reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Anitko - nie nakręcaj się. Jaki Ci wyszedł ten progesteron?

No wlasnie sama nie wiem czy powinien rosnac. Czytalam, ze zwiekasza sie w zaleznosci od tygodnia, miesiąca ciazy.
Moj progesteron to 41.8 ng
Miesiac temu wynosi 40.1
Myslicie ze jest ok?
Dodam, ze od poczatku biore luteine dopochw.

Mysle ze za te 3 tyg bez wizyty to dla mnie stanowczo za dlugo.
Byle do jutra i juz wszystko bedzie jasne

reklama
Pytanie do dziewczyn, które mają za sobą poronienia.
Jak u Was przeszedł zabieg, a może obeszło się bez? Od kiedy po zabiegu mogłyście zacząć kolejne starania? No i jak szybko się Wam udało?

Ja teoretycznie jeszcze jestem w jednej ciąży, a już jestem sfiksowana na punkcie następnej...
Ja sie dowiedzialam w 9tc, ze ciaza zatrzynala sie na 6tc. Od razu lekarz skierowal mnie na zabieg. W szpitalu bylam od rana, podali mi 3 tabletki cytotecu dopochwowo, zeby szyjka sie otwirzyla i po kilku godzinach zaczelam mocno krwawic, brzuch bolal jak przy okresie. Zabieg w znieczuleniu ogolnym, trwal w sumie 15 minut. Po zabiegu bolalo mocniej, dostalam ketonal w kroplowce i od tamtej pory zadne bole sie juz nie powtorzyly. Popoludniu wyszlam do domu. Krwawilam kilka dni, po 33 dniach dostalm normalny okres i po tym okresie bylam na kontrolnum usg, gdzie stwoerdzono ze wszystko ladnie sie zagoilo i dostalismy zielone swiatlo. W ta ciaze teraz zaszkam po 6 cyklach staran.
Ja już w Poznaniu. Tez mi dzisiaj niedobrze, zwłaszcza jak za tirem śmierdzącym jechaliśmy. Ale to chyba nerwy.... :( Boje się bardzo....

No wlasnie sama nie wiem czy powinien rosnac. Czytalam, ze zwiekasza sie w zaleznosci od tygodnia, miesiąca ciazy.
Miesiac temu wynosi 40.1
Myslicie ze jest ok?

Wszystko bedzie dobrze zobaczysz :*

Orientujecie sie moze ile dni po stosunku moze nastapic najwczesniej plamienie implantacyjne?

Ja nie wiem co sie ze mna dzieje .Ponad 2 lata nie jadlam slodyczy ,wogole zadnego cukru a teraz az sie trzese zeby zjesc. Zaraz bede wielka

Miesiac temu wynosi 40.1
Myslicie ze jest ok?

Mysle, ze wszystko jest ok. Poczytaj sobie:
Link do: Progesteron - hormon ciążowy. Normy, działanie

Progesteron to nie beta, zeby musial sie podwajac co dwa dni, spokojnie :)

Hej kobietki kochane, chwile mnie nie było bo rozłożyłam się kompletnie, od wczoraj gorączka, katar non stop i kaszel.. czuje że mi na oskrzela idzie. Pracować niestety trzeba więc umieram w pracy :( zastanawiam się czy iść do rodzinnego no ale co on mi poradzi..
Oczywiście że idź do lekarza, niech Cię obada, jeśli gorączka i kaszel już to powinien Ci coś przepisać. Ja miałam już zaawansowana anginę i dostałam antybiotyk na którym jestem już 5 dzień i jest dużo lepiej a bym się męczyła lub nie wiadomo jak dalej by to się rozwinęło.

A wogole wyliczyłam sobie że do wizyty którą mam 18 maja zabraknie mi dupka, i teraz nie wiem czy skądś kombinować może komuś zostało czy iść wcześniej do łajza np rodzinnego, czy też może wypisać.
Dziwne lekarz wypisuje a wizyta za 3 tygodnie czy obi nie liczą że zabraknie tabletek?
Dokładnie zabranie mi ok 2 tabletek nie wiem czy sobie darować i nie brać czy coś kombinować?

Mnie też się brzuch stawia, narazie biorę tylko nospe i dupka, lekarz nie kazał brać poza tym nic innego. Zastanawiam się jest mi ten brzuch się tak czasem spina czy nie zacząć brać magnezu czy poczekać do wizyty i wtedy o to spytać.

reklama
Do góry