reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Jeju jak ja sie dzisiaj kitowo czuje :( kiedy w koncu mi te mdlosci przejda :/ raz sie czuje dobrze na drugi dzien masakra eh

Ostatnia edycja:
A ja nie bede sciemniac, marzy nam sie corka, choc jedna corke juz mamy, ale jest niebianskim aniolkiem. Mi jak ktos mowi zeby teraz corka, odpowiadam ze corke JUZ mamy, zaklejaja sie! Mina bezcenna. Choc pragne aby moje dziecko bylo zdrowe i donoszone!
Z drugim synem wygladalam paskudnie, strasznie! Po wygladzie powinna byc dziolcha jest Bubu ;-) uwielbiam ta moja marude ;-)

Z tego co pamietam z cisnieniem na poczatku moze tak byc, nasze serce wykonuje duzo ciezsza prace, bo dla dwoch cial, musi sie ustabilizowac. Zmierz za jakis czas. Mialam tak przy blizniakach kazal robic kilka pomiarow w ciagu dnia i sie ustabilizowalo samo. Ale lepiej zapytac swojego lekarza.

Kacprysiowo współczuje..przytulam...
Ile miala Wasza córeczka? Jak można zapytac oczywiście.. Jej braciszek urodził się o czasie?

Mnie lekarz z kazdym skokiem ciśnienia kazal się z nim kontaktować. W piewszej ciazy leżałam przez ciśnienie w szpitalu od dwóch lat jestem na lekach dlatego teraz nie lekceważe żadnych objawów..

Witam się i ja dzisiaj , jakoś ta noc szybko zleciała , jak nie będzie rosy biorę kocyk i spadam na podwórko leżeć w cieniu ,[emoji6][emoji6]
Co do płci jak u mnie mają być bliźniaki to chciałabym parkę , ale co już będzie byle żeby były zdrowe i żeby donosić je do bezpiecznego momentu [emoji4]

A i jeszcze się ostatnio boje żeby było tylko 2 a nie że się gdzieś 3 schował bo wtedy już bym się nie cieszyła [emoji848][emoji19]tylko załamała [emoji29]

Co do mamy , mamy bardzo dobry kontakt , śmiejemy się razem , możemy o wszystkim, pogadać , czasami wole z nią rozmawiać niż z siostrami a mam je 3
Moja siostra ma trojaki i na początku rzeczywiscie jednego lekarz nie widzial ale spokojnie to było 18 lat temu sprzęt usg był nieporównywalnie daremny do tego którym jesteśmy badane dziś i myślę że jest to obecnie mało możliwe żeby dziecka nie zauważyć zresztą jej lekarz mial chyba że sto lat

Locja, Agula dziekuje.

Agula corka to starsza siostra blizniaczka mojego starszego synka. Urodzila sie tak jak jej brat w 34 tc, gdyby mnie "lekarz" nie zlekcewazyl i nie odeslal do innego szpitala moje dziecko by zylo. Zyla nie spelna dobe, walczyli o zyvie mojego dziecka, nie dali rady... piekna, zdrowo rozwijajaca sie dziewczynka, byla sekcja ... Zdrowa, zdolna do samodzielnego zycia poza lonem matki, wiecej nie dalam raxy czytac, za duzo jak dla mnie.

Witam dziewczynki....ja co do przeczuc czy bedzie chłopiec czy dziewczynka to mam przeczucie ze chlopak zreszta jest mi to obojetne...
No i powiem Wam ze zycie samo zdecydowało od dzis przez tydzien jestem na l4 ponieważ moja corka się rozlozyla i to poważnie ma biegunke wymioty i temperature a wczoraj wieczorem zemdlala wiec dzisiaj lekarz i wolne i mam w nosie ta wredna kobiete jaka jest moja szefowa

Ja mam tez dwoch synów i jakos nie mam parcia na jakas konkretna plec. A najbardziej mnie wkurza jak każdy do mnie mówi NO OBY BYLA CÓRKA, MOZE W KONCU CÓRKA, MOGLABY BYC W KONCU CÓRKA,strasznie mnie to denerwuje bo czy to wazne? Kolezanki wszystkie życzą mi corki jakbym kiedykolwiek powiedziala ze o trzecim synku sluszec nie chce[emoji53] a ja i tak chyba czuje sie na trzeciego syna [emoji16]
Doskonale wiem co czujesz mam jednego syna a wokoło wciąż słyszę że musi no poprostu musi być córka wszyscy zaklinaja rzeczywistość żeby dziewucha byla narazie ginka wypatrzyla chłopaka i choć to nic pewnego to w sumie się cieszę tym bardziej że pierworodny marzy o bracie

Hejo
My juz po komunii synka. Wszystko idealnie się udało tak jak chcialam. Goscie jeszcze sa wiec dzieci mają wolne od szkoly. I tak maja co rok dyplomy za frekwencję to mogą nie isc raz od święta[emoji4][emoji16]. W koncu to za mną i mogę odpoczac.
Bylismy wczoraj w gorach wdrapac się na Sokolik. Nawet fajnie sie szlo, nie bylo upalu bo w lesie fajnie wiało. Ale na szczycie to juz mialam pietra bo mam lęk wysokości hehehe. Mózg odpoczety najważniejsze no i trochę mi przykro ze goście juz jadą bo jestesmy tu w mieście sami jak palec bo rodzina na gornym Śląsku. My z mezem stamtąd pochodzimy. Najchętniej to bym tam zwiala z powrotem.
Co do wakacji to my się wybieramy nad polskie morze bo chlopcy jeszcze nie byli.

Nie wiem czy pytalam pijecie kawe? Ja wcześniej przed ciąża pilam duzo kawy potem przestałam jak tylko zrobilam test i teraz znów piję ale tylko jedną dziennie i tak naprawdę mleko z kawą. Ale jakies mam wyrzuty sumienia ze to nie zdrowe[emoji23]
Zupełnie niepotrzebnie te wyrzuty też pije jedną z mleczkiem ostatnio moja ginka mnie uspokoila że to nic złego jedna mała kawka

reklama
Moja siostra ma trojaki i na początku rzeczywiscie jednego lekarz nie widzial ale spokojnie to było 18 lat temu sprzęt usg był nieporównywalnie daremny do tego którym jesteśmy badane dziś i myślę że jest to obecnie mało możliwe żeby dziecka nie zauważyć zresztą jej lekarz mial chyba że sto lat
No wtedy to wiadomo jak było albo robili USG byle jak albo nie robili wcale [emoji19]

Do góry