reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Oo i tak powinno być w kazdej karcie ciazy! I usłyszysz, ze wszyztko dobrze, innej opcji nie ma! :)Troche pominelam czesc dyskusji dzisiejszej o becikowym itd ze wzgledu ba brak czasu. Czyli dobrze rozumiem, ze jeden tysiac wyplacają bez wzgledu na dochod, a drugi jesli dochod ba osobe w rodzinie nie przekroczy iluś tam? Pierwszy raz o tym słysze :O

Podsyłan jeszcze raz link do tego drugiego dodatku oprócz becikowego na przykładzie mops Katowice Link do: Dodatek z tytułu urodzenia dziecka | Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Katowicach

reklama
Ale Wam zadroszcze tych brzuchow ja dzisia zaczęłam 15 tydz a ciaza z usg starsza o tydzien a brzuch wyglada jak bym troche sie najadla. Nie wiem dlaczego nie rosnie. Z synem juz mialam brzuch. Moze przez to ze cwiczylam przed ciaza abs . juz zaczynam sie nakrecac .za długie te odstepy u ginekologa. Jeszcze 1.5 tyg do wizyty

Ale Wam zadroszcze tych brzuchow ja dzisia zaczęłam 15 tydz a ciaza z usg starsza o tydzien a brzuch wyglada jak bym troche sie najadla. Nie wiem dlaczego nie rosnie. Z synem juz mialam brzuch. Moze przez to ze cwiczylam przed ciaza abs . juz zaczynam sie nakrecac .za długie te odstepy u ginekologa. Jeszcze 1.5 tyg do wizyty
Ja mam następną 13 lipca dopiero bo mój lekarz idzie na urlop w międzyczasie, ale końcem miesiąca chcemy na 3D iść to zawsze bobasa podejrze :) spokojnie ciesz się że nie masz brzucha, ja już sie w szorty nie dopinam a akurat lato to bym pośmigała :/ A jeszcze w sierpniu lecimy na wyczekane wakacje (w tamtym roku nie byliśmy) i będę najgrubsza na plaży pewnie a i drinka pod palmą się nie napije. No ale cóż, za to pod choinkę będę miała najlepszy prezent na świecie :)

A ja Wam kiedyś pisałam, że chodzę na NFZ i miałam już 4 usg, wszystkie badania łącznie z toxo, rozyczką i HIV. Da się i na NFZ :)
A ja Ci wtedy napisałam, że zazdroszcze [emoji14] ale tak zdrowo zazdroszcze :) u mnie w miescie niestety dobry gin na nfz to jak szukanie igły w stogu siana :(

Ja póki co miałam już 4 usg, ale 3 były wymuszone plamieniami I wcześniejszymi poronieniami.

Następne za tydzień, prywatnie, później 16.07 polowkowe :)

A ja Wam kiedyś pisałam, że chodzę na NFZ i miałam już 4 usg, wszystkie badania łącznie z toxo, rozyczką i HIV. Da się i na NFZ :)
Pewnie, ze sie da ;) ja wszystkie trzy ciaze chodzilam na nfz do tego samego lekarza, nigdy nie potraktowal mnie jakos na "odczep sie", zawsze spedzalam w gabinecie po ok 30 min bez usg oczywiscie. A najlepsze, bo to starej daty lekarz byl i zawsze kazal mi sie polozyc i mial taka ala trabke ktora przykladal do brzucha i sluchal bicia serduszka ;) :D

reklama
Do góry