reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

@Kacprysiowo jeszcze raz dziekuje za rady ale nie siejmy mitow ze woda nie nawadnia. Owszem nie ale wtedy kiedy jestesmy odwodnieni albo po ogromnym wysiłku fizycznym. A to przeciez logiczne. W norlmalnych warunkach woda jak najbardziej nawadnia, pisze o wodzie mineralnej, ktora mowilam ze pije. Niektore tez zawieraja sol bo sa slonawe w smaku. Nie wiem czemu chcesz mi wmowic koniecznie ze jestem odwodniona. Po prostu nie mam czasu na tyle ruchu ile bym chciala i duzo pracuje i dlatego czAsem pobolewa glowa. Juz zaraz luzuje obroty a jakby mnie bolala za mocno zwyczajnie bym odwolala zajecia i pojechala do domu odpoczac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z synkiem często rozmawiam o dzidzi. U nas jest taka różnica że mój młody od dawna prosił o rodzeństwo, więc teraz się cieszy, prosi żebym mu włączyła serduszko dzidzi do słuchania, opowiada że odda jej swoje misie i będzie ją kochał najmocniej na świecie.
Wiec nie ma póki co zazdrości za to spora presja :D

Ja z synkiem często rozmawiam o dzidzi. U nas jest taka różnica że mój młody od dawna prosił o rodzeństwo, więc teraz się cieszy, prosi żebym mu włączyła serduszko dzidzi do słuchania, opowiada że odda jej swoje misie i będzie ją kochał najmocniej na świecie.
Wiec nie ma póki co zazdrości za to spora presja :D

U mojego brata bylo to samo ich corka nie mogla sie doczekac kiedy urodzi sie jej siostra jednak po narodzinach wszystko sie zmienilo :) takze wydaje mi sie ze zazdrosc zawsze jest w mniejszym lub wiekszym stopniu i tak jak pisano juz wczesniej wazne jest zeby poswiecac duzo czasu rowniez starszemu dziecku, ja swoja wtedy 2 latke duzo angazowalam zeby pomagala przy malej i to dzialalo :)

U mojego brata bylo to samo ich corka nie mogla sie doczekac kiedy urodzi sie jej siostra jednak po narodzinach wszystko sie zmienilo :) takze wydaje mi sie ze zazdrosc zawsze jest w mniejszym lub wiekszym stopniu i tak jak pisano juz wczesniej wazne jest zeby poswiecac duzo czasu rowniez starszemu dziecku, ja swoja wtedy 2 latke duzo angazowalam zeby pomagala przy malej i to dzialalo :)
Mam dokładnie taki sam plan, mój synu będzie miał skończone 7 lat jak ssie małe urodzi więc mam nadzieję że będzie chciał pomagać i dotrzymać mamie towarzystwa przy dzidzi :) wierzę że będzie dobrze, on uwielbia małe dzieci i jak przez chwilę zajmowaliśmy się z mężem jego siostrze cm, miał 4 miesiące to mój syn był bardzo skory do pomocy i nie było w ogóle zazdrości:) ale to były tylko 4 tygodnie :)

Dziewczyny,drugi trymestr jest od ktorego tygodnia? Bo aplikacja mi pokazuje dopiero od 15tc.

U mnie po infekcji juz prawie nie ma sladu :) gruba warstwa clotrimazolu na noc zalatwiła sprawe :)
I ósemka też przestała boleć :D moje osemki maja to do siebie, ze rosną jeden, dwa dni, a później znowu kilka miesięcy spokoju.
Pięknego dnia!

Mi pokazuje że jestem w drugim trymestrze a weszłam w 14ty tydzień dopiero, mam skończone 13 całe I dzisiaj jest równo 13tc. I apka pokazuje 2gi trymestr :)

reklama
W niecie czytam ze od 14tc pytalam kolezanki ktora niedawno rodzila i powiedziala 13 tc po naszemu, czyli skonczony, czyli leci 14 tc. Ale tydzien to niuans. Dla mnie to obojetne naprawde. Jestem po prenatalnych i sie i tak niezmiernie ciesze:)

Do góry