reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@Julianna_Szcz Popieram, tym bardziej, że chyba sama sobie włączyłaś dupka? dobrze pamietam? Ja już też schodzę z Luteiny i Duphastonu - biorę do końca maja. A będę mieć większe skoki z dawki niż Ty planujesz, więc powinno być w porządku ;)

Zaczęłam brac po konsultacji z ginem z Polski.
On mi uratował syna kiedy niedomagalo ciałko żółte w 8tc....
Ale nie mam plamien, biorę magnez, witaminy i no spe.
Ciaza w dniu usg będzie miała 11t6d
Wiec.... Wierzę że już sobie poradzimy.

Ja nie wiem jak można prenatalnych nie zrobić ale ok każdy robi jak uważa [emoji4] jak lekarz mowi ze nie trzeba to też i nim świadczy bo on ze zwykłego usg nie jest w stanie powiedzieć czy dziecko rozwija sie prawidłowo
Dzisiaj mi lekarz powiedział że wszystko co pomierzył podczas usg coś tam kość czołową, bioderka i coś tam jeszcze to wszystko jest robione na Usg prenatalnym i on nie widzi powodu aby znów to powtarzać ale jak Pani chce to proszę

Dziewczynki, ktore NIE mialy cukrzycy ciazowej w poprzedniej ciazy- czy mialyscie juz badanie krzywej cukrowej? Bo ja jeszcze nie i w sumie sie zastanawiam, kiedy powinna byc zrobiona. Oczywiscie zapytam na kolejnej wizycie lekarza, ale ciekawosc zzera :)
Ahh i coraz intensywniej mysle o tym detektorze... Choc dalej nie wiem, czy to dobry pomysl ;)

Uhuuu szkoda dnia na takie rozmowy. Popieram część dziewczyn Motylkowelove, warto trochę przystopować "ze stylem wypowiedzi", wiemy już co Cię spotkało i szczerze współczujemy. Niewiele z dziewczyn tutaj posiada Twoją wiedzę, ale są takie co posiadają, choćby ja ;) Na wątku poronienia nawykowe rozmawia się inaczej, ale tu nie każdy może tego oczekiwać i chciec. Nie chodzi też o to, by lekceważyć badania, ale nie dawajmy sobie do zrozumienia, że jeśli któraś czegoś nie robi to jest przez to.... hmmm gorszą matką? Ignorantką?
Trafiamy na różnych lekarzy z różnym sprzętem i doświadczeniem. Jednym to wystarczy innym nie.

Propo płci: obaj moi chłopcy pokazali co maja między nogami w 13 tv. Mam takie zdjęcie młodszego, kiedyś poszukam i wrzucę ;)

Patuska ściskam Cię mocno....

Dziewczynki, ktore NIE mialy cukrzycy ciazowej w poprzedniej ciazy- czy mialyscie juz badanie krzywej cukrowej? Bo ja jeszcze nie i w sumie sie zastanawiam, kiedy powinna byc zrobiona. Oczywiscie zapytam na kolejnej wizycie lekarza, ale ciekawosc zzera :)
Ahh i coraz intensywniej mysle o tym detektorze... Choc dalej nie wiem, czy to dobry pomysl ;)
Ja miałam coś koło 7 tyg robioną w tej ciąży bo coś mi cukier z krwi wyszedł na granicy .. A normalnie jest w 7 mies z tego co pamiętam ☺

reklama
Do góry