reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ale kochana Tobie nie musi sie podnosic cisnienie, czytałaś moje posty od początku? To nie jest planowana ciąża, przyzwyczajam sie stopniowo do swohego stanu i dopiero teraz zaczynam akceptowac stan w jakim jestem...a i tak co ma byc, to bedzie.
Dzwonilam do lekarzy i mowilam o swojeh sytuacji, wszedzie termin, do tego usg prenatalne dopiero na 18 i to takze po rozmowie z lekarka, ktora zgodzila sie mnie przyjac, choc juz nie powinna..

Mimo wszystko wierze, ze bedzie dobrze, brzuch rosnie, dzidzia sie zaczyna ruszac, wiec jestem dobrej mysli :)
Bardzo szybko te ruchy czujesz..to moze jest jeszcze dalej niz 14tc?

reklama
Co to znaczy wszystkiego? Dziewczuny ja w trzech ciazach jedynie co zrobilam to dwa razu usg na nfz podczas ciąży polowkowe...i tyle, reszta to badania ginekologiczne, bez dodatkowych badan prywatnych. Taka jest podstawowa opieka kobiet w ciąży, jesli nie ma wskazan do innych, bardziej szczegółowych badan.
Z natury nie wpadam w panike kiedy nie muszę i tym razem jest tak samo.
U Ciebie już sam wiek jest chociażby wskazaniem, bo z tego co kojarzę to jesteś koło 30stki (chyba, że się mylę to mnie popraw) :)

Ehh Kochane mam jakiegoś doła. Mama mojego faceta ciagle upiera się na kupno nam mieszkania w Sieradzu. A ja za cholerę tego nie chce. Uważam, że włożenie prawie 300tysięcy jest totalnie bezsensu kiedy za tą samą kwotę można już kupić całkiem ok dom na wsi. A mój facet ciagle się upiera i uważa , że ja myśle tylko o sobie skoro nie chce się zgodzić żeby zamieszkać w takim mieszkaniu.. że co to nie ja jakaś dama, że mam wysokie wymagania :(
I ogólnie od początku naszego związku ciagle mu mówi, że zmarnuje sobie ze mną życie.. skoro jestem niepełnosprawna a jak teraz jeszcze dziecko to już w ogóle się wpakował :(
Płakać mi się chce ..
Teściowe sa najgorsze[emoji22] moja powiedziala mojemu 35 letniemu mezowi przed slubem ze ONA NIE WYRAZA ZGODY[emoji23][emoji4][emoji23][emoji4] tragedia. Wstretna baba. Bedzie stara niebawem i niedolezna i bedzie potrzebowala opieki. Wtedy zrozumie co powiedziała i jakoe glupoty mowila o Tobie

Teściowe sa najgorsze[emoji22] moja powiedziala mojemu 35 letniemu mezowi przed slubem ze ONA NIE WYRAZA ZGODY[emoji23][emoji4][emoji23][emoji4] tragedia. Wstretna baba. Bedzie stara niebawem i niedolezna i bedzie potrzebowala opieki. Wtedy zrozumie co powiedziała i jakoe glupoty mowila o Tobie
Dobrze, że w tym wieku to już małżonek mamy się posłuchać nie musiał :D ja mam kochana teściową jednak czasem potrafi pograć na nerwach :D

Kocyk zrobiony dla Dzidziuszka [emoji123][emoji7]
IMG_20180611_213100.jpg
IMG_20180611_213152.jpg

Załączniki

• IMG_20180611_213100.jpg
    IMG_20180611_213100.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 329
  • IMG_20180611_213152.jpg
    IMG_20180611_213152.jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 339
Bardziej chodzi o to, że badanie przyzierności np wykonuje się kiedy dziecko ma do 84mm, dziwi mnie to, że lekarz prywatny nie robi usg, pierwszy raz się z tym spotykam.
Nie napisalam, ze nie robią, tylko, ze sa terminy również :) a mi zalezy na tym prenatalnym, rozmawialam z lekarka, obliczyla, wyliczyla i stwierdziła, ze mam nyc w poniedzialek na badaniu.

reklama
Do góry