reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Oo i tak powinno być w kazdej karcie ciazy! I usłyszysz, ze wszyztko dobrze, innej opcji nie ma! :)Troche pominelam czesc dyskusji dzisiejszej o becikowym itd ze wzgledu ba brak czasu. Czyli dobrze rozumiem, ze jeden tysiac wyplacają bez wzgledu na dochod, a drugi jesli dochod ba osobe w rodzinie nie przekroczy iluś tam? Pierwszy raz o tym słysze :O

Podsyłan jeszcze raz link do tego drugiego dodatku oprócz becikowego na przykładzie mops Katowice Link do: Dodatek z tytułu urodzenia dziecka | Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Katowicach

reklama
Ale Wam zadroszcze tych brzuchow ja dzisia zaczęłam 15 tydz a ciaza z usg starsza o tydzien a brzuch wyglada jak bym troche sie najadla. Nie wiem dlaczego nie rosnie. Z synem juz mialam brzuch. Moze przez to ze cwiczylam przed ciaza abs . juz zaczynam sie nakrecac .za długie te odstepy u ginekologa. Jeszcze 1.5 tyg do wizyty

Ale Wam zadroszcze tych brzuchow ja dzisia zaczęłam 15 tydz a ciaza z usg starsza o tydzien a brzuch wyglada jak bym troche sie najadla. Nie wiem dlaczego nie rosnie. Z synem juz mialam brzuch. Moze przez to ze cwiczylam przed ciaza abs . juz zaczynam sie nakrecac .za długie te odstepy u ginekologa. Jeszcze 1.5 tyg do wizyty
Ja mam następną 13 lipca dopiero bo mój lekarz idzie na urlop w międzyczasie, ale końcem miesiąca chcemy na 3D iść to zawsze bobasa podejrze :) spokojnie ciesz się że nie masz brzucha, ja już sie w szorty nie dopinam a akurat lato to bym pośmigała :/ A jeszcze w sierpniu lecimy na wyczekane wakacje (w tamtym roku nie byliśmy) i będę najgrubsza na plaży pewnie a i drinka pod palmą się nie napije. No ale cóż, za to pod choinkę będę miała najlepszy prezent na świecie :)

A ja Wam kiedyś pisałam, że chodzę na NFZ i miałam już 4 usg, wszystkie badania łącznie z toxo, rozyczką i HIV. Da się i na NFZ :)
A ja Ci wtedy napisałam, że zazdroszcze [emoji14] ale tak zdrowo zazdroszcze :) u mnie w miescie niestety dobry gin na nfz to jak szukanie igły w stogu siana :(

Ja póki co miałam już 4 usg, ale 3 były wymuszone plamieniami I wcześniejszymi poronieniami.

Następne za tydzień, prywatnie, później 16.07 polowkowe :)

A ja Wam kiedyś pisałam, że chodzę na NFZ i miałam już 4 usg, wszystkie badania łącznie z toxo, rozyczką i HIV. Da się i na NFZ :)
Pewnie, ze sie da ;) ja wszystkie trzy ciaze chodzilam na nfz do tego samego lekarza, nigdy nie potraktowal mnie jakos na "odczep sie", zawsze spedzalam w gabinecie po ok 30 min bez usg oczywiscie. A najlepsze, bo to starej daty lekarz byl i zawsze kazal mi sie polozyc i mial taka ala trabke ktora przykladal do brzucha i sluchal bicia serduszka ;) :D

reklama
Do góry