reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
No ja wlasnie sie zastanawiam czy kielbaski tez nie moge :D ale wydaje mi sie jak w naszym grilu temp siega 300 stopni to raczej wszystko jest pieknie usmazone :) nie wiem w zadnej wczesniejszej ciazy zaden lekarz mi nic takiego nie mowil jadlam wszystko i toxo nie mialam :) az strach sie bac haha

No z tym grilem to musze sie obeznać bo wiem tylko ze mam wyparzać truskawki i myć owoce bo zwierzat nie mam ... ale hm bez grila cała lato jak żyć... :D

Hejo :).
Dziewczyny wena Was widzę nie opuszcze piszecie i piszecie ja od rana zabrałam się za porządki w szafach u młodego cały worek próżniowy znowu mężu musi wynieść na strych:tak:.

Gratuluję wszystkich danych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :biggrin2:.

Jeżeli chodzi o tego grilla to lekarz miał pewnie na myśli niedopieczone grillowane mięso głównie takie z kurczaka na przykład pałki czy skrzydełka. No bo generalnie grilla jeść można. Ja kiedyś bujałam się z pozytywna toksoplazmoza po stracie. Bylam u kilku lekarzy. Brałam nawet antybiotyk a najśmieszniejsze jest to że teraz powinna mieć przeciwciała a oba wyniki mam ujemne...
Wiem ze na ziemie tez trzeba uważać. Jeżeli pracy w ogrodzie to tylko w rękawiczkach. Wirusa przenoszą głownie koty a one wiadomo potrafią być wszędzie...

W ogóle to tym bardziej nie zagłębiam się w temat wszystkich tych dziadost wirusowych to jestem najgłupsza. Ja już na przykład nie mam kilka razy wykonywaną cytomegalię i albo jest pozytywna albo zupełnie negatywna. Kompletnie nie kumam tego ze niby przeciwciala maly na cale zycie... A ich nie mamy. Dobrze że teraz lekarz kazał zrobić mi awidności cyto bo znowu oba miana mam pozytywne. Awi wyszła mi wysoka to znaczy że infekcja jest stara ale skoro stara infekcja to dlaczego Igg jest pozytywne... Ale namieszałam hihi ale wszystko to jest strasznie skomplikowane jak dla mnie:(...

Jeżeli chodzi o grilla to słyszałam że w brykiecie i węglu drzewnym mogą być jakieś niebezpieczne związki które osiadają na mięsie i kiełbasie, na podobnych zasadach jest opinia żeby nie jeść wędzonych rzeczy bo nie wiadomo co firmy dodają do wędzenia. Z tym że możemy trafić na niedopieczone mięso też się trzeba liczyć. Najbezpieczniejszy jest chyba grill elektryczny i gazowy. Nie wiem jaką w tym prawda ktoś mi to mówił w poprzedniej ciąży

reklama
Jeżeli chodzi o grilla to słyszałam że w brykiecie i węglu drzewnym mogą być jakieś niebezpieczne związki które osiadają na mięsie i kiełbasie, na podobnych zasadach jest opinia żeby nie jeść wędzonych rzeczy bo nie wiadomo co firmy dodają do wędzenia. Z tym że możemy trafić na niedopieczone mięso też się trzeba liczyć. Najbezpieczniejszy jest chyba grill elektryczny i gazowy. Nie wiem jaką w tym prawda ktoś mi to mówił w poprzedniej ciąży
Mój mąż czeka 30-40 minut od rozpalenia grilla aby zacząć układać mięso.
Mówi że w tym czasie wszystko co chemiczne w podpalkach i brykiecie się już wypaliło I jedzenie nie przejdzie chemia żadna

Do góry