reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Anitko - nie nakręcaj się. Jaki Ci wyszedł ten progesteron?

No wlasnie sama nie wiem czy powinien rosnac. Czytalam, ze zwiekasza sie w zaleznosci od tygodnia, miesiąca ciazy.
Moj progesteron to 41.8 ng
Miesiac temu wynosi 40.1
Myslicie ze jest ok?
Dodam, ze od poczatku biore luteine dopochw.

Mysle ze za te 3 tyg bez wizyty to dla mnie stanowczo za dlugo.
Byle do jutra i juz wszystko bedzie jasne

reklama
Pytanie do dziewczyn, które mają za sobą poronienia.
Jak u Was przeszedł zabieg, a może obeszło się bez? Od kiedy po zabiegu mogłyście zacząć kolejne starania? No i jak szybko się Wam udało?

Ja teoretycznie jeszcze jestem w jednej ciąży, a już jestem sfiksowana na punkcie następnej...
Ja sie dowiedzialam w 9tc, ze ciaza zatrzynala sie na 6tc. Od razu lekarz skierowal mnie na zabieg. W szpitalu bylam od rana, podali mi 3 tabletki cytotecu dopochwowo, zeby szyjka sie otwirzyla i po kilku godzinach zaczelam mocno krwawic, brzuch bolal jak przy okresie. Zabieg w znieczuleniu ogolnym, trwal w sumie 15 minut. Po zabiegu bolalo mocniej, dostalam ketonal w kroplowce i od tamtej pory zadne bole sie juz nie powtorzyly. Popoludniu wyszlam do domu. Krwawilam kilka dni, po 33 dniach dostalm normalny okres i po tym okresie bylam na kontrolnum usg, gdzie stwoerdzono ze wszystko ladnie sie zagoilo i dostalismy zielone swiatlo. W ta ciaze teraz zaszkam po 6 cyklach staran.
Ja już w Poznaniu. Tez mi dzisiaj niedobrze, zwłaszcza jak za tirem śmierdzącym jechaliśmy. Ale to chyba nerwy.... :( Boje się bardzo....

No wlasnie sama nie wiem czy powinien rosnac. Czytalam, ze zwiekasza sie w zaleznosci od tygodnia, miesiąca ciazy.
Miesiac temu wynosi 40.1
Myslicie ze jest ok?

Wszystko bedzie dobrze zobaczysz :*

Orientujecie sie moze ile dni po stosunku moze nastapic najwczesniej plamienie implantacyjne?

Ja nie wiem co sie ze mna dzieje .Ponad 2 lata nie jadlam slodyczy ,wogole zadnego cukru a teraz az sie trzese zeby zjesc. Zaraz bede wielka

Miesiac temu wynosi 40.1
Myslicie ze jest ok?

Mysle, ze wszystko jest ok. Poczytaj sobie:
Link do: Progesteron - hormon ciążowy. Normy, działanie

Progesteron to nie beta, zeby musial sie podwajac co dwa dni, spokojnie :)

Hej kobietki kochane, chwile mnie nie było bo rozłożyłam się kompletnie, od wczoraj gorączka, katar non stop i kaszel.. czuje że mi na oskrzela idzie. Pracować niestety trzeba więc umieram w pracy :( zastanawiam się czy iść do rodzinnego no ale co on mi poradzi..
Oczywiście że idź do lekarza, niech Cię obada, jeśli gorączka i kaszel już to powinien Ci coś przepisać. Ja miałam już zaawansowana anginę i dostałam antybiotyk na którym jestem już 5 dzień i jest dużo lepiej a bym się męczyła lub nie wiadomo jak dalej by to się rozwinęło.

A wogole wyliczyłam sobie że do wizyty którą mam 18 maja zabraknie mi dupka, i teraz nie wiem czy skądś kombinować może komuś zostało czy iść wcześniej do łajza np rodzinnego, czy też może wypisać.
Dziwne lekarz wypisuje a wizyta za 3 tygodnie czy obi nie liczą że zabraknie tabletek?
Dokładnie zabranie mi ok 2 tabletek nie wiem czy sobie darować i nie brać czy coś kombinować?

Mnie też się brzuch stawia, narazie biorę tylko nospe i dupka, lekarz nie kazał brać poza tym nic innego. Zastanawiam się jest mi ten brzuch się tak czasem spina czy nie zacząć brać magnezu czy poczekać do wizyty i wtedy o to spytać.

reklama
Do góry