reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Odnośnie badań genetycznych to jutro odbieram wyniki naszych kariotypów. Trochę się stresuję, więc potrzymajcie jutro kciuki, dobra? ;)

Dodam, że nie jest to badanie ciążowe. Robiliśmy je z uwagi na straty...
To trzymam kciuki! :)
Ja też czekam na wyniki kariotypu, może jeszcze dwa tygodnie. To ja podobnie, miałam skierowanie ze względu na straty, trwało to trochę zanim mi zrobili pobranie, bo na nfz :) ..aż zdążyłam zajść w ciąże :) ale to już wynik na całe życie.

reklama
Odnośnie badań genetycznych to jutro odbieram wyniki naszych kariotypów. Trochę się stresuję, więc potrzymajcie jutro kciuki, dobra? ;)

Dodam, że nie jest to badanie ciążowe. Robiliśmy je z uwagi na straty...

Kariotypy wyjdą dobre :) chyba ze miałas wczesniej wykrywane wady u dzieci ,co tez nie jest regułą , ale też się bałam bardzo i wydzwaniałam do diagnostyki czy juz są... rozumiem niepokój... ale juz nie wywyższam się wypowiedziami , bo szkoda ze nie mogę pomóc tym co wiem :<

No to jestem na L4. Lekarz sam kazal mi je brac, bo mialam cisnienie podwyzszone wiec nie mialam wyboru. Czy któraś z Was miala nadciśnienie w ciąży? Najwaznieksze ze z dzidzia jest ok, znowu widzialam serduszko pikajace :) A co do dyry - szok ;) Pelna kultura, gratulacje i uśmiech... padłam ... I po co mi byly te stresy?
No i super :* widzisz, nie taki diabeł straszny.... Hehe :) wydaje mi sie, ze co jak co, ale kobieta kobiete zawsze zrozumie :) to teraz odpoczywaj! Najwazniejsze, ze z dzidza wszystko ok! :)
@Locja kciuki, z tego co wiem kariotypy b. rzadko bywaja nieprawidlowe, bedzie dobrze tego zycze:)
@Dagaa11 tez czekam do wizyty prawie 3 tygi...na szczescie jakos leci;) ale potem detektor..

Tez nie lubie narzucania czegos innym, mowienie robcie jak uwazacie, ale....zawsze mnie irytuje i juz o tym wspominalam Motylkowelove , o tym zawsze ostatnim ale;)
Ja do prenatalnych rowne dwa tygodnie, a pozniej 4 dni po prenatalnych wizyta, ja sie juz raczej stresowac nie bede, jesli wczesniej wszystko bedzie ok :) ja wlasnie mysle, czy juz teraz nie zamowic tego detektoraz zeby jednak sprobowac posluchac przed prenatalnymi. Ale moze wstrzymam sie podobnie jak Ty :) musze sie z tym przespac [emoji14]

No niestety, niektorzy maja charaktery niby nienarzucające, ale mające ostatnie zdanie i właśnie to "ale"... ALE my tez to musimy zaakceptowac i jakos tu ze soba zyc w zgodzie :) ja czasami wole przemilczec niektore wypowiedzi, z ktorymi totalnie sie nie zgadzam i mysle, ze tak jest lepiej, niz zawsze wkładać gdzieś pomiędzy zdania to "ale". :)

Jeej, nieskladnie to napisałam, ale juz ledwo zyje dzisiaj [emoji14]

Ej dziewczyny STOP! Bo tu sie juz jakies zgrzyty robią niepotrzebnie. Kazdy powiedzial co mial powiedziec i juz wyluzujcie proszę ;-) cieszcie sie brzuszkami rosnącymi, pięknie bijącymi serduszkami i zdjęciami usg<3

@Locja kciuki, z tego co wiem kariotypy b. rzadko bywaja nieprawidlowe, bedzie dobrze tego zycze:)
@Dagaa11 tez czekam do wizyty prawie 3 tygi...na szczescie jakos leci;) ale potem detektor..

Tez nie lubie narzucania czegos innym, mowienie robcie jak uwazacie, ale....zawsze mnie irytuje i juz o tym wspominalam Motylkowelove , o tym zawsze ostatnim ale;)

Bo każdy robi jak uwaza , ale jak ktos mi wciska ze cos jest takie samo jak cos innego to nie lubie no bo nie i tyle no nie zgodze sie z pewnymi kwestiami ;p i jak pisze o czyms to nie o kimś ... zawsze wypowiadam się albo o sobie co a bym zrobiła czy robie , albo na dany temat a nie , ze ktoś robi źle czy dobrze bo mi to nie przeszkadza

Ej dziewczyny STOP! Bo tu sie juz jakies zgrzyty robią niepotrzebnie. Kazdy powiedzial co mial powiedziec i juz wyluzujcie proszę ;-) cieszcie sie brzuszkami rosnącymi, pięknie bijącymi serduszkami i zdjęciami usg<3

No dokładnie :) i jedne niech robia badania inne nie :) ja juz nic tutaj nie napisze ząb na żaden temat ... tak samo było z dziewczynami po stratach co się badać nie chciały , złość , bo nie potrzeba bo lekarz tak mówił ... a człowiek dobrze radził , i oczy sie otwierały jak kolejne ciaze leciały , tak z wszystkim jest niestety ktoś dobrze radzi i jest źle , bo ma zdanie poparte faktami ... temu juz nie pisze nic , bo szkoda .
Oby tylko u kazdego wszytsko było dobrze i to najwazniejsze

Dobrej nocy :)

@Izabela88 a kiedy robiłaś te badania? Ja też na NFZ i o dziwo wizytę miałam w miarę szybko, tego samego dnia miałam też badania. Trombofilia była po 3 tyg, tylko te kariotypy tak długo. Jutro dowiem się dlaczego.

@martakratka bo ja u lekarza zawsze mam za wysokie ;) tak się stresuję. W domu idealnie. Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie :*

@Izabela88 a kiedy robiłaś te badania? Ja też na NFZ i o dziwo wizytę miałam w miarę szybko, tego samego dnia miałam też badania. Trombofilia była po 3 tyg, tylko te kariotypy tak długo. Jutro dowiem się dlaczego.

@martakratka bo ja u lekarza zawsze mam za wysokie ;) tak się stresuję. W domu idealnie. Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie :*
A te badania miałas na nfz przez wiecej niz 1 poronienie tak?

Wiem ze robilyscie badania na toxoplazmoze, hiv i kile, ile czekalyscie na wyniki? Moze pisalyscie ale widocznie przeoczylam :)

reklama
Ooo no widzisz.. to szybko u Ciebie poszło. Ja musiałam czekać miesiąc na wizytę u genetyka, który wystawił skierowanie, ale tylko na kariotyp (a powinnam mieć jeszcze dodatkowe w tym trombofilie), potem czekałam na liście oczekujących, żeby zapisać się na pobranie :/ trwało to ok 2 mies i 8 maja pobrali mi krew. Powiedziano mi, że wyniki są po 4-5 tygodniach. Z wynikami mam pójść ponownie do genetyka, który oceni czy zleci mi jeszcze dodatkowe genetyczne.

Do góry