reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzien dobry mamuśki trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj...
Jak wasze samopoczucie dzisiaj?bo ja masakra tak mi slabo i kreci mi sie w głowie ze szok aż sie balam samochodem jechać ale wlasnie zmierzylam sobie ciśnienie i szału nie ma 100/50

reklama
Idziemy łeb w łeb :) ale u mnie to wg usg, wg om duża różnica. Chce juz prenatalne, żeby zobaczyć czy dzidzi nadgoniła [emoji14]
U mnie równo z om trzymam się tego terminu bo tak się powinno z tego względu ze wiek dzidzi się zmienial będzie nie raz [emoji4] to będzie 3 dni młodsze to 2 starsze [emoji4]

Anet my mamy dwoch chlopcow :-) marzymy o corce :-) tez u Nas wchodzi 7 osobowka :-) w jakim wieku macie dzieci?

Trzymam kciuki za wizyty :-)

Tez bym chciala na wakacje poleciec samolotem, ale z dwohka naszych malcow jakos sobie tego nie wyobrazamy

Ja od 7 latam na szmacie, okna pomyte, lazienka wypucowana, sciane maluje bo mnie juz pasy na niej wkurzaly, poza tym koncepcja mi sie zmienila, ciekawe czy maz zauwazy ;-) stawiam ze nie ;-)

Moj mlodszy syn ma skore jak tarka, mogla bym ziemniaki na nim trzec, albo jest na cos uczulony albo ma azs... czas wubrac sie do alergologa.

U mnie równo z om trzymam się tego terminu bo tak się powinno z tego względu ze wiek dzidzi się zmienial będzie nie raz [emoji4] to będzie 3 dni młodsze to 2 starsze [emoji4]
Tylko teoretycznie sie powinno, logiczne ze gdy roznica jest 2,3 dni to trztnamy sie terminu z om. Ale u mnie jest 9 dni roznicy, od samego począku (pozna owulacja), co przy tak mlodej ciazy ma kolosalne znaczenie. I zarowno lekarz prowadzacy, jak i lekarz, ktory bedzie robil prenatalne kazali na chwile obecną trzymać się terminu z usg.

Cześć poniedziałkowo:).

Ja juz zawiozłam syna do szkoły, zaliczyłam pobranko krwi na awidność cyto, zakupy w Biedrze, szybkie ogarnięcie domu i właśnie pałaszuje śniadanko :laugh2:.

Co do wakacji to my w tym roku odpuszczamy zagranicę ale z racji tego że mężuś miał z pracy bon z wakacji.pl to zamówiliśmy sobie na koniec czerwca hotel z basenem i spa w Sudetach, blisko jeziorko i trasy rowerowe dla chłopakow... a ja będę odpoczywać na leżaczku w cieniu. Samolotem boje się w moim stanie lecieć ze względu na problemy z ciśnieniem. Chodź planowaliśmy od dłuższego czasu w tym roku Grecja to odpuszczamy..
Na prenatalne umowiłam się 16czerwca dopiero ale lekarz stwierdził ze lepiec po 13tyg. Niech mu będzie ;).

Witam nową mamusie :).

Kciukacy za wizytujace :).

85993e3kuph7xu8k.png
mhsv3e5erv5f9l1n.png

Cześć poniedziałkowo:).

Ja juz zawiozłam syna do szkoły, zaliczyłam pobranko krwi na awidność cyto, zakupy w Biedrze, szybkie ogarnięcie domu i właśnie pałaszuje śniadanko :laugh2:.

Co do wakacji to my w tym roku odpuszczamy zagranicę ale z racji tego że mężuś miał z pracy bon z wakacji.pl to zamówiliśmy sobie na koniec czerwca hotel z basenem i spa w Sudetach, blisko jeziorko i trasy rowerowe dla chłopakow... a ja będę odpoczywać na leżaczku w cieniu. Samolotem boje się w moim stanie lecieć ze względu na problemy z ciśnieniem. Chodź planowaliśmy od dłuższego czasu w tym roku Grecja to odpuszczamy..
Na prenatalne umowiłam się 16czerwca dopiero ale lekarz stwierdził ze lepiec po 13tyg. Niech mu będzie ;).

Witam nową mamusie :).

Kciukacy za wizytujace :).

85993e3kuph7xu8k.png
mhsv3e5erv5f9l1n.png
Jak to zrobiłas, ze na apce widze twoje suwaczki? :O

Trzyman kciuki za wizytujące!

Dziewczyny jak tam pogoda u Was? U nas już o 9 26 stopni i nie ma czyn oddychac. Zaprowadziłam mlodą do szkoły i juz mam dosć :D

reklama
Ja z terminem om i z usg w ogóle mam tym razem dziwna sytuację....

Bo widzicie dziewczyny, jako że się orzestalismy starać to jakoś tak nie kontrolowałm co jak gdzie i kiedy....

Orientuje się że pierwszy dzień om miałam jakoś 4-7 marca....

Wg pierwszego usg wychodziło Im 2gi marca

A teraz to już w ogóle z ost usg wychodzi ze om miałam jakoś 25luty.... Więc albo miałam jajeczkowanie dzień po okresie albo nie wiem o co chodzi z tą ciaza I nawet nie będę wyliczać I zostanę przy ustaleniach z prenatalnych xD

Do góry