reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

MatkaPolka plamilam, nie dostalam ani luteiny ani duphastonu wiec to wcale noe takie 100% jak napisalas.

Sabi rob tak jak Ci serducho podpowiada. Nie rozumiem tego napadu ze jeszcze nie bylas u lekarza a powinnas. No nie rozumiem! Serio!

Tak jak Sabi napisala byla trzy razy w poprzednich ciazach na USG i jej to wystarczylo. Ja dla spokoju psychicznego latalam co dwa tyg i tez bylo mi z tym dobrze a kolezanki pukaly sie w glowy. Co czlowiek to inne podejscie. Jedna po pozytywnym tescie rozgada ze jest w ciazy a druga bedzie milczala jak najdluzej, jedna bedzie latac do lekarza druga nie itd. Dlaczego ma zakladac ze napewno jest zle? Zalozyla w druga strone i podziwiam, ale nigdy, przenigdy nie odwazyla bym sie oceniac czyjegos postepowania. Niech kazdy zyje i steruje swoim zyciem tak zeby jemu bylo dobrze a nie komus z boku.

reklama
Nie napisalam, ze nie robią, tylko, ze sa terminy również :) a mi zalezy na tym prenatalnym, rozmawialam z lekarka, obliczyla, wyliczyla i stwierdziła, ze mam nyc w poniedzialek na badaniu.
Napisałaś, że mogłabyś mieć szybciej ale bez usg, dziwi mnie to bo każdy prywatny lekarz w moim mieście posiada aparat do usg więc nie wierzę że zbada Cię ale usg nie zrobi, to 5 minut ;)

Bardzo szybko te ruchy czujesz..to moze jest jeszcze dalej niz 14tc?
Dluzej na pewno nie, pisalam przedwczoraj ze poczułam delikatne musniecia, nie ja jedna w tym tygodniu z tego co tu czytalam :)
Dziewczyny siadlyscie na mnie, az sie odechcialo wszystkiego, to nie jest moja wymarzona ciąża i nie zamierzam biegac na sile do lekarza...swiezo sie dowiedziałam, ze w ogole w niej jestem, zapisalam sie PRYWATNIE do lakrza i czekam, pewnych spraw nie przeskocze.
Ide jesc i dobranoc.

MatkaPolka plamilam, nie dostalam ani luteiny ani duphastonu wiec to wcale noe takie 100% jak napisalas.

Sabi rob tak jak Ci serducho podpowiada. Nie rozumiem tego napadu ze jeszcze nie bylas u lekarza a powinnas. No nie rozumiem! Serio!

Tak jak Sabi napisala byla trzy razy w poprzednich ciazach na USG i jej to wystarczylo. Ja dla spokoju psychicznego latalam co dwa tyg i tez bylo mi z tym dobrze a kolezanki pukaly sie w glowy. Co czlowiek to inne podejscie. Jedna po pozytywnym tescie rozgada ze jest w ciazy a druga bedzie milczala jak najdluzej, jedna bedzie latac do lekarza druga nie itd. Dlaczego ma zakladac ze napewno jest zle? Zalozyla w druga strone i podziwiam, ale nigdy, przenigdy nie odwazyla bym sie oceniac czyjegos postepowania. Niech kazdy zyje i steruje swoim zyciem tak zeby jemu bylo dobrze a nie komus z boku.
Ja tylko wyraziłam swoją opinię, bo mam do tego prawo.

Dlatego zapisalam sie na prenatalne od razu, Pani zgodzila sie mnie przyjac mimo, ze bedzie wiecej jak 13+6...wszystko robie prywatnie, bo inaczej u lekarza wyladowalabym za miesiąc, a i prywatnie nie jest latwo z usg jak sie okazało.
Poprosisz lekarza żeby wpisał Ci w kartę ciąży, że na pierwszej wizycie byłam np w 9 tygodniu i to wystarczy. U mnie nie trzeba zaświadczenia, wystarczyła kserokopia karty ciąży. Ja nie wiedzę problemu. myślę że żaden lekarz jak przedstawisz mu sytuację, że nie wiedziałaś i wogole i nie bedzie robił problemu.

Dluzej na pewno nie, pisalam przedwczoraj ze poczułam delikatne musniecia, nie ja jedna w tym tygodniu z tego co tu czytalam :)
Dziewczyny siadlyscie na mnie, az sie odechcialo wszystkiego, to nie jest moja wymarzona ciąża i nie zamierzam biegac na sile do lekarza...swiezo sie dowiedziałam, ze w ogole w niej jestem, zapisalam sie PRYWATNIE do lakrza i czekam, pewnych spraw nie przeskocze.
Ide jesc i dobranoc.
Jeśli moje wypowiedzi odebrałaś jako atak na Twoją osobę to bardzo Cię przepraszam.Nie miałam tego na celu.Wręcz przeciwnie.Może w zły sposób sie wypowiadam...Sorry

Jeśli chodzi o becikowe to mi dzis pani w przychodni powiedziała bym skserowała z obu stron kartę ciąży bo w niej mam wpisane ze bylam w innej poradni w 9/10 tygodniu. Ona będzie miała to w dokumentach i będzie mi mogła wydać zaświadczenie na tej podstawie, nie musze iść do tej poradni gdzie chodziłam prywatnie. Super.

A co do badan to dziś mialam 13t6d ciąży i ponoć ostatni dzień na ich zrobienie, ale mi sie udało z tym terminem wizyty.

reklama
Do góry