reklama
Dagaa11
Fanka BB :)
Od czternastego skonczonego czyli jak bedzie 14+1 czy 13+1? Ja tego nigdy nie zajarze, naprawdeDrugi trymestr zaczyna się od 14 skończonego tygodnia, ale to i tak już tuż, tuż
Locja
Od czternastego skonczonego czyli jak bedzie 14+1 czy 13+1? Ja tego nigdy nie zajarze, naprawde
Ja już zgłupiałam zupełnie i chyba dla swojego samopoczucia lepiej liczyć 13+1
Dagaa11
W sumie, jak juz bede po prenatalnych to trymestr nie bedxie mial dla mnir wiekszego znaczenia, wazne, ze bedzie dobrzeJa już zgłupiałam zupełnie i chyba dla swojego samopoczucia lepiej liczyć 13+1
Totois30
Obliczanie miesiecy jest rozne wlasnie widzialam te tabelke porownana z innymi, ze kazda tabelka inaczej traktuje miesiace, w odniesieniu do tygodni. Ale jak jest 12+4 to 12 tc jest skonczony i leci 13 ale lekarze i my poslugujemy sie 12+4co nie zmienia faktu ze w tym samym czasie leci juz 13tc
reklama
Totois30
Ale z tymi miesiacami @Anet23 tak jest ze do konca nie wiadomo.ktos napisal wlasnie pod tymi zestawieniami ze liczy pierwszy dzien ostatniego cyklu jako poczatek pierwszego miesiaca i w tym samym dniu kolejnego miesiaca to drugi miesiac itd i to tez mi sie wydaje logiczne, ale miesiacami w sumie nikt nie liczy ale wlasnie od 4go zaczyna sie 2gi trymestr c'nie? Wiec faktycznie rozne opinie, ja mysle jak ten 4 miesiac czyli ten sam dzien czwartego miesiaca kiedy byla om