reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@Kacprysiowo jeszcze raz dziekuje za rady ale nie siejmy mitow ze woda nie nawadnia. Owszem nie ale wtedy kiedy jestesmy odwodnieni albo po ogromnym wysiłku fizycznym. A to przeciez logiczne. W norlmalnych warunkach woda jak najbardziej nawadnia, pisze o wodzie mineralnej, ktora mowilam ze pije. Niektore tez zawieraja sol bo sa slonawe w smaku. Nie wiem czemu chcesz mi wmowic koniecznie ze jestem odwodniona. Po prostu nie mam czasu na tyle ruchu ile bym chciala i duzo pracuje i dlatego czAsem pobolewa glowa. Juz zaraz luzuje obroty a jakby mnie bolala za mocno zwyczajnie bym odwolala zajecia i pojechala do domu odpoczac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z synkiem często rozmawiam o dzidzi. U nas jest taka różnica że mój młody od dawna prosił o rodzeństwo, więc teraz się cieszy, prosi żebym mu włączyła serduszko dzidzi do słuchania, opowiada że odda jej swoje misie i będzie ją kochał najmocniej na świecie.
Wiec nie ma póki co zazdrości za to spora presja :D

Ja z synkiem często rozmawiam o dzidzi. U nas jest taka różnica że mój młody od dawna prosił o rodzeństwo, więc teraz się cieszy, prosi żebym mu włączyła serduszko dzidzi do słuchania, opowiada że odda jej swoje misie i będzie ją kochał najmocniej na świecie.
Wiec nie ma póki co zazdrości za to spora presja :D

U mojego brata bylo to samo ich corka nie mogla sie doczekac kiedy urodzi sie jej siostra jednak po narodzinach wszystko sie zmienilo :) takze wydaje mi sie ze zazdrosc zawsze jest w mniejszym lub wiekszym stopniu i tak jak pisano juz wczesniej wazne jest zeby poswiecac duzo czasu rowniez starszemu dziecku, ja swoja wtedy 2 latke duzo angazowalam zeby pomagala przy malej i to dzialalo :)

U mojego brata bylo to samo ich corka nie mogla sie doczekac kiedy urodzi sie jej siostra jednak po narodzinach wszystko sie zmienilo :) takze wydaje mi sie ze zazdrosc zawsze jest w mniejszym lub wiekszym stopniu i tak jak pisano juz wczesniej wazne jest zeby poswiecac duzo czasu rowniez starszemu dziecku, ja swoja wtedy 2 latke duzo angazowalam zeby pomagala przy malej i to dzialalo :)
Mam dokładnie taki sam plan, mój synu będzie miał skończone 7 lat jak ssie małe urodzi więc mam nadzieję że będzie chciał pomagać i dotrzymać mamie towarzystwa przy dzidzi :) wierzę że będzie dobrze, on uwielbia małe dzieci i jak przez chwilę zajmowaliśmy się z mężem jego siostrze cm, miał 4 miesiące to mój syn był bardzo skory do pomocy i nie było w ogóle zazdrości:) ale to były tylko 4 tygodnie :)

Dziewczyny,drugi trymestr jest od ktorego tygodnia? Bo aplikacja mi pokazuje dopiero od 15tc.

U mnie po infekcji juz prawie nie ma sladu :) gruba warstwa clotrimazolu na noc zalatwiła sprawe :)
I ósemka też przestała boleć :D moje osemki maja to do siebie, ze rosną jeden, dwa dni, a później znowu kilka miesięcy spokoju.
Pięknego dnia!

Mi pokazuje że jestem w drugim trymestrze a weszłam w 14ty tydzień dopiero, mam skończone 13 całe I dzisiaj jest równo 13tc. I apka pokazuje 2gi trymestr :)

reklama
W niecie czytam ze od 14tc pytalam kolezanki ktora niedawno rodzila i powiedziala 13 tc po naszemu, czyli skonczony, czyli leci 14 tc. Ale tydzien to niuans. Dla mnie to obojetne naprawde. Jestem po prenatalnych i sie i tak niezmiernie ciesze:)

Do góry