reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Witam się porannie z poczekalni w laboratorium ;)
@Mélodie robi się pakiet na trombofilię z powodu problemów z krzepliwością jest dużo poronień a się nawet o tym nie wie , robi się też pakiet na mutacje i wychodzi czy przyswajasz kwas foliowy jesli jesz a nie przyswajasz działa jak toksyna i odkłada się w organizmie , przy czym nie trafia do dziecka i powstaja wady rozwojowe płodu , mutacje ma 50% kobiet w PL .

@martakratka progesteron tylko na recepte
Aha [emoji33]
Hej Dziewczyny. Idę dzisiaj powtórzyć betę i zrobić badania, które zlecił mi gin. Zastanawiam sie czy zrobić od razu poziom progesteronu, tym bardziej, że gin przepisał mi luteine tak zapobiegawczo. Co myślicie? robić? A czy wystarczy jak w laboratorium powiem, ze chciałabym oznaczyć poziom progesteronu i będą wiedziały o co chodzi?

I drugie pytanie: jak sie czujecie? I jak sobie radzicie z ewentualnymi mdlosciami? Ja od wczoraj ledwo żyje:/ Z chęcią napilabym sie mięty, ale jak ostatnio leżałam w szpitalu to dziewczyny mówiły, ze w ciąży nie wolno, bo powoduje skurcze :eek: slyszalyscie coś takiego?
Nie! Jak ja byłam w ciąży to babki piły herbatę malinową bo powoduje skurcze. Chyba co pokolenie ciężarnych (albo co region) to nowe rewelacje [emoji3]
Dzień dobry dziewczyny! Ja już wróciłam do Włoch. Lot spokojny i dałam radę sama z córeczka. Walizki mi nosili ludzie bo ich poprosiłam. Ja już wczoraj wróciłam do pracuj cały dzień przepracowałam a na wieczór miałam zumbe! Nie powiedziałam jeszcze nikomu na siłowni o ciazy ale powiedziała. Ze naciągnęłam sobie mięsień i nie mogę skakać wiec one musza podwójnie skakać. Jeśli chodzi o objawy to tak jak w pierwszej ciazy niewiele ich. Piersią nabrzmiałe i więcej mleka zaczęły produkowac( nadal karmienpiersia moja 27 miesięczna córeczkę). WcZoraj rano po podróży zrobiłam betę i wyniosła 3500. Beta w tekściarzy nie roBie tak spektakularnie jak w pierwszej i nie wiem czym to jest spowodowane. Jeśli chodzi o wizyty to miałam tydzień temu w Polsce i był mały pęcherzyk i początek 5 tygodnia ( ostatni @ 2 marca). We Włoszech mam zamiar isc. A wizyte za tydzień czyli 20-go bo będzie 7 tydzień. Brzuch mi wyskoczył od jakiegoś tygodnia. W pierwszej ciazy w 4 miesiącu a teraz szok! Nie wiem co się dzieje A jestem normalnej budowy ( 59 kilo)
Gratuluje serduszka @urs i wam wszystkim życzę pozytywnych wieści! Ja dziś kolejny dzień pracy mega intensywny bo muszę nadrobić klientki.
Fajnie! Zastanawiałam się wczoraj co u Ciebie. Dobrze, że wszystko dobrze. Z brzuchem mam tak samo jak Ty..
Ja zamierzam powiedzieć w pracy po 20.04.
Chyba że mnie szef wyprowadzi znowu z równowagi. Ten człowiek produkuje moje pokłady stresu. Poza tym nie tylko moje.

Czesc! Milego dnia zycze i powodzenia na wizytach!;-)
Ja dzis robie wszystkie badania z krwi te pierwsze ciazowe i usg mam ;-)
A co ci zlecił lekarz jeśli mogę wiedzieć? Ja idę dzisiaj do rodzinnej po skierowanie i może coś jeszcze mi dopisze.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i czekamy na wieści ✊✊✊
@Dagaa11 @martakratka ✊✊✊ Za wysokie wyniki!

Ostatnia edycja:
@Martenika dzieki. Siedzę juz w laboratorium i czekam na swoją kolej :) wzięłam też progesteron, ale na wyniki czeka się tydzień :crazy:

@Mélodie no chyba tak jest, ze co region to obyczaj. :D poprostu zapytam mojego gina na kolejnej wizycie.
Jak się dzisiaj czujecie "ciezaroweczki"? :happy:

Witam się porannie z poczekalni w laboratorium ;)Aha [emoji33]Nie! Jak ja byłam w ciąży to babki piły herbatę malinową bo powoduje skurcze. Chyba co pokolenie ciężarnych (albo co region) to nowe rewelacje [emoji3] Fajnie! Zastanawiałam się wczoraj co u Ciebie. Dobrze, że wszystko dobrze. Z brzuchem mam tak samo jak Ty..
Ja zamierzam powiedzieć w pracy po 20.04.
Chyba że mnie szef wyprowadzi znowu z równowagi. Ten człowiek produkuje moje pokłady stresu. Poza tym nie tylko moje.
Ja w drodze do laboratorium :p nie lubie pobierania krwi a dzis tak duuuuuzo beda.. i jade sama :-:)p

reklama
A co ci zlecił lekarz jeśli mogę wiedzieć? Ja idę dzisiaj do rodzinnej po skierowanie i może coś jeszcze mi dopisze.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i czekamy na wieści ✊✊✊
@Dagaa11 @martakratka ✊✊✊ Za wysokie wyniki!
A na ktora idziesz? Bo teraz nie pamietam..

Na pewno tsh, morfologia, hiv, hpv, rozyczka, toksoplazmoza, grupa krwi i przeciwciala.. czy cos jeszcze to pozniej musialabym sprawdzic

Do góry