reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny które już mają dzieci, powiedzcie mi czy miałyście tak że czułyście np. że będzie to chłopiec? Osobiście wszystko mi jedno czy chłopiec czy dziewczynka byleby było zdrowe, ale jakoś cały czas mam w głowie chłopca.. Sama nie wiem dlaczego.
W poprzedniej ciąży jakoś nie miałam przeczucia ale jak dowiedziałam się że będzie córka bardzo się ucieszyłam, bardzo chciałam córkę. A teraz czuję że będzie chłopiec, nie wiem skąd takie przypuszczenia ale tak czuję. Zobaczymy na polowkowych czy się potwierdzi czy jednak będzie druga cora [emoji4]

reklama
Tak Was dzisiaj podczytuje i widzę że dużo rozmyślania o płci dziecka:-) ja zawsze chciałam synka.. ale mam dziwne przeczucie że będzie córeczka:-) co również bardzo mnie cieszy.
Martwi mnie tylko to że od czasu do czasu czuje ból w „pochwie” tak jak przy miesiączce. Czy to normalne?

Tak to normalne jest [emoji3] ja też tak miałam w 1 ciąży. Ciągle biegałam do kibla sprawdzać czy nie dostałam okresu[emoji23]

Tak się zastanawiam czy są jakieś mamusie, które znają już płeć???

Ja na 80% ale nie przywiązują do tego wagi na tym etapie[emoji23]

Dziewczyny które już mają dzieci, powiedzcie mi czy miałyście tak że czułyście np. że będzie to chłopiec? Osobiście wszystko mi jedno czy chłopiec czy dziewczynka byleby było zdrowe, ale jakoś cały czas mam w głowie chłopca.. Sama nie wiem dlaczego.

Ja nie miałam przeczyć. Choć wszyscy mi mówili ze ładnie wygladam, promienieje to bedzie chlopak i na polówkowym się ... potwierdziło.
Teraz nikt mi nic nie mowi.. Hihi wiec licze ma dziewczynke ;).

Własnie wg ginekologów płci nieda sie zaplanowac. To nie koncert zyczeń jak kiedys gdzieś usłyszałam.. Ale oczywiście przesądy są... jak we wszystkim ;):).
Według tych przesądów odnosnie wolniejszych i szybszych plemniczków powinnam miec teraz córke, ale zobaczymy haha [emoji14] oczywiscie nie celowslismy w konkretny dzien cyklu, tak jakos sie stalo, ze osttatni stosunek 3 dni przed owu, pozniej juz nie bylo warunkow ;)
U mnie lekarka po zmierzeniu ciśnienia stwierdziła że jedna kawka dziennie jak najbardziej z tym że parzona naturalna, aie piję bo nie mam ochoty.
U mnie tez nie ma przeciwskazań, ale totalnie mnie odrzuciło od kawy.
Ja mam tez dwoch synów i jakos nie mam parcia na jakas konkretna plec. A najbardziej mnie wkurza jak każdy do mnie mówi NO OBY BYLA CÓRKA, MOZE W KONCU CÓRKA, MOGLABY BYC W KONCU CÓRKA,strasznie mnie to denerwuje bo czy to wazne? Kolezanki wszystkie życzą mi corki jakbym kiedykolwiek powiedziala ze o trzecim synku sluszec nie chce[emoji53] a ja i tak chyba czuje sie na trzeciego syna [emoji16]
U mnie wszyscy: TO TERAZ MUSI BYĆ SYN, MUSI BYĆ PARKA!! no jak mnie to wkurw... Bedzie co ma być.
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna, że będzie chłopak, a urodziła się Kaja :) teraz nie mam żadnego przeczucia.
To 148 jest zbyt wysokie. Zadzwoń do lekarza lepiej.
Też dzwoniłabym jak najszybciej do lekarza!

Ja nie miałam przeczyć. Choć wszyscy mi mówili ze ładnie wygladam, promienieje to bedzie chlopak i na polówkowym się ... potwierdziło.
Teraz nikt mi nic nie mowi.. Hihi wiec licze ma dziewczynke ;).
Ja Ci powiem że przy córce to raczej nikt nie wiedział co będzie, potem się na polowkowym okazało że córka, a jak byłam w 7 mcu teściowa siostry do mnie "ty a może ty będziesz mieć jednak chłopca bo taka ładna na buzi, to nie może być córka" i dwa mce później urodziła się jednak córeczka [emoji4]

Hej
Powiedzcie mi mam 148/61 p 55 i czuje sie slabo strasznie a w nocy czulam jak bym miala serce wypluc tak mi bilo to normalne w 12tc?
Ja bym na Twoim miejscu skonsultowala to z lekarzem. Lepiej dmuchac na zimne. Ja tak raz mialam ale nie w ciazy i niewiem czemu ale uczucie okropne
Ja nie czulam w zadnej ciąży, ale znam dziewczyny co czuły poprostu i sie sprawdziły przeczucia :)
Naewet jedna dziewczyna nie chciala poznac plci przed porodem i zawsze mowila ze czuje chlopca i urodzil sie chlopiec :D

reklama
A ja nie bede sciemniac, marzy nam sie corka, choc jedna corke juz mamy, ale jest niebianskim aniolkiem. Mi jak ktos mowi zeby teraz corka, odpowiadam ze corke JUZ mamy, zaklejaja sie! Mina bezcenna. Choc pragne aby moje dziecko bylo zdrowe i donoszone!
Z drugim synem wygladalam paskudnie, strasznie! Po wygladzie powinna byc dziolcha jest Bubu ;-) uwielbiam ta moja marude ;-)

Z tego co pamietam z cisnieniem na poczatku moze tak byc, nasze serce wykonuje duzo ciezsza prace, bo dla dwoch cial, musi sie ustabilizowac. Zmierz za jakis czas. Mialam tak przy blizniakach kazal robic kilka pomiarow w ciagu dnia i sie ustabilizowalo samo. Ale lepiej zapytac swojego lekarza.

Do góry