reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

W pierwszej ciąży preferowałam dziewczynkę, ale od początku czułam, że będzie chłopiec. W połowie ciąży potwierdzili, że chłopiec, i odkryli komplikacje. Byłam tak przejęta tym, żeby zdrowy był, że nawet nie myślałam o jakimś rozczarowaniu czy coś :) I wyszedł naprawdę super chłopak.
Teraz mi w sumie obojętnie. Nadal chciałabym mieć dziewczynkę, ale dla chłopca mamy mnóstwo ciuchów, a synek miałby partnera do zabawy z małą różnicą wieku. Przeczuć tym razem jakoś nie mam...

reklama
Hej mamuśki :D
mam pytanie dla tych śpiacyhc na brzuchu :D Śpicie tak nadal? ja zawsze tylko na brzuchu, cięzko mi zasnąc inaczej, próbuje na boku tak troche i póki co fasolcia mała i tak budze się bardziej na brzuchu niż boku:) A u Was jak z tym spaniem na brzuszkach?

A co do płci, to ponoć wielu osobom sprawdza sie choński kalendarz płci :D mi sie w pierwszej ciązy sprawdziło :) zobaczymy jak teraz bedzie:) a może jeszcze komuś sie sprawdziło już bądż nie sprawidzlo?

U mojej mamy z chińskiego kalendarza pół na pół, mój starszy brat miał być dziewczynką, a ja miałam być chłopcem.. no ale przy kolejnej dwójce już się sprawdziło :)

Pamiętajcie, że chiński kalendarz oblicza się według swojego chińskiego wieku, a nie tylko patrząc na tabelkę. Według samej tabelki powinnam mieć chłopca i mam, ale według kalkulatora w necie robiącego to poprawnie, powinnam mieć dziewczynkę :) Teraz też wychodzi dziewczynka.

Hej mamuśki :D
mam pytanie dla tych śpiacyhc na brzuchu :D Śpicie tak nadal? ja zawsze tylko na brzuchu, cięzko mi zasnąc inaczej, próbuje na boku tak troche i póki co fasolcia mała i tak budze się bardziej na brzuchu niż boku:) A u Was jak z tym spaniem na brzuszkach?
Możesz spokojnie spać na brzuchu tak długo, jak Ci wygodnie. Osobiście nie mam tego problemu, nienawidzę spać na brzuchu, duszę się poduszką :D

Ostatnia edycja:
Odebrałam wyniki bety po tych 48 h.
Znowu ledwo co urosło... Wynik z przedwczoraj 16465 a z dzisiaj 17143. Ostatnio jak robiłam, to też mi tylko o te 500 jednostek +/- urosło. Ale w międzyczasie jednak się pokazał zarodek, a generalnie ten mały przyrost skłaniał się ku pustemu jaju.
Więc już nie wiem, co myśleć...

Odebrałam wyniki bety po tych 48 h.
Znowu ledwo co urosło... Wynik z przedwczoraj 16465 a z dzisiaj 17143. Ostatnio jak robiłam, to też mi tylko o te 500 jednostek +/- urosło. Ale w międzyczasie jednak się pokazał zarodek, a generalnie ten mały przyrost skłaniał się ku pustemu jaju.
Więc już nie wiem, co myśleć...
Ja jak robiłam bete miałam 12990 a tydZień póŹniej na usg był już zarodek i pulsujace serduszko.
Zamiast wywalać kasę w bete iść na usg i wszelkie wątpliwości znikną [emoji4]

reklama
Do góry