reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja właśnie wyszłam od gina. Ostatni okres miałam 05.03 powiedział mi bardzo delikatnie ze to dużooo za wcześnie, że beta jeszcze niska, że po co tak wcześnie robić test...no ogólnie tyle że dał mi skierowanie na bete. Ogolnie wg niego to nie jest jeszcze ciąża. Mam ochotę się napić.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Jakiś bezuczuciowiec. Ja bym chyba się poryczala jakby mnie tak olał. I kiedy masz się następnym razem zgłosić?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja właśnie wyszłam od gina. Ostatni okres miałam 05.03 powiedział mi bardzo delikatnie ze to dużooo za wcześnie, że beta jeszcze niska, że po co tak wcześnie robić test...no ogólnie tyle że dał mi skierowanie na bete. Ogolnie wg niego to nie jest jeszcze ciąża. Mam ochotę się napić.

:o Co za palant! Nie przejmuj się. Zbadaj betę i przyrost i czekaj cierpliwie jeszcze 2 tygodnie. Mi tez powiedział mój zaprzyjaźniony gin, że nic jeszcze nie zobaczy. Najwcześniej 4 tyg od zapłodnienia. Moja kazała tez przyjechać za 2 tygodnie. Na pewno wszystko jest ok!

Ale idiota z niego. Ja mialam ostatnia @ pozniej niz Ty bo 09/03... no chyba by w pysk ode mnie dostal...

Ale! Pociesze Cie, jak bylam w pierwszej ciazy to trafilam na ip z plamieniem. Pielegniarka zamiast mnie poprosila inna kobietke do gabinetu mowiac, że 'pani w ciazy pierwsza', na co ja mowie pielegniarce, ze ja tez jestem w ciazy, tylko troche mlodszej. Ona pyta ktory tydzien, i gdy jej odpowiedziałam ze 15 to mnie wysmiala i powiedziala- to co to za ciaza. Tylko wtedy bylam mloda i nie umialam sie zachowac, teraz troche inaczej bym zareagowala

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Normalnie skandal. :mad: Nie spotkałam się nigdy z takim zachowaniem i traktowaniem i mam nadzieje, ze nie będę musiała!

Powiem Wam dziewczyny on nie był taki złośliwy to starszy Pan, poszłam do luxmedu zeby nie płacić bo na razie bez sensu. W kazdym razie pewnie mial trochę racji...zrobilam bete ale pierwsza partia juz pojechała do labo więc może być dopiero jutro ...[emoji85] [emoji85] [emoji85]

Nie mam suwaczka ;). Syn 8 lutego miał 8 lat.
Mój 8.05 będzie miał 8 [emoji15] [emoji2]
Mnie tez brzuch trochę boli i jest mi słabo. Do tego noc nie przespaną, bo ostatnio synek budzi się milion razy i nie może zasnąć, masakra. A ja jeszcze 8h w pracy....
No to się wyżaliłam....
Ja ostatnio czułam się jakbym miała niemowlę w domu. Syn trochę chorował i budził się co trzy godziny. Był marundy, miał koszmary, kaszlał.

Ale idiota z niego. Ja mialam ostatnia @ pozniej niz Ty bo 09/03... no chyba by w pysk ode mnie dostal...

Ale! Pociesze Cie, jak bylam w pierwszej ciazy to trafilam na ip z plamieniem. Pielegniarka zamiast mnie poprosila inna kobietke do gabinetu mowiac, że 'pani w ciazy pierwsza', na co ja mowie pielegniarce, ze ja tez jestem w ciazy, tylko troche mlodszej. Ona pyta ktory tydzien, i gdy jej odpowiedziałam ze 15 to mnie wysmiala i powiedziala- to co to za ciaza. Tylko wtedy bylam mloda i nie umialam sie zachowac, teraz troche inaczej bym zareagowala

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To co się ostatnio dzieje i jak są ostatnio postrzegane ciężarne i płody/dzieci to jest masakra. Mój gin potwierdził ciążę ale powiedział że ani wydruku nie da bo nie ma sensu (sam pęcherzyk), ani nie chciał porozmawiać czy jego zdaniem wygląda na ,, dobrze zaczepione". Powiedział ,,nie będę Pani straszyć. Co się wydarzy to i tak się wydarzy". [emoji15] Ani mi karty nie założył. Nic. Tylko skasował kasę i powiedział, że mam żyć jak do tej pory. Tylko mam nie podnosić ciężarów ćwicząc.. No kurde.

Jak byłam w pierwszej ciąży to mi babeczka powiedziała, że jest szansa, że się nie utrzyma bo pęcherzyk się jakby obniża. I jeżeli chcę ciążę utrzymać to muszę się oszczędzać a najlepiej na dwa tygodnie położyć się plackiem. Zwolnienia co prawda nie dała.. Wzięłam wtedy urlop. Przynajmniej miałam szczerą informacje zwrotną.. A teraz? Chyba zmienię lekarza.

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

Mój 8.05 będzie miał 8 [emoji15] [emoji2] Ja ostatnio czułam się jakbym miała niemowlę w domu. Syn trochę chorował i budził się co trzy godziny. Był marundy, miał koszmary, kaszlał. To co się ostatnio dzieje i jak są ostatnio postrzegane ciężarne i płody/dzieci to jest masakra. Mój gin potwierdził ciążę ale powiedział że ani wydruku nie da bo nie ma sensu (sam pęcherzyk), ani nie chciał porozmawiać czy jego zdaniem wygląda na ,, dobrze zaczepione". Powiedział ,,nie będę Pani straszyć. Co się wydarzy to i tak się wydarzy". [emoji15] Ani mi karty nie założył. Nic. Tylko skasował kasę i powiedział, że mam żyć jak do tej pory. Tylko mam nie podnosić ciężarów ćwicząc.. No kurde.

Jak byłam w pierwszej ciąży to mi babeczka powiedziała, że jest szansa, że się nie utrzyma bo pęcherzyk się jakby obniża. I jeżeli chcę ciążę utrzymać to muszę się oszczędzać a najlepiej na dwa tygodnie położyć się plackiem. Zwolnienia co prawda nie dała.. Wzięłam wtedy urlop. Przynajmniej miałam szczerą informacje zwrotną.. A teraz? Chyba zmienię lekarza.

Kurczę, przecież idziemy po to, żeby się uspokoić, a nie dla widzi mi się. Płacimy, by uzyskać wyczerpujących informacji i lepszego traktowania z szacunkiem. W dupach im się już przewraca! Ja nie zapomnę słów, które po stracie jak się rozryczalam i pani doktor robiąc usg powiedziała „ poszło, niestety” i „ nie rycz, przynajmniej wiesz, ze możesz „... No kurde, mi się świat zawalił a ona takie teksty wali...

@patuśka ja też miałam @ 9.03 a ow 12 i 13dc bo 2 jajka mi pękły nie wiem teraz które z nich się zaplodnilo

Faktycznie lekarz jakiś trochę durny...
Ja jestem właśnie w drodze

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę, przecież idziemy po to, żeby się uspokoić, a nie dla widzi mi się. Płacimy, by uzyskać wyczerpujących informacji i lepszego traktowania z szacunkiem. W dupach im się już przewraca! Ja nie zapomnę słów, które po stracie jak się rozryczalam i pani doktor robiąc usg powiedziała „ poszło, niestety” i „ nie rycz, przynajmniej wiesz, ze możesz „... No kurde, mi się świat zawalił a ona takie teksty wali...
[emoji33] [emoji33] Co za baba! ,,Wiesz, że możesz" no dziękuję bardzo.

Dziewczyny, mega współczuję przeżyć. Lekarze potrafią być bezduszni.. Kobiety lekarze i pielęgniarki też nie są lepsze..

Moja babcia powiedziała mojej mamie że musi teraz o mnie dbać.. (dzieli nas 350 km więc to dbanie to ,,tak o" było powiedziane. Bardziej w formie żartów) a moja mama na to ,,Ciąża to nie choroba".

Ja tylko to skomentowałam, że zastanawiające jest to, że to właśnie najczęściej kobiety używają tego typu zwrotów. Może nie choroba ale szczególny stan. Naprawdę ciężko to zrozumieć..

Jakaś taka znieczulica panuje.

Cześć dziewczyny może któraś mi powie czy mam się czym stresować czy nie. Otóż ostatnia miesiączke miałam 19 luty na teście mam 2 kreski uzg potwierdziło że jestem na granicy 4-5tydzien ciąży ale lekarz coś mówił że jak by liczyć ostatnia miesiączke to powinna być w 6 tygodniu co ja mam myśleć teraz dał skierowanie na hcg czy rośnie prawidłowo i uzg mam w piątek kolejne bardzo się strsuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny może któraś mi powie czy mam się czym stresować czy nie. Otóż ostatnia miesiączki miałam 19 luty na teście mam 2 kreski uzg potwierdziło że jestem na granicy 4-5tydzien ciąży ale lekarz coś mówił że jak by liczyć ostatnia miesiączki to powinna być w 6 tygodniu co ja mam myśleć teraz ?

To pewnie oznacza opozniona owulacje - do zaplodnienia musialo dojsc w pozniejszej fazie cyklu!

U mnie ostatnia @ byla 20/02, a USG nawet mi jeszcze lekarka nie zrobila, dopiero za tydzien. Wedlug bety mam teraz 5 tydzien, a wedlug miesiaczki to juz 6t3d, takze nie martwilabym sie na Twoim miejscu[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry