reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

@Kasia1296 myślę, ze gdy za 2 tygodnie minie u mnie ten czas, w którym poprzednia dzidzia przestała się rozwijać to będzie trochę spokojniej.

Ale zgadzam się również z @Dagaa11 że najgorszy stresem będzie cały pierwszy trymestr.

Tak sobie to tłumaczę, ze oby pierwszy trumestr minal i bedzie lepiej. Ale po poronieniu naczytalam się, ze przy starszych ciazach też się takie rzeczy zdarzają, ze nie wiem czy te pierwsze 3 miesiące mnie uspokaja. :baffled:

reklama
Rok temu jak byłam w ciąży młodsza córka bardzo się cieszyła że będzie miała rodzeństwo no ale niestety poroniłam, przeżywała to razem ze mną . Tym razem powiedziała że nie chce bo ona ma wszystko co chce a jak się dzidzia urodzi to już mniej będzie miała tak to sobie wykombinowała
Mój syn ma 8 lat i tez chciał żebym urodziła mu siostrzyczkę taką małą jak ma szwagier za płotem ;) Ale trochę trwało zanim zaszłam, mała urosła i zaczęła broić. Jak syn się dowiedział ze jestem w ciąży to stwierdził ze on już nie chce bo Agatka jest niegrzeczna i znowu trzeba będzie tyle rzeczy kupić ;) Nie dogadasz się :p
Ale już jest ok i bardzo się cieszy. Już nawet zaraz w szkole się pochwalił.

Dokladnie tez tak mysle choc pewnie nie do konca :) pozniej beda pierwsze ruchy pozniej skurcze przepowiadajace itd zawsze bedzie sie czym przejmowac :)
Owszem, zgadzam sie, ze zawsze znajdzie sie jakis powod do zmartwień, ale i tak czekam na drugi trymestr jak na zbawienie :)
Jas mam 14 lat córkę i 10 lat synek :)
Ja mam córke 7 lat, w listopadzie 8. Tez czeka na siostrzyczke, chociaz wie, ze nie mamy na to wplywu [emoji14]

Mój syn ma 8 lat i tez chciał żebym urodziła mu siostrzyczkę taką małą jak ma szwagier za płotem ;) Ale trochę trwało zanim zaszłam, mała urosła i zaczęła broić. Jak syn się dowiedział ze jestem w ciąży to stwierdził ze on już nie chce bo Agatka jest niegrzeczna i znowu trzeba będzie tyle rzeczy kupić ;) Nie dogadasz się :p
Ale już jest ok i bardzo się cieszy. Już nawet zaraz w szkole się pochwalił.
Moja młodsza córka też chciała się pochwalić ale narazie powiedziałam żeby tego nie robiła... Ostatnio się pochwalił i nic z tego nie wyszło... Więc tym razem musi poczekać

A poprzednim razem tez brałaś duphaston?
Brałam. Bo plamienia miałam praktycznie od dnia w którym zrobiłam test a nawet dwa dni przed. Po około 10 dniach przeszło A potem znów się pojawiło i wtedy już wyladowalam w szpitalu. Teraz też biorę praktycznie odkąd dowiedziałam się o ciąży A mimo to plamienie się pojawiło. Bety nie robiłam. I lekarz też nic nie mówił żeby zrobić.

reklama
Czesc dziewczyny! Co u was slychac? Ile piszecie. Szok! Duzo nas pewnie przybylo. Nie wiem czy mnie pamietacie. Bylam i zniknelam za tydzien. To ja zalezylam grupe. Mialam miec lyzeczkowanie w poniedzialek bo bylo podejrzenie pustego jaka a tu dzis serducho! Jestem taka sczesliwa
No to jesteśmy w tym samym wieku
To chyba ja najstarsza jestem bo w tym roku 37 lat skończę

Do góry