reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny doradzcie
Idę jutro do fryzjera na farbowanie włosów. Ostatnio miałam rozjasniany odrost najpierw rozjasniaczem później farba. Czy rozjaśnia z nie szkodzi w ciąży? Teraz niby one sa z tych zdrowszych.
I czy muszę mówić fryzjerce że jestem w ciąży? Szczerze wolałabym nie mówić, tylko czy muszę?

reklama
10-ty tydzień - kochane tez tak wymiotujecie?:(
Dzisiaj na 14 mam ginekologa stresuje się troszkę badaniem. Czy nadal będę miała usg dopochwowe?
Ja jestem w 10 tygodniu i dzisiaj na wizycie miałam jeszcze usg dopochwowe. Jeżeli chodzi o wymioty, to ja w ogóle nie wymiotowałam ;) Wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki ;)

Dziewczyny doradzcie
Idę jutro do fryzjera na farbowanie włosów. Ostatnio miałam rozjasniany odrost najpierw rozjasniaczem później farba. Czy rozjaśnia z nie szkodzi w ciąży? Teraz niby one sa z tych zdrowszych.
I czy muszę mówić fryzjerce że jestem w ciąży? Szczerze wolałabym nie mówić, tylko czy muszę?
Dla Twojego dobra.... powiedz, że jesteś w ciąży ;) Ja też jestem umówiona na farbowanie niebawem i fryzjerka ma dla mnie specjalną farbę bez amoniaku, która nie zaszkodzi :)

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się tak wczoraj uniosłam, ale miałam ciężki dzień. Wkur.... w pracy, potem wkur..... w domu..... i tak wyszło. Nie umiem się z Wami rozstać. Mam nadzieję, że zostanę tutaj do grudnia :). Jestem już po wizycie :) 10+3.... Dzidziuś bardzo ruchliwy ;) Machał rączkami i nóżkami :) Wspaniały widok :) Pani ginekolog poinformowała mnie o badaniach prenatalnych. U mnie w Częstochowie jest to koszt 230zł, więc się wcale nie zastanawiałam. Jestem umówiona na 5.06 :)

Porcelana

myślę, że po prostu trafiłaś w dobry moment. Kiedy starałam się o pierwsze dziecko też miałam dlugie cykle. Zrobiłam badania tsh prolaktyne i jakieś jeszcze badania zlecił mi lekarz. . Niestety 1 ciążę straciłam w 14 tyg. każda kolejna w 10 bądź 8 tyg teraz w 7. Kochana trzeba wyluzować odpuścić. W momencie kiedy się poddała nie śledziłem czy płodne czy nie wspolzylsm kiedy chciałam zaszła w ciaze. Kiedy się jej niespodziewana zupełnie..

Resztę dziewczyn podczytuhe i ż całego serca życzę spokojnych miesięcy. Poród nie taki straszny. jeżeli chodzi o kosmetyki to ja używałem tylko oliwke na biust palmers.

ktoś pytał o fryzjera jak najbardziej możesz farbiwac i nie musisz mówić o tym że jesteś w ciazy

Hej dziewczyny, gratki dla szczęśliwych mamusie po wizytach, ja dzisiaj w pracy od 8.30 ale tak mi się nie chce ze szok :/
W dodatku trochę się odpuściłam z piciem wody i niestety wróciły problemy z wyprozniniem :/

Ja jutro w końcu usg mam, mniej niż 24h zostały :) strasznie się ekscytuje, minęło ponad 3 tygodnie od ost usg i jestem strasznie ciekawa jak fasolka rośnie :)

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się tak wczoraj uniosłam, ale miałam ciężki dzień. Wkur.... w pracy, potem wkur..... w domu..... i tak wyszło. Nie umiem się z Wami rozstać. Mam nadzieję, że zostanę tutaj do grudnia :). Jestem już po wizycie :) 10+3.... Dzidziuś bardzo ruchliwy ;) Machał rączkami i nóżkami :) Wspaniały widok :) Pani ginekolog poinformowała mnie o badaniach prenatalnych. U mnie w Częstochowie jest to koszt 230zł, więc się wcale nie zastanawiałam. Jestem umówiona na 5.06 :)
Rosnijcie dalej zdrowo [emoji4]
Nerwy rozumiem hehe ja ostatnio jak chmura gradowa [emoji23] ale to tez jakiś objaw
To masz niedługo po mnie ja mam 2 czerwca [emoji4]

Co do mdłości ja już praktycznie nie mam [emoji4]
Najgorzej bylo 8-9tydz może już nie wrócą

reklama
Dziewczyny doradzcie
A czy na tej wizycie planujesz też rozjaśniać czy tylko farbować? Ja mojej fryzjerce powiedzialam, przez Jej ostrożność kazała mi poczekać z farbą do 14tyg. Ok, poczekam. Osobiscie jednak uwazam ze farba jak i hybrydy w ciaży nie jest niebezpieczna (mowi o tym mamaginekolog w wywiadzie PNŚ)
[emoji5]

Do góry