reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Witam się porannie z poczekalni w laboratorium ;)
@Mélodie robi się pakiet na trombofilię z powodu problemów z krzepliwością jest dużo poronień a się nawet o tym nie wie , robi się też pakiet na mutacje i wychodzi czy przyswajasz kwas foliowy jesli jesz a nie przyswajasz działa jak toksyna i odkłada się w organizmie , przy czym nie trafia do dziecka i powstaja wady rozwojowe płodu , mutacje ma 50% kobiet w PL .

@martakratka progesteron tylko na recepte
Aha [emoji33]
Hej Dziewczyny. Idę dzisiaj powtórzyć betę i zrobić badania, które zlecił mi gin. Zastanawiam sie czy zrobić od razu poziom progesteronu, tym bardziej, że gin przepisał mi luteine tak zapobiegawczo. Co myślicie? robić? A czy wystarczy jak w laboratorium powiem, ze chciałabym oznaczyć poziom progesteronu i będą wiedziały o co chodzi?

I drugie pytanie: jak sie czujecie? I jak sobie radzicie z ewentualnymi mdlosciami? Ja od wczoraj ledwo żyje:/ Z chęcią napilabym sie mięty, ale jak ostatnio leżałam w szpitalu to dziewczyny mówiły, ze w ciąży nie wolno, bo powoduje skurcze :eek: slyszalyscie coś takiego?
Nie! Jak ja byłam w ciąży to babki piły herbatę malinową bo powoduje skurcze. Chyba co pokolenie ciężarnych (albo co region) to nowe rewelacje [emoji3]
Dzień dobry dziewczyny! Ja już wróciłam do Włoch. Lot spokojny i dałam radę sama z córeczka. Walizki mi nosili ludzie bo ich poprosiłam. Ja już wczoraj wróciłam do pracuj cały dzień przepracowałam a na wieczór miałam zumbe! Nie powiedziałam jeszcze nikomu na siłowni o ciazy ale powiedziała. Ze naciągnęłam sobie mięsień i nie mogę skakać wiec one musza podwójnie skakać. Jeśli chodzi o objawy to tak jak w pierwszej ciazy niewiele ich. Piersią nabrzmiałe i więcej mleka zaczęły produkowac( nadal karmienpiersia moja 27 miesięczna córeczkę). WcZoraj rano po podróży zrobiłam betę i wyniosła 3500. Beta w tekściarzy nie roBie tak spektakularnie jak w pierwszej i nie wiem czym to jest spowodowane. Jeśli chodzi o wizyty to miałam tydzień temu w Polsce i był mały pęcherzyk i początek 5 tygodnia ( ostatni @ 2 marca). We Włoszech mam zamiar isc. A wizyte za tydzień czyli 20-go bo będzie 7 tydzień. Brzuch mi wyskoczył od jakiegoś tygodnia. W pierwszej ciazy w 4 miesiącu a teraz szok! Nie wiem co się dzieje A jestem normalnej budowy ( 59 kilo)
Gratuluje serduszka @urs i wam wszystkim życzę pozytywnych wieści! Ja dziś kolejny dzień pracy mega intensywny bo muszę nadrobić klientki.
Fajnie! Zastanawiałam się wczoraj co u Ciebie. Dobrze, że wszystko dobrze. Z brzuchem mam tak samo jak Ty..
Ja zamierzam powiedzieć w pracy po 20.04.
Chyba że mnie szef wyprowadzi znowu z równowagi. Ten człowiek produkuje moje pokłady stresu. Poza tym nie tylko moje.

Czesc! Milego dnia zycze i powodzenia na wizytach!;-)
Ja dzis robie wszystkie badania z krwi te pierwsze ciazowe i usg mam ;-)
A co ci zlecił lekarz jeśli mogę wiedzieć? Ja idę dzisiaj do rodzinnej po skierowanie i może coś jeszcze mi dopisze.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i czekamy na wieści ✊✊✊
@Dagaa11 @martakratka ✊✊✊ Za wysokie wyniki!

Ostatnia edycja:
@Martenika dzieki. Siedzę juz w laboratorium i czekam na swoją kolej :) wzięłam też progesteron, ale na wyniki czeka się tydzień :crazy:

@Mélodie no chyba tak jest, ze co region to obyczaj. :D poprostu zapytam mojego gina na kolejnej wizycie.
Jak się dzisiaj czujecie "ciezaroweczki"? :happy:

Witam się porannie z poczekalni w laboratorium ;)Aha [emoji33]Nie! Jak ja byłam w ciąży to babki piły herbatę malinową bo powoduje skurcze. Chyba co pokolenie ciężarnych (albo co region) to nowe rewelacje [emoji3] Fajnie! Zastanawiałam się wczoraj co u Ciebie. Dobrze, że wszystko dobrze. Z brzuchem mam tak samo jak Ty..
Ja zamierzam powiedzieć w pracy po 20.04.
Chyba że mnie szef wyprowadzi znowu z równowagi. Ten człowiek produkuje moje pokłady stresu. Poza tym nie tylko moje.
Ja w drodze do laboratorium :p nie lubie pobierania krwi a dzis tak duuuuuzo beda.. i jade sama :-:)p

reklama
A co ci zlecił lekarz jeśli mogę wiedzieć? Ja idę dzisiaj do rodzinnej po skierowanie i może coś jeszcze mi dopisze.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i czekamy na wieści ✊✊✊
@Dagaa11 @martakratka ✊✊✊ Za wysokie wyniki!
A na ktora idziesz? Bo teraz nie pamietam..

Na pewno tsh, morfologia, hiv, hpv, rozyczka, toksoplazmoza, grupa krwi i przeciwciala.. czy cos jeszcze to pozniej musialabym sprawdzic

Do góry