reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Wszystko bedzie dobrze zobaczysz :*

Orientujecie sie moze ile dni po stosunku moze nastapic najwczesniej plamienie implantacyjne?
Okolo terminu spodziewanej miesiaczki albo w tym samym dniu co ma sie dostac. Ale ja nie mialam plamienia implantacyjnego. W poprzedniej mialam tak z 3 dni przed okresem.

reklama
Oczywiście że idź do lekarza, niech Cię obada, jeśli gorączka i kaszel już to powinien Ci coś przepisać. Ja miałam już zaawansowana anginę i dostałam antybiotyk na którym jestem już 5 dzień i jest dużo lepiej a bym się męczyła lub nie wiadomo jak dalej by to się rozwinęło.

A wogole wyliczyłam sobie że do wizyty którą mam 18 maja zabraknie mi dupka, i teraz nie wiem czy skądś kombinować może komuś zostało czy iść wcześniej do łajza np rodzinnego, czy też może wypisać.
Dziwne lekarz wypisuje a wizyta za 3 tygodnie czy obi nie liczą że zabraknie tabletek?
Dokładnie zabranie mi ok 2 tabletek nie wiem czy sobie darować i nie brać czy coś kombinować?

Mnie też się brzuch stawia, narazie biorę tylko nospe i dupka, lekarz nie kazał brać poza tym nic innego. Zastanawiam się jest mi ten brzuch się tak czasem spina czy nie zacząć brać magnezu czy poczekać do wizyty i wtedy o to spytać.

Tez tak mialam ze dwie tabletki by mi braklo wiec odkupilam od jakiejs babeczki :) i mam dodatkowo cale opakowanie moze sie nie otruje :)

Hej kobietki kochane, chwile mnie nie było bo rozłożyłam się kompletnie, od wczoraj gorączka, katar non stop i kaszel.. czuje że mi na oskrzela idzie. Pracować niestety trzeba więc umieram w pracy :( zastanawiam się czy iść do rodzinnego no ale co on mi poradzi..

Oczywiscie ze do lekarza, ja kaszlalam w ciazy i wyladowalam w szpitalu co prawda byl to juz 32 tydzien ale zaczal mi sie spinac brzuch i moglam urodzic wczesniej przez to. A goraczka tez nie jest dobra w ciazy.

Dziewczyny a ja się tak zastanawiam nad moim ciśnieniem. W szpitalu jak leżałam przy poronieniu miałam bardzo niskie 90/60, ale ani ja wtedy nie miałam do tego głowy, ani nikt na ten temat z lekarzy się nie wypowiadał. Teraz od kilku dni mierzę ciśnienie i też jakiegoś szału nie ma. Przeważnie 110/67, puls też nie powala zazwyczaj poniżej 70. Czy to może być przyczyna tego, że ciągle nie mam siły, jestem zmęczona i śpiąca? Zastanawiam się czy nie podejść do rodzinnego, ale na samą myśl mi się odechciewa...

Hej dziewczynki powiem tak zaczynam sie o siebie martwić kluje mnie po lewej stronie brzucha i mam takie uczucie jakby mi sie stawiał..
Nie przeciazylas się? Ja tak mam jak się przeciaze przemęcze. Kąpiel jakiś relaks i leżenie proponuję :) a jak nie przejdzie to chyba do lekarza jak dalej będziesz się nie pokoila

Dziewczyny a ja się tak zastanawiam nad moim ciśnieniem. W szpitalu jak leżałam przy poronieniu miałam bardzo niskie 90/60, ale ani ja wtedy nie miałam do tego głowy, ani nikt na ten temat z lekarzy się nie wypowiadał. Teraz od kilku dni mierzę ciśnienie i też jakiegoś szału nie ma. Przeważnie 110/67, puls też nie powala zazwyczaj poniżej 70. Czy to może być przyczyna tego, że ciągle nie mam siły, jestem zmęczona i śpiąca? Zastanawiam się czy nie podejść do rodzinnego, ale na samą myśl mi się odechciewa...
"Prawidłowe ciśnienie krwi w ciąży wynosi od 110/60 do 140/90 mmHg." glowa do góry :)
Twoje ciało pracuje na 2 osóbki stąd zmęczenie i senność :) też tak mam :)

Ostatnia edycja:
"Prawidłowe ciśnienie krwi w ciąży wynosi od 110/60 do 140/90 mmHg." glowa do góry :)
No wiem właśnie, że niby w normach się mieszczę, ale denerwuje mnie to, że praktycznie mogłabym zasnąć na siedząco. Z pracy do domu mam 5 minut spacerkiem, tyle, że jest sporo schodów, no i mieszkam na 2 piętrze. Po drodze mijam szkołę córki więc jest czas na odpoczynek na ławeczce a i tak po przestąpieniu progu mieszkania, padam na fotel i dyszę jak lokomotywa :p Teraz! A co będzie pod koniec? Jak dojdzie brzuch i zimowe ubrania :)

reklama
Do góry