reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja niestety pracuje fizycznie. Musialam powiedziec szefostwu a co za tym idzie pol firmy wie.. dodatkowym plusem calegi zamieszania jest faktem ze moim kierownikiem jest moj partner.
Wiec nie ma innej opcjii musi byc ok! :)
To nie tak źle. [emoji6] A skoro pracujesz fizycznie to faktycznie musiałaś dać znać wcześniej.

Jakie są normy dla kobiety w ciąży jeżeli chodzi o pracę fizyczną? W sensie... Mogą cokolwiek podnosić?
I ja już nie śpię. Już od rana się zdenerwowałam, bo syn zostawił w szkole pudełko od śniadania. A co najlepsze to mąż stwierdził ze w piątek chyba już nie miał. Ach te chłopy jak będę miała trzeciego do kompletu to zwariuje chyba....:mad: Strasznie szybko się irytuje teraz i byle g....o potrafi mnie wyprowadzić z równowagi :mad:. Spać nie mogę, tu coś puknie tam stuknie, to pies się przewali, a to kot zamiałczy i już nie śpię :mad:.
Tak się musiałam od rana wyżalić....
Dobrze, że już wtorek mamy i piątek coraz bliżej :). I chyba mi się mdłości zaczynają, nie wiem bo nieznam tego uczucia.
@aga6 @Wiktorka88 O trzymam kciuki za betę! [emoji110][emoji110][emoji110]
@Dagaa11 kciuki za wizytę! Zazdroszczę ci, że znowu sobie dzidzie pooglądasz :)
Jeszcze jakaś ma dzisiaj wizytę lub betę? To też oczywiście trzymam mocno!

Miłego dnia dziewczyny i niech szybko, bezstresowo ten dzień minie :)
Mnie też łatwiej wyprowadzić z równowagi. I denerwują mnie zapachy [emoji57]
Dziewczyny spoko do porodu można bete robić [emoji41]
[emoji2] [emoji2]

reklama
To nie tak źle. [emoji6] A skoro pracujesz fizycznie to faktycznie musiałaś dać znać wcześniej.

Jakie są normy dla kobiety w ciąży jeżeli chodzi o pracę fizyczną? W sensie... Mogą cokolwiek podnosić?Mnie też łatwiej wyprowadzić z równowagi. I denerwują mnie zapachy [emoji57] [emoji2] [emoji2]
Do 3 kg moga podnosic jesli sie nie myle

A co z dziećmi które ważą 15 kg ? [emoji4]

I z psem, który waży 7 kg?;-) Nie chodzi po schodach, piorun jeden... I do tego nie ma opcji żeby został sam na parterze, albo piętrze, bo szczeka jak opętany - jeżeli jest ktoś w domu, to musi być tam gdzie są ludzie, hehe. Aaaa, i nikt mnie nie wyręczy, bo tylko mnie nie gryzie ;-)

I z psem, który waży 7 kg?;-) Nie chodzi po schodach, piorun jeden... I do tego nie ma opcji żeby został sam na parterze, albo piętrze, bo szczeka jak opętany - jeżeli jest ktoś w domu, to musi być tam gdzie są ludzie, hehe. Aaaa, i nikt mnie nie wyręczy, bo tylko mnie nie gryzie ;-)
Hahahahah [emoji4]

A co z dziećmi które ważą 15 kg ? [emoji4]
Cytuje z wykazu prac uciazliwych, niebezpiecznych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet w ciazy i kobiet karmiacych piersia:
Dla kobiet w ciazy
... reczne podnoszenie i przenoszenie przedmiotow o masie przekraczajacej 3 kg

Tak jest w kodeksie pracy. Tu chodzi o ochrone kobiet w pracy, noszenie dzieci to inna bajka:) musi byc prawo, ktore nas chroni...

Moja cora wazy 12 kg, jasne ze ja podnosze, czasem kilka razy dziennie. Na moja odpowiedzialnosc, nie pracodawcy.

Cytuje z wykazu prac uciazliwych, niebezpiecznych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet w ciazy i kobiet karmiacych piersia:
Dla kobiet w ciazy
... reczne podnoszenie i przenoszenie przedmiotow o masie przekraczajacej 3 kg

Tak jest w kodeksie pracy. Tu chodzi o ochrone kobiet w pracy, noszenie dzieci to inna bajka:) musi byc prawo, ktore nas chroni...

Moja cora wazy 12 kg, jasne ze ja podnosze, czasem kilka razy dziennie. Na moja odpowiedzialnosc, nie pracodawcy.
A wiecie że pracować przy komp nie wolno też dłużej niz 4 h? Pracodawca albo musi zapewnić inne obowiązki na pozostałe 4 h albo zwalnia z obowiązku pracy.

Aga trzymam kciuki za nas.
Mnie od rana ciagna pachwimy i boki brzuch, mam też lekkie mdłości przyjmuje to jako dobry znak!!
Obiecuje ze jeśli beta będzie dobra to już nie będę się stresować

Witam we wtorek :) za wszystkie wizytujace trzymam kciuki i zycze powodzenia :)
Ja sie cos zrobilam strasznie opanowana az jestem w szoku bo niekiedy wybuchlam a ostatnio wolalam zamillnac :D
Ja tez mam corke 13 kg no i nie da sie jej nie wziasc :) ale staram sie ograniczac dzwigania

reklama
Aga trzymam kciuki za nas.
Mnie od rana ciagna pachwimy i boki brzuch, mam też lekkie mdłości przyjmuje to jako dobry znak!!
Obiecuje ze jeśli beta będzie dobra to już nie będę się stresować
U mnie dokladnie te same objawy, ale mdlosci od wczoraj zrobily sie nie do wytrzymania i trzymaja caly dzien :(

Do góry