reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ale kochana Tobie nie musi sie podnosic cisnienie, czytałaś moje posty od początku? To nie jest planowana ciąża, przyzwyczajam sie stopniowo do swohego stanu i dopiero teraz zaczynam akceptowac stan w jakim jestem...a i tak co ma byc, to bedzie.
Dzwonilam do lekarzy i mowilam o swojeh sytuacji, wszedzie termin, do tego usg prenatalne dopiero na 18 i to takze po rozmowie z lekarka, ktora zgodzila sie mnie przyjac, choc juz nie powinna..

Mimo wszystko wierze, ze bedzie dobrze, brzuch rosnie, dzidzia sie zaczyna ruszac, wiec jestem dobrej mysli :)
Bardzo szybko te ruchy czujesz..to moze jest jeszcze dalej niz 14tc?

reklama
Co to znaczy wszystkiego? Dziewczuny ja w trzech ciazach jedynie co zrobilam to dwa razu usg na nfz podczas ciąży polowkowe...i tyle, reszta to badania ginekologiczne, bez dodatkowych badan prywatnych. Taka jest podstawowa opieka kobiet w ciąży, jesli nie ma wskazan do innych, bardziej szczegółowych badan.
Z natury nie wpadam w panike kiedy nie muszę i tym razem jest tak samo.
U Ciebie już sam wiek jest chociażby wskazaniem, bo z tego co kojarzę to jesteś koło 30stki (chyba, że się mylę to mnie popraw) :)

Ehh Kochane mam jakiegoś doła. Mama mojego faceta ciagle upiera się na kupno nam mieszkania w Sieradzu. A ja za cholerę tego nie chce. Uważam, że włożenie prawie 300tysięcy jest totalnie bezsensu kiedy za tą samą kwotę można już kupić całkiem ok dom na wsi. A mój facet ciagle się upiera i uważa , że ja myśle tylko o sobie skoro nie chce się zgodzić żeby zamieszkać w takim mieszkaniu.. że co to nie ja jakaś dama, że mam wysokie wymagania :(
I ogólnie od początku naszego związku ciagle mu mówi, że zmarnuje sobie ze mną życie.. skoro jestem niepełnosprawna a jak teraz jeszcze dziecko to już w ogóle się wpakował :(
Płakać mi się chce ..
Teściowe sa najgorsze[emoji22] moja powiedziala mojemu 35 letniemu mezowi przed slubem ze ONA NIE WYRAZA ZGODY[emoji23][emoji4][emoji23][emoji4] tragedia. Wstretna baba. Bedzie stara niebawem i niedolezna i bedzie potrzebowala opieki. Wtedy zrozumie co powiedziała i jakoe glupoty mowila o Tobie

Teściowe sa najgorsze[emoji22] moja powiedziala mojemu 35 letniemu mezowi przed slubem ze ONA NIE WYRAZA ZGODY[emoji23][emoji4][emoji23][emoji4] tragedia. Wstretna baba. Bedzie stara niebawem i niedolezna i bedzie potrzebowala opieki. Wtedy zrozumie co powiedziała i jakoe glupoty mowila o Tobie
Dobrze, że w tym wieku to już małżonek mamy się posłuchać nie musiał :D ja mam kochana teściową jednak czasem potrafi pograć na nerwach :D

Kocyk zrobiony dla Dzidziuszka [emoji123][emoji7]
IMG_20180611_213100.jpg
IMG_20180611_213152.jpg

Załączniki

• IMG_20180611_213100.jpg
    IMG_20180611_213100.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 332
  • IMG_20180611_213152.jpg
    IMG_20180611_213152.jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 342
Bardziej chodzi o to, że badanie przyzierności np wykonuje się kiedy dziecko ma do 84mm, dziwi mnie to, że lekarz prywatny nie robi usg, pierwszy raz się z tym spotykam.
Nie napisalam, ze nie robią, tylko, ze sa terminy również :) a mi zalezy na tym prenatalnym, rozmawialam z lekarka, obliczyla, wyliczyla i stwierdziła, ze mam nyc w poniedzialek na badaniu.

reklama
Do góry