reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Z serii "zachcianki"

100% domowej pizzy :)
Screenshot_20180526-224425.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180526-224425.jpg
    Screenshot_20180526-224425.jpg
    44,7 KB · Wyświetleń: 395
reklama
Dziewczyny czy Wasze starsze dzieci też są zazdrosne o lokatorów brzuszka? Mnie mój syn dzisiaj pyta czy go kocham więc mu odpowiadam ze oczywiście najbardziej na świecie na co on do mnie że jak się urodzi dzidziuś to będę kochać już tylko jego. Przeprowadziliśmy rozmowę na ten temat ale strasznie mnie zmartwił... :(:(:(
To normalne, mój syn tez tak myślał. Pytał co chwile czy go kocham, mimo ze często sobie to mówimy i okazujemy. Zapytał kogo będę bardziej kochała? I mimo zapewnień ze oboje będę zawsze kochala tak samo to wcale go to nie uspokoiło. Więc sprytnie mu wytłumaczyłam, ze jego i tak kocham bardziej bo jego już kocham 8 lat, a nową dzidzie dopiero zacznę kochać ;). I temat się skończył :).
Jezu dziewczyny jestem załamana... Łapie mnie chyba jakaś infekcja intymna, używam clotrimazolu... Ale dokucza coraz bardziej.
Do tego zaczela mi sie wyrzynać osemka, ktora rosnie bardzo krzywo.. bol straszny :( w poniedzialek dzwonie do mojego dentysty, mam nadzieje, że pomoże :( :( :( :(
Aż ryczeć mi sie chce...
Obyś szybko pozbyła się infekcji! A z ósemką to może trzeba naciąć by się wyrznęła?
Współczuje bardzo tego bólu :(

Dobranoc dziewczynki!

Totois dlatego napisałam że sama woda nie nawadnia a z solą już tak.

Martenika o occie nie słyszałam dzięki, dobrze wiedzieć :-)

Stosowanie płynów do higieny intymnej zaburza florę i ph w pochwie... Stosowałam kiedyś i non stop wracały infekcje, od lat mam z tym spokój. Wolę sobie wypić co rano szklanke wody z sodą oczyszczoną na czczo ;-) a efekt jeszcze lepszy bo działa na cały organizm ;-)

Dziewczyny czy Wasze starsze dzieci też są zazdrosne o lokatorów brzuszka? Mnie mój syn dzisiaj pyta czy go kocham więc mu odpowiadam ze oczywiście najbardziej na świecie na co on do mnie że jak się urodzi dzidziuś to będę kochać już tylko jego. Przeprowadziliśmy rozmowę na ten temat ale strasznie mnie zmartwił... :(:(:(
Obecnie nie, bo jeszcze nie wiedzą. Natomiast starszy, gdy czekaliśmy na J nigdy nie okazał cienia zazdrości. Bardzo się cieszył, glaskal brzuszek, malował z M pokój "bratkowi". A gdy mały się urodził często z nim rozmawiał (mam to ponagrywane). F miał wtedy 2 i 9.
Teraz nie wiem co będzie. J jest bardzo charakterny, F już podrosl i ma swoje wymagania. Jednak bardzo się nie obawiam. Ostatnio w przedszkolu omawiali temat młodszego rodzeństwa. Jedna z dziewczynek została starsza siostrą i sobie z tym nie radziła. Dyr włączyła w to całe przedszkole (nasze przedszkole jest male), mieli pogadanki, czytanki, kolorowanki i broszurki na temat narodzin rodzeństwa. W domu bawili się w narodziny, miałam cc, więc F robił operację J. Urodził się miś, karmili to, przewijali Ale co będzie, gdy się dowiedzą to nie wiem. O F jestem nawet spokojna, J ma inny charakter ;)

Mamy bardzo dobrze ocieplone mieszkanie, grzejemy lekko przez 2-3 miesiące zimy, reszty roku nie trzeba. Zazwyczaj mamy 24 stopnie. Nie da się tego zbić, ciężko zrobić przeciąg. Jak się młody urodził w marcu, to już w wieku dwóch tygodni trzymałam go w samym bodziaku i skarpetkach. Jak się np. gotowało, to potrafiło skoczyć do 26. Bywało, że tak płakał, że mąż wychodził z nim na ciut chłodniejszą klatkę, by go uspokoić :/
Mamy właśnie tak samo, nie możemy regulować temperatury mieszkamy na górze i u nas jest 24 a na dole 21
Sprawdzam suwaczki :)

mhsv3e5erv5f9l1n.png

85993e3kuph7xu8k.png
Niewiem jak to zrobiłaś że widzę na telefonie je :D
Julianna goździki znam ale na ból gardła stosowała dopóki nie odkryłam ssania świeżego imbiru który radzi sobie cudownie z zaawansowanym zapaleniem gardła :-)
no to muszę possac imbir bo już gadać nie mogę normalnie głos mi zabrało mam nadzieję że to nie zapalenie krtani. ..

I podzielilam los mam goraczkujacych dzieci, właśnie to przechodzimy, ciężko zbić temperaturę i szybko wraca najgorszy scenariusz gorączki eh... A dziś komunia męża chrzestnicy :( i zostaniemy we dwójkę w domu... A to w lokalu już pewnie podane ma ile osób będzie... Pod górkę

reklama
Hejo.

mhsv3e5erv5f9l1n.png

85993e3kuph7xu8k.png
[/QUOTE]
To normalne, mój syn tez tak myślał. Pytał co chwile czy go kocham, mimo ze często sobie to mówimy i okazujemy. Zapytał kogo będę bardziej kochała? I mimo zapewnień ze oboje będę zawsze kochala tak samo to wcale go to nie uspokoiło. Więc sprytnie mu wytłumaczyłam, ze jego i tak kocham bardziej bo jego już kocham 8 lat, a nową dzidzie dopiero zacznę kochać ;). I temat się skończył :).

Obyś szybko pozbyła się infekcji! A z ósemką to może trzeba naciąć by się wyrznęła?
Współczuje bardzo tego bólu :(

Dobranoc dziewczynki![/QUOTE

Daga dzięki. Mieliśmy z synem identyczna rozmowe. Z tym ze ja czuje ze to nie koniec ;). On jest strasznie mamusiny i strasznie przytulasty... I juz kilka razy wyczułam zazdrość o dzidzi.. Ale nic damy rade :).

Do góry