reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

No właśnie, z tymi tygodniami i liczeniem to można się pogubić. Co by nie było mi jeszcze trochę brakuje...

reklama
Ja nie wiem na 100 pro z 2 trymestrem, ale generalnie jak lekarze mowia i jak my liczymy na suwaczkach np 11+1 to 11 tydz juz skonczony i leci 12 tc. To tak jak z urodzinami:)

@Totois30 no właśnie moi lekarze liczą skończone tygodnie więc jak jestem np. 8+5 to nie jest dla nich 9 tydzień, a cały czas 8.

A ja urodziny liczę dokładnie tak samo, czyli jak kończę 18 to mam 18, a nie 19 ;)

Tak tak, dokladnie tak, konczysz 18 ale leci juz 19 rok:)ale mowisz ze masz 18:) ale leci 19 :D lekarze licza 8 tydz ale po prostu leci juz 9:) dla mojego lekarza tez bylam w pt 12+4 i dla mnie tez ale lecial juz 13tc:)

Obliczanie jest rozne ;) 4 miesiac to 2 trymestr.
15 tydzien to juz napewno 2 trymestr :D

Załączniki

• Capture+_2018-05-27-13-06-03.png
    Capture+_2018-05-27-13-06-03.png
    50,4 KB · Wyświetleń: 83
Obliczanie miesiecy jest rozne:) wlasnie widzialam te tabelke porownana z innymi, ze kazda tabelka inaczej traktuje miesiace, w odniesieniu do tygodni. Ale jak jest 12+4 to 12 tc jest skonczony i leci 13 ale lekarze i my poslugujemy sie 12+4:)co nie zmienia faktu ze w tym samym czasie leci juz 13tc:)

reklama
Ale z tymi miesiacami @Anet23 tak jest ze do konca nie wiadomo.ktos napisal wlasnie pod tymi zestawieniami ze liczy pierwszy dzien ostatniego cyklu jako poczatek pierwszego miesiaca i w tym samym dniu kolejnego miesiaca to drugi miesiac itd i to tez mi sie wydaje logiczne, ale miesiacami w sumie nikt nie liczy ale wlasnie od 4go zaczyna sie 2gi trymestr c'nie? Wiec faktycznie rozne opinie, ja mysle jak ten 4 miesiac czyli ten sam dzien czwartego miesiaca kiedy byla om:)

Do góry