reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

W sensie takim, ze jak będzie mróz i śniegi to wozić się nie będziemy. Zależy jaka zima będzie. A wtedy był duży mróz. W razie czego będzie nosidło musiało wystarczyć. Syn urodził się w lutym i w gondoli leżał tylko w domu i jeździł jakiś miesiąc. W kwietniu było już tak gorąco ze przełożyłam go do spacerówki na leżąco. Jeździliśmy głównie samochodem wcześniej. Gondola była jak dla mnie zbędna.
Ja rodziłam w październiku, pogoda była piękna i zima w miarę więc bardzo dużo spacerowaliśmy więc gondola brzydala się bardzo, bardzo.

reklama
Właśnie przyszły poczta wyniki z genetycznego.

Trisomia 21
1:5951

Trisomia 13/18
1:20 000

Papp-a
3.407 IU/l
0.81 MoM

Free beta hCG
49.95 IU/l
1.32 MoM

NT 1.90 mm
CRL 62.3mm

Wiek plodu bazując na próbkach 13t3d

Wiek plodu bazując na usg 12t4d

Czyli że jest ok tak?

grilowane tez ? to tego nie słyszałam surowe tak ale z grla to jest temp hm ;/

o dupku nie słyszałam ja robiłam te badania a proga mam multum dawki i dobre wiec chyba inna przyczyna ;/

Tak pisze na ulotce. No tak mi mowil lekarz i nawet podkreslil slowo grilowane :)
Ubranka bede zaczynac od 56 :) haha ja mam dzieciaki jedno z soboty drugie z niedzieli i to prawda sa to leniuszki :)

Chyba będzie problem z poduchą :pZobacz załącznik 864823

:D mialam tak samo ostatnio i cala noc musialam kombinowac z poduszka hehe pewnie musimy kupic druga sztuke tym razem dla siebie ;)

Tak pisze na ulotce. No tak mi mowil lekarz i nawet podkreslil slowo grilowane :)
Ubranka bede zaczynac od 56 :) haha ja mam dzieciaki jedno z soboty drugie z niedzieli i to prawda sa to leniuszki :)

:D mialam tak samo ostatnio i cala noc musialam kombinowac z poduszka hehe pewnie musimy kupic druga sztuke tym razem dla siebie ;)

Ale mnie nastarszyłaś a ja 3 yg pod rząd co sobota kiełbasa karkówka obżarstwo... lol :O

Właśnie przyszły poczta wyniki z genetycznego.

Trisomia 21
1:5951

Trisomia 13/18
1:20 000

Papp-a
3.407 IU/l
0.81 MoM

Free beta hCG
49.95 IU/l
1.32 MoM

NT 1.90 mm
CRL 62.3mm

Wiek plodu bazując na próbkach 13t3d

Wiek plodu bazując na usg 12t4d

Czyli że jest ok tak?

Wygląda ok ponosc im większe cyferki tym lepiej haha ale ja nie znaju :D

Aaaaaaa znalazłam ją <3 cudowne urządzenie a byłam taka anty :) fakt faktem musiałam sie nauczyć któro to moje tętno i żyła które jej ale nie idzie pomylić :D głowa spokojna bo dziecko żyje :)
A więc widzę ze I Ty, jak wielu przed Tobą, poznałaś uroki detektora tetna.... :)
:) :) (próba zabrzmienia jak Albus Dumbledore podczas rozmowy z Harrym o zwierciadle pragnien) :D

Ale mnie nastarszyłaś a ja 3 yg pod rząd co sobota kiełbasa karkówka obżarstwo... lol :O

No ja wlasnie sie zastanawiam czy kielbaski tez nie moge :D ale wydaje mi sie jak w naszym grilu temp siega 300 stopni to raczej wszystko jest pieknie usmazone :) nie wiem w zadnej wczesniejszej ciazy zaden lekarz mi nic takiego nie mowil jadlam wszystko i toxo nie mialam :) az strach sie bac haha

No ja wlasnie sie zastanawiam czy kielbaski tez nie moge :D ale wydaje mi sie jak w naszym grilu temp siega 300 stopni to raczej wszystko jest pieknie usmazone :) nie wiem w zadnej wczesniejszej ciazy zaden lekarz mi nic takiego nie mowil jadlam wszystko i toxo nie mialam :) az strach sie bac haha
Ja miałam już 3 grille od czasu dwóch kresek.
Po każdym wymioty I zero jedzonka zostawalo w brzuchu.
Chyba fasolka sama sobie wybierają co może a czego nie :D ostatni grill był w zeszła niedzielę. I tak, jak nie wymiotowalam od x dni tak 15 min po zjedzeniu grilla był runway do ubikacji xD

reklama
Ja miałam już 3 grille od czasu dwóch kresek.
Po każdym wymioty I zero jedzonka zostawalo w brzuchu.
Chyba fasolka sama sobie wybierają co może a czego nie :D ostatni grill był w zeszła niedzielę. I tak, jak nie wymiotowalam od x dni tak 15 min po zjedzeniu grilla był runway do ubikacji xD

Ja nie mam wogole ochoty na grila :) phi nie mam wogole ochoty na nic, wiec bardzo ciezko u mnie z jedzeniem chwilke bylo lepiej a teraz od nowa to samo. Jedynie jak mam jakas zachcianke to po prostu musze zjesc ale nic mi nie smakuje tak jak przed ciaza, a znowu wiem ze jak nie bede jesc to bede miala anemie.

Do góry