reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny doradzcie
Idę jutro do fryzjera na farbowanie włosów. Ostatnio miałam rozjasniany odrost najpierw rozjasniaczem później farba. Czy rozjaśnia z nie szkodzi w ciąży? Teraz niby one sa z tych zdrowszych.
I czy muszę mówić fryzjerce że jestem w ciąży? Szczerze wolałabym nie mówić, tylko czy muszę?

reklama
10-ty tydzień - kochane tez tak wymiotujecie?:(
Dzisiaj na 14 mam ginekologa stresuje się troszkę badaniem. Czy nadal będę miała usg dopochwowe?
Ja jestem w 10 tygodniu i dzisiaj na wizycie miałam jeszcze usg dopochwowe. Jeżeli chodzi o wymioty, to ja w ogóle nie wymiotowałam ;) Wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki ;)

Dziewczyny doradzcie
Idę jutro do fryzjera na farbowanie włosów. Ostatnio miałam rozjasniany odrost najpierw rozjasniaczem później farba. Czy rozjaśnia z nie szkodzi w ciąży? Teraz niby one sa z tych zdrowszych.
I czy muszę mówić fryzjerce że jestem w ciąży? Szczerze wolałabym nie mówić, tylko czy muszę?
Dla Twojego dobra.... powiedz, że jesteś w ciąży ;) Ja też jestem umówiona na farbowanie niebawem i fryzjerka ma dla mnie specjalną farbę bez amoniaku, która nie zaszkodzi :)

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się tak wczoraj uniosłam, ale miałam ciężki dzień. Wkur.... w pracy, potem wkur..... w domu..... i tak wyszło. Nie umiem się z Wami rozstać. Mam nadzieję, że zostanę tutaj do grudnia :). Jestem już po wizycie :) 10+3.... Dzidziuś bardzo ruchliwy ;) Machał rączkami i nóżkami :) Wspaniały widok :) Pani ginekolog poinformowała mnie o badaniach prenatalnych. U mnie w Częstochowie jest to koszt 230zł, więc się wcale nie zastanawiałam. Jestem umówiona na 5.06 :)

Porcelana

myślę, że po prostu trafiłaś w dobry moment. Kiedy starałam się o pierwsze dziecko też miałam dlugie cykle. Zrobiłam badania tsh prolaktyne i jakieś jeszcze badania zlecił mi lekarz. . Niestety 1 ciążę straciłam w 14 tyg. każda kolejna w 10 bądź 8 tyg teraz w 7. Kochana trzeba wyluzować odpuścić. W momencie kiedy się poddała nie śledziłem czy płodne czy nie wspolzylsm kiedy chciałam zaszła w ciaze. Kiedy się jej niespodziewana zupełnie..

Resztę dziewczyn podczytuhe i ż całego serca życzę spokojnych miesięcy. Poród nie taki straszny. jeżeli chodzi o kosmetyki to ja używałem tylko oliwke na biust palmers.

ktoś pytał o fryzjera jak najbardziej możesz farbiwac i nie musisz mówić o tym że jesteś w ciazy

Hej dziewczyny, gratki dla szczęśliwych mamusie po wizytach, ja dzisiaj w pracy od 8.30 ale tak mi się nie chce ze szok :/
W dodatku trochę się odpuściłam z piciem wody i niestety wróciły problemy z wyprozniniem :/

Ja jutro w końcu usg mam, mniej niż 24h zostały :) strasznie się ekscytuje, minęło ponad 3 tygodnie od ost usg i jestem strasznie ciekawa jak fasolka rośnie :)

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się tak wczoraj uniosłam, ale miałam ciężki dzień. Wkur.... w pracy, potem wkur..... w domu..... i tak wyszło. Nie umiem się z Wami rozstać. Mam nadzieję, że zostanę tutaj do grudnia :). Jestem już po wizycie :) 10+3.... Dzidziuś bardzo ruchliwy ;) Machał rączkami i nóżkami :) Wspaniały widok :) Pani ginekolog poinformowała mnie o badaniach prenatalnych. U mnie w Częstochowie jest to koszt 230zł, więc się wcale nie zastanawiałam. Jestem umówiona na 5.06 :)
Rosnijcie dalej zdrowo [emoji4]
Nerwy rozumiem hehe ja ostatnio jak chmura gradowa [emoji23] ale to tez jakiś objaw
To masz niedługo po mnie ja mam 2 czerwca [emoji4]

Co do mdłości ja już praktycznie nie mam [emoji4]
Najgorzej bylo 8-9tydz może już nie wrócą

reklama
Dziewczyny doradzcie
A czy na tej wizycie planujesz też rozjaśniać czy tylko farbować? Ja mojej fryzjerce powiedzialam, przez Jej ostrożność kazała mi poczekać z farbą do 14tyg. Ok, poczekam. Osobiscie jednak uwazam ze farba jak i hybrydy w ciaży nie jest niebezpieczna (mowi o tym mamaginekolog w wywiadzie PNŚ)
[emoji5]

Do góry