reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Normalna? Byle nie za gorąco. Zawsze mnie przeraża jak odwiedzamy noworodki a w domu skwar, że ledwo oddech mozn złapać. Kiedyś z naszych dwumiesiecznym synkiem odwiedziliśmy bezdzietnych znajomych i Oni na tą cześć odkrecili wszystkie kaloryfery w mieszkaniu. Nie zdążyliśmy się rozebrać a już byłam mokra. Powiedzieli, że to że względu na F, poprosiliśmy by zrobili jak zawsze.
Moja babcia jak miala imieniny (corka miala miesiac) to tez porozkrecala kaloryfefy - w kwietniu gdzie bylo dosyc cieplo.. dodam ze bylo z 20 osob :p
Jak tam wpadlam to pootwieralam wszystkie okna bo sauna była

Totois stawiam że jesteś odwodniona i ciało się buntuje, bol glowy. Wypijaj dużo wody z solą, najlepiej himalajska, klodawska. Ja przy bólu głowy tak sobie radzę trzy szklanki w każdej Szczypta soli no może trochę więcej i po sprawie :-) jak będziesz czuła że przechodzi ale nadal cmi to wypij jeszcze jedna szklanke z solą. Przejdzie! Picie samej wody nic nie daje, a sól powoduje że nawadniamy organizm skutecznie. Ot złote rady ale naprawdę baaaaardzo skuteczne :-) bez tych obrzydliwych prochów!!

Ja corce 90% ubran kupuje w pepco,ze wzgledu na cene a i jakosciowo nie są najgorsze :) młoda co chwile przychodzi ze szkoły brudna z mazaków itd, nie jest mi szkoda wtedy wyrzucic bluzki za 10 zl, jesli nie moge jej doprac [emoji14]
Ja 90% mam z lumpa / szmateksu - zwal jak zwal xD ciuszki z firmy Next w wiekszosci po 1 zl / 2 zł a wygladaja jak nowe

A infekcja powtórzę, olejek herbaciany rozwodniony, podmywamy, ulga odrazu. Bardzo skuteczne :-)

Julianna goździki znam ale na ból gardła stosowała dopóki nie odkryłam ssania świeżego imbiru który radzi sobie cudownie z zaawansowanym zapaleniem gardła :-)

Dobranoc dziolchy, Idę na terapię woda utleniona i spać :-) chłopcy już śpią, mąż mec ogląda, a ja już nie daje rady.

Spokojnej nocki ;-)

@Kacprysiowo nie no żadnych tabsow nie biore i nie planuje:) a nawadniania od dawna pilnuje, zreszta kiedys duzo cwiczylam i przyzwyczailam sie oprocz roznych napojow pic duza butelke wody dziennie. Najbardziej lubie mineralizowane muszynianki i inne. Niestety bole glowy mi zawsze doskwieraly. A ja ogolnie duzo jezdze autem i w te upaly nagrzane auto i juz glowa meczy. Staram sie otwierac okna no ale upal jest ciezki czasem. Kilka razy w zyciu mialam migrene o to to jest koszmar. dziękuję ze rady:)

reklama
A infekcja powtórzę, olejek herbaciany rozwodniony, podmywamy, ulga odrazu. Bardzo skuteczne :-)

Julianna goździki znam ale na ból gardła stosowała dopóki nie odkryłam ssania świeżego imbiru który radzi sobie cudownie z zaawansowanym zapaleniem gardła :-)
Potwierdzam odnośnie olejku. Oprócz tego można tez stosować tak samo ocet jabłkowy. Co do zeli do higieny intymnych to mama ginekolog pisała ze wcale nie trzeba ich stosować a już napewno nie w nadmiarze.

Do góry