reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja już doktorka cudowna [emoji7] wyprzytulala mnie i dała numer i wgl
Dzidziuś praktycznie co do dnia ma prawie 4cm [emoji4] żebym się bardzo nie stresowala prenatalnymi .
Siedzialam u niej prawie godzinę tak pogadalysmy . Mówiła ze wkroczylismy w 12 tydzień i myśli że pod względem odrzutu dzidziusia zagrożenie minęło i jak będzie już po 14 tyg będziemy się traktować jak normalna zdrowa ciążę [emoji4]
Powiedziała od razu ze jak bedzie zgodnie z planem to koło 16grudnia robimy cesarke bo nie będziemy ryzykować , a ona chce żebym ja to dziecko miała i sama przeżyła bo ciąża wyczekana i wysokiego ryzyka .
Jestem szczęśliwa i bardzo zadowolona z Pani doktor [emoji4] z moim doktorkiem znaja sie także czuje się bezpiecznie póki co jak to ona mówiła Bogami nie sa ale mam obstawe na wypasie [emoji4]

Ma gadać lekarzowi od prenatalnych żeby się obchodził zE mną delikatnie [emoji23]
No i pappa będę mieć :/ bo to już w tym razem a mam na fundusz badania .
Wgl leki wszystkie na ryczalt bez proszenia .
Super wizyta [emoji4]
Cudowne wiesci[emoji7] rzadko taki lekarz sie zdarza z powołania[emoji173]

reklama
Dzieki dziewczyny. Jak zwykle pewnie przesadzam. Ale ja mam taki durny charakter,ze wszystko widze w czarnych barwach.
Ja zawsze przed wizytą mam stres "A jak dzidzius zniknął?" Chyba kazda z nas ma trochę takiej paniki. Będzie pewnie lepiej jak bedziemy czuły regularnie ruchy[emoji7] nie stresuj sie [emoji8]

To prawda mnie wyslal z rąk do rąk [emoji4]

Wiecie co straszne mam nerwy potrafię płakać i krzyczeć równocześnie no okropnie ... potem mnie boli brzuch i mam wyrzuty

Hej:) Wczorajsza wizyta na + :) a tak sie bałam. Przezierność 1mm więć bardzo dobrze:) wszystko kompletne wszystko w normie dzidziol brykał, i lekarz wstepnie powiedzial ze jest szansa ze bedzie dziewczynka, ale pewniej potwierdzi na nastepnej wizycie :) Zdjątka nie dostałam żadnego:( ale widzialam wiercipiętkę i to mi wystarczy :)
To takie niesamowite ze dzidziol tak bryka a nie czuc za bardzo[emoji23]

Wieczorem odniose sie do reszty postow kochane, badanie super! 6.4 cm ma dzidzia, pappa i beta tylko zmniejszylo ryzyko, maly skakal rece do buzi bral byl boski:) ryzyko w kilkunastu tysiacach, wszystko na swoim miejscu jestem przeszczesliwa:) i ku zdziwieniu mojej intuicji cos mu strerczalo miedzy nogami! Ale jeszcze nie wiadomo na pewno ale wiadomo bedzie bosko byle zdrowe:)ojejujeju:):):):)
Super ze wszystko ok[emoji7][emoji173][emoji173][emoji173]

A można w ciąży ?
Bo wcześniej parę razy tak zrobilam a teraz nie wiem czy można czy nie
Mozna wosk jak najbardziej, tylko zeby się nie poparzyć. Jakbys byla z mojego miasta to bym Cie do salonu mojego na depi wzięła[emoji23]ja to wasik wyrywam jak mężu nie widzi[emoji23]

A jak U was z aktywnoscia? Rower, pływanie, jogging?
Macie na to siły?
Ja ledwo do sklepu się tocze, sił mi brak i czuję się jakbym już miała +20kg..... A wiem że są mamuśki które w ogóle nie muszą zmieniać stylu bycia w ciazy, ćwiczą, są fit, piękne, zadbane, u malowane, z ulozonymi włoska i I w bucikach na obcasie ech.... Mam taką w pracy na swoim piętrze i aż mnie zazdrość zżera jak ja widzę....
Ja sie tapetuje [emoji23] codziennie, wlosy ułożone (musze byc wyjsciowa w pracy, bo ja sama jestem reklamą) ale do sportu mi daleko juz. Ja z reszta nie mogę cwiczyc zeby nie tracić kalorycznosci. Ale trampki albo japonki i getry to moja ostatnia stylowka bo najwygodniej. A jutro mam komunię syna to kiecka i koturny [emoji16]

reklama
Już po wizycie :). Jednak mój lekarza zawsze potrafi mnie pozytywnie naładować :). Krwiaczek się wchłonął, dzidziuś machał rączkami i nóżkami jak szalony. Według USG ma 9 tygodni i 4 dni i według ostatniego OM 9 i 6 więc wszystko gra. Serduszko pięknie bije. JupJupiJup :):-D.
Dostałam skierowanie na prenatalne w poniedziałek mam dzwonić o termin.
Świetnie!!!![emoji173]

Do góry