reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@Kasia1296 myślę, ze gdy za 2 tygodnie minie u mnie ten czas, w którym poprzednia dzidzia przestała się rozwijać to będzie trochę spokojniej.

Ale zgadzam się również z @Dagaa11 że najgorszy stresem będzie cały pierwszy trymestr.

Tak sobie to tłumaczę, ze oby pierwszy trumestr minal i bedzie lepiej. Ale po poronieniu naczytalam się, ze przy starszych ciazach też się takie rzeczy zdarzają, ze nie wiem czy te pierwsze 3 miesiące mnie uspokaja. :baffled:

reklama
Rok temu jak byłam w ciąży młodsza córka bardzo się cieszyła że będzie miała rodzeństwo no ale niestety poroniłam, przeżywała to razem ze mną . Tym razem powiedziała że nie chce bo ona ma wszystko co chce a jak się dzidzia urodzi to już mniej będzie miała tak to sobie wykombinowała
Mój syn ma 8 lat i tez chciał żebym urodziła mu siostrzyczkę taką małą jak ma szwagier za płotem ;) Ale trochę trwało zanim zaszłam, mała urosła i zaczęła broić. Jak syn się dowiedział ze jestem w ciąży to stwierdził ze on już nie chce bo Agatka jest niegrzeczna i znowu trzeba będzie tyle rzeczy kupić ;) Nie dogadasz się :p
Ale już jest ok i bardzo się cieszy. Już nawet zaraz w szkole się pochwalił.

Dokladnie tez tak mysle choc pewnie nie do konca :) pozniej beda pierwsze ruchy pozniej skurcze przepowiadajace itd zawsze bedzie sie czym przejmowac :)
Owszem, zgadzam sie, ze zawsze znajdzie sie jakis powod do zmartwień, ale i tak czekam na drugi trymestr jak na zbawienie :)
Jas mam 14 lat córkę i 10 lat synek :)
Ja mam córke 7 lat, w listopadzie 8. Tez czeka na siostrzyczke, chociaz wie, ze nie mamy na to wplywu [emoji14]

Mój syn ma 8 lat i tez chciał żebym urodziła mu siostrzyczkę taką małą jak ma szwagier za płotem ;) Ale trochę trwało zanim zaszłam, mała urosła i zaczęła broić. Jak syn się dowiedział ze jestem w ciąży to stwierdził ze on już nie chce bo Agatka jest niegrzeczna i znowu trzeba będzie tyle rzeczy kupić ;) Nie dogadasz się :p
Ale już jest ok i bardzo się cieszy. Już nawet zaraz w szkole się pochwalił.
Moja młodsza córka też chciała się pochwalić ale narazie powiedziałam żeby tego nie robiła... Ostatnio się pochwalił i nic z tego nie wyszło... Więc tym razem musi poczekać

A poprzednim razem tez brałaś duphaston?
Brałam. Bo plamienia miałam praktycznie od dnia w którym zrobiłam test a nawet dwa dni przed. Po około 10 dniach przeszło A potem znów się pojawiło i wtedy już wyladowalam w szpitalu. Teraz też biorę praktycznie odkąd dowiedziałam się o ciąży A mimo to plamienie się pojawiło. Bety nie robiłam. I lekarz też nic nie mówił żeby zrobić.

reklama
Czesc dziewczyny! Co u was slychac? Ile piszecie. Szok! Duzo nas pewnie przybylo. Nie wiem czy mnie pamietacie. Bylam i zniknelam za tydzien. To ja zalezylam grupe. Mialam miec lyzeczkowanie w poniedzialek bo bylo podejrzenie pustego jaka a tu dzis serducho! Jestem taka sczesliwa
No to jesteśmy w tym samym wieku
To chyba ja najstarsza jestem bo w tym roku 37 lat skończę

Do góry