dni do wizyty oszaleeeeje, coś mnie dzisiaj ciągnie w środku, nie wiem czy to szyjka czy co innego..
Ja mam w piątek , też sobie zaczynam wyszukiwać juz... czy nie pęcherz czy nie szyjka ... muszę wymazy zrobić jeszcze . A pewnie to po prostu wynika ze wzrostu dziecka robi sobie miejsce oby

Hejooo!!! U mnie wizyta w następny poniedziałek, ostatnio coś mnie bardziej podbrzusze boli, I czuje takie rozopieranie na dole więc to napewno rozciąganie macicy I ciągle sikam, w nocy jak się obudzę to aż mnie pęcherz boli I szybko lecę do wc. Czekam aż synuś obudzi się I wyjdę z nim na spacer;)

@motylkowelove Na wszelki wypadek wzięłam sobie nospe. Mialam brać raz na jakiś czas ale całkiem o tym zapomniałam, może się rozejdzie.

Dziewczyny kupiłam wczoraj Bio Oil, cena wcale nie zachwyca bo za 125ml zapłaciłam 65zł w Rossmannie ale za to po pierwszym użyciu już mogę stwierdzić, że jest mega wydajny, wysmarowałam się cała bo mam kilka starych rozstępów i kilka blizn i z butelki nic nie ubyło, no i szybko się wchłania :)

reklama
Dobry paniom I brzuszkom :)
Co do dzidzi - mnie kopie wszędzie, I niziutko i koło pępka.
Wylapuje serduszko I niziutko I czasem niedaleko pępka, mały mocno ruchliwy jest :) ale jak pokazywałam na filmiku, kopniki są nawet na samiutkiej Lini majtek więc wszystko jest ok, jakby nie patrzeć macica rozrasta się w górę ale to nie znaczy że na dole jej już nie ma więc Dzidzia może kopać wyżej ale też i być wciąż tam gdzie zaczynała czyli niziutko :)

Co do leniuchowania - od 5 śpię strasznie przerwanie, budzę się co 15 minut, o 8 wstałam nakarmić psa i puścić na ogród, chwilę po tym wstał synus, wziął sobie śniadanko o teraz gra w coś koło mnie, mąż w sypialni do 11 naszej ma spać w spokoju, żeby już przed pracą nie musiał dosypiac (dzisiaj wraca na nockę)...
U mnie dzisiaj zaczął się 19tc, czyli mam za sobą już 18 tygodni :) za równo 15 dni zobaczę znowu maluszka I już będę w połowie drogi do porodu xD
A za równe 20 dni kierunek Polska <3
Ja też dziś wchodzę w 19 tc. [emoji16] mam polowkowe 17.07. Zazdroszczę Wam ruchów. Ja jeszcze nic nie czuję. Żadnych motylkow. Czekamy nadal. Miłej niedzieli

Do góry