reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej no mam jakis straszny stres przed wtorkiem. Juz 3 tyg nie bylam na usg . i sie martwie. Dzisiaj ogladalam ubranka niemowlece ale nic nie kupilam troche sie obawiam. Ale powiem Wam ,ze w smyku to ceny dla niemowlat jak z kosmosu. Za jedne body 40 zl masakra. Zastanawiam sie gdzie kupowac wyprawke. Smyk drogi,pepco nie lubie ich ubran. Na aliexpress widzialam cuda i nie takie drogie.
Ja kupuje w smyku jak są wyprzedaże, fajne ceny są wtedy. Ale mam też sporo używek.

reklama
Dziewczyny czy Wasze starsze dzieci też są zazdrosne o lokatorów brzuszka? Mnie mój syn dzisiaj pyta czy go kocham więc mu odpowiadam ze oczywiście najbardziej na świecie na co on do mnie że jak się urodzi dzidziuś to będę kochać już tylko jego. Przeprowadziliśmy rozmowę na ten temat ale strasznie mnie zmartwił... :(:(:(

Do mam

Jaka powinna byc temperatura w domu dla noworodka przykładowo jak jest zima ... bo sie mąż ze mna przekonuje i zaraz mnie szlak trafi xD
Mamy bardzo dobrze ocieplone mieszkanie, grzejemy lekko przez 2-3 miesiące zimy, reszty roku nie trzeba. Zazwyczaj mamy 24 stopnie. Nie da się tego zbić, ciężko zrobić przeciąg. Jak się młody urodził w marcu, to już w wieku dwóch tygodni trzymałam go w samym bodziaku i skarpetkach. Jak się np. gotowało, to potrafiło skoczyć do 26. Bywało, że tak płakał, że mąż wychodził z nim na ciut chłodniejszą klatkę, by go uspokoić :/

To takie niesamowite ze dzidziol tak bryka a nie czuc za bardzo[emoji23]
U mnie czasem nawet w szóstym miesiącu nie było za bardzo czuć, a na USG mówili, że ruchliwy :p Łożysko z przodu, ruchy czułam kilka razy dziennie, czasem wcale. Średnio co miesiąc byłam na awaryjnym KTG, regularnie używałam dopplera i piłam litry zimnej wody.

Sorki że tak spamuję post za postem, ale nie chcę pisać długiego, bo skrypt może mnie zaraz znowu z forum wywalić :p

Hej no mam jakis straszny stres przed wtorkiem. Juz 3 tyg nie bylam na usg . i sie martwie. Dzisiaj ogladalam ubranka niemowlece ale nic nie kupilam troche sie obawiam. Ale powiem Wam ,ze w smyku to ceny dla niemowlat jak z kosmosu. Za jedne body 40 zl masakra. Zastanawiam sie gdzie kupowac wyprawke. Smyk drogi,pepco nie lubie ich ubran. Na aliexpress widzialam cuda i nie takie drogie.

Tez mam sporo fajnych rzeczy po pierworodnym na stychu w workach próżniowych ale blizej końca beda czekac na wyprzedaze w smyk, reserve czy cocodrillo zeby cos tam dokupic. Carry tez ma fajne rzeczy.

Tez mam sporo fajnych rzeczy po pierworodnym na stychu w workach próżniowych ale blizej końca beda czekac na wyprzedaze w smyk, reserve czy cocodrillo zeby cos tam dokupic. Carry tez ma fajne rzeczy.
Ale carry ma dla starszych dzieci.bylam dzisiaj nic dla niemowląt

Hej hej dziewczynki ja po komunii chrzesniaczki, teraz leżę i odpoczywam sobie;) odnośnie wyprawki @natka100 na aliexpress idzie wyrwać fajne ciuszki w dobrych cenach, często zdarza mi się zamówić coś dla młodego odnośnie Smyka to fakt z cenami trochę przesadzaja A i jakość tych ubranek nie powala.

Sprawdzam suwaczki :)

mhsv3e5erv5f9l1n.png

85993e3kuph7xu8k.png

reklama
A ja ubieralam i ubieram młodego w pepcko i jak dla mnie ubrania jakościowo są super , w Zara H&M itp kupuje jak są na promocjach i jeszcze jak przy okazji jestem bo takich markowych sklepów mam 50 km [emoji6]

Do góry