reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

No właśnie, z tymi tygodniami i liczeniem to można się pogubić. Co by nie było mi jeszcze trochę brakuje...

reklama
Ja nie wiem na 100 pro z 2 trymestrem, ale generalnie jak lekarze mowia i jak my liczymy na suwaczkach np 11+1 to 11 tydz juz skonczony i leci 12 tc. To tak jak z urodzinami:)

@Totois30 no właśnie moi lekarze liczą skończone tygodnie więc jak jestem np. 8+5 to nie jest dla nich 9 tydzień, a cały czas 8.

A ja urodziny liczę dokładnie tak samo, czyli jak kończę 18 to mam 18, a nie 19 ;)

Tak tak, dokladnie tak, konczysz 18 ale leci juz 19 rok:)ale mowisz ze masz 18:) ale leci 19 :D lekarze licza 8 tydz ale po prostu leci juz 9:) dla mojego lekarza tez bylam w pt 12+4 i dla mnie tez ale lecial juz 13tc:)

Obliczanie jest rozne ;) 4 miesiac to 2 trymestr.
15 tydzien to juz napewno 2 trymestr :D

Załączniki

• Capture+_2018-05-27-13-06-03.png
    Capture+_2018-05-27-13-06-03.png
    50,4 KB · Wyświetleń: 81
Obliczanie miesiecy jest rozne:) wlasnie widzialam te tabelke porownana z innymi, ze kazda tabelka inaczej traktuje miesiace, w odniesieniu do tygodni. Ale jak jest 12+4 to 12 tc jest skonczony i leci 13 ale lekarze i my poslugujemy sie 12+4:)co nie zmienia faktu ze w tym samym czasie leci juz 13tc:)

reklama
Ale z tymi miesiacami @Anet23 tak jest ze do konca nie wiadomo.ktos napisal wlasnie pod tymi zestawieniami ze liczy pierwszy dzien ostatniego cyklu jako poczatek pierwszego miesiaca i w tym samym dniu kolejnego miesiaca to drugi miesiac itd i to tez mi sie wydaje logiczne, ale miesiacami w sumie nikt nie liczy ale wlasnie od 4go zaczyna sie 2gi trymestr c'nie? Wiec faktycznie rozne opinie, ja mysle jak ten 4 miesiac czyli ten sam dzien czwartego miesiaca kiedy byla om:)

Do góry