reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja już doktorka cudowna [emoji7] wyprzytulala mnie i dała numer i wgl
Dzidziuś praktycznie co do dnia ma prawie 4cm [emoji4] żebym się bardzo nie stresowala prenatalnymi .
Siedzialam u niej prawie godzinę tak pogadalysmy . Mówiła ze wkroczylismy w 12 tydzień i myśli że pod względem odrzutu dzidziusia zagrożenie minęło i jak będzie już po 14 tyg będziemy się traktować jak normalna zdrowa ciążę [emoji4]
Powiedziała od razu ze jak bedzie zgodnie z planem to koło 16grudnia robimy cesarke bo nie będziemy ryzykować , a ona chce żebym ja to dziecko miała i sama przeżyła bo ciąża wyczekana i wysokiego ryzyka .
Jestem szczęśliwa i bardzo zadowolona z Pani doktor [emoji4] z moim doktorkiem znaja sie także czuje się bezpiecznie póki co jak to ona mówiła Bogami nie sa ale mam obstawe na wypasie [emoji4]

Ma gadać lekarzowi od prenatalnych żeby się obchodził zE mną delikatnie [emoji23]
No i pappa będę mieć :/ bo to już w tym razem a mam na fundusz badania .
Wgl leki wszystkie na ryczalt bez proszenia .
Super wizyta [emoji4]
Cudowne wiesci[emoji7] rzadko taki lekarz sie zdarza z powołania[emoji173]

reklama
Dzieki dziewczyny. Jak zwykle pewnie przesadzam. Ale ja mam taki durny charakter,ze wszystko widze w czarnych barwach.
Ja zawsze przed wizytą mam stres "A jak dzidzius zniknął?" Chyba kazda z nas ma trochę takiej paniki. Będzie pewnie lepiej jak bedziemy czuły regularnie ruchy[emoji7] nie stresuj sie [emoji8]

To prawda mnie wyslal z rąk do rąk [emoji4]

Wiecie co straszne mam nerwy potrafię płakać i krzyczeć równocześnie no okropnie ... potem mnie boli brzuch i mam wyrzuty

Hej:) Wczorajsza wizyta na + :) a tak sie bałam. Przezierność 1mm więć bardzo dobrze:) wszystko kompletne wszystko w normie dzidziol brykał, i lekarz wstepnie powiedzial ze jest szansa ze bedzie dziewczynka, ale pewniej potwierdzi na nastepnej wizycie :) Zdjątka nie dostałam żadnego:( ale widzialam wiercipiętkę i to mi wystarczy :)
To takie niesamowite ze dzidziol tak bryka a nie czuc za bardzo[emoji23]

Wieczorem odniose sie do reszty postow kochane, badanie super! 6.4 cm ma dzidzia, pappa i beta tylko zmniejszylo ryzyko, maly skakal rece do buzi bral byl boski:) ryzyko w kilkunastu tysiacach, wszystko na swoim miejscu jestem przeszczesliwa:) i ku zdziwieniu mojej intuicji cos mu strerczalo miedzy nogami! Ale jeszcze nie wiadomo na pewno ale wiadomo bedzie bosko byle zdrowe:)ojejujeju:):):):)
Super ze wszystko ok[emoji7][emoji173][emoji173][emoji173]

A można w ciąży ?
Bo wcześniej parę razy tak zrobilam a teraz nie wiem czy można czy nie
Mozna wosk jak najbardziej, tylko zeby się nie poparzyć. Jakbys byla z mojego miasta to bym Cie do salonu mojego na depi wzięła[emoji23]ja to wasik wyrywam jak mężu nie widzi[emoji23]

A jak U was z aktywnoscia? Rower, pływanie, jogging?
Macie na to siły?
Ja ledwo do sklepu się tocze, sił mi brak i czuję się jakbym już miała +20kg..... A wiem że są mamuśki które w ogóle nie muszą zmieniać stylu bycia w ciazy, ćwiczą, są fit, piękne, zadbane, u malowane, z ulozonymi włoska i I w bucikach na obcasie ech.... Mam taką w pracy na swoim piętrze i aż mnie zazdrość zżera jak ja widzę....
Ja sie tapetuje [emoji23] codziennie, wlosy ułożone (musze byc wyjsciowa w pracy, bo ja sama jestem reklamą) ale do sportu mi daleko juz. Ja z reszta nie mogę cwiczyc zeby nie tracić kalorycznosci. Ale trampki albo japonki i getry to moja ostatnia stylowka bo najwygodniej. A jutro mam komunię syna to kiecka i koturny [emoji16]

reklama
Już po wizycie :). Jednak mój lekarza zawsze potrafi mnie pozytywnie naładować :). Krwiaczek się wchłonął, dzidziuś machał rączkami i nóżkami jak szalony. Według USG ma 9 tygodni i 4 dni i według ostatniego OM 9 i 6 więc wszystko gra. Serduszko pięknie bije. JupJupiJup :):-D.
Dostałam skierowanie na prenatalne w poniedziałek mam dzwonić o termin.
Świetnie!!!![emoji173]

Do góry