Milkchocolate
Fanka BB :)
Bo to działa system i oblicza tak mniej wiecej. To są algorytmy na każdej stronie inne stąd rozbieżność. A tak naprawdę dużo czynników na to wpływa..Dziewczyny, tak sobie z ciekawości weszłam na kalkulatory porodu na necie i nie ogarniam dlaczego na różnych kalkulatorach wychodzą mi różne terminy porodu..od 27 grudnia do 31 grudnia..Dlaczego tak?
Ostatnia miesiączka była 23 marca..miesiączki były regularne co 28 dni..
Wiadomo z wyliczeń wychodzi 30 grudzień ale dlaczego taka jest rozbieżność w tych kalkulatorach![]()
Na usg będzie zawsze rozbieżnośc bo to zależy od lekarza jak zmierzyć dzidzię. Każdy mm się liczy
Jeśli miało się regularne cykle to prawidłowy termin wylicza się on+7
Ja mam brata 8lat i siostrę 6. Ma syna w wieku mojej córki (4Ce starszy) to z siostrą jeszcze o dzieciach pogadam. Z bratem kontakt zerowy.. ale z siostrą przyjaciółka nie byłam i nigdy nie będę.A ja ze swoim 10 lat starszym bratem złapałam kontakt po liceum i teraz najlepiej się z nim dogaduje z tym 8 lat starszym podobnie z tym ze oni mieli zawsze takie bardzo opiekuńcze podejście do mnie (mama kiedy tylko mogła wciskała mnie im pod opiekę. Natomiast młodszy ode mnie o 5 lat wiecznie był dla mnie za przeproszeniem „wrzodem na tyłku”. Chodził za mną krok w krok, ja chciałam z koleżankami a on ze mną
uciekałam, on mnie gonił i płakał heh nienawidziłam go wtedy ale teraz jest moim malutkim braciszkiem i kontakt mamy całkiem całkiem. Kwestia charakterów i po części wychowania tak sądzę. My musieliśmy się sobą opiekować i tak zostało do tej pory.
Dlatego zdecydowalismy że chcemy żeby różnica była mała.. będzie niecałe 2 lata
U mnie druga ciąża również dużo dużo spokojniejsza! Czuję się trochę jakbym sobie Ją przedluzyla. Fakt że czuje się inaczej, ale jakoś tak ..wiem czego się spodziewaćA to ja przeciwnie, w pierwszej ciąży googlowałam dosłownie wszystko, pamiętam że nawet sprawdzałam, czy wolno mi jeść winogronaTo w drugiej mam totalny luz pod tym względem, bo wiem już, co można, a czego nie. I że tych „nie” jest w prawidłowej ciąży znacznie mniej, niż by się wydawało
![]()
Dziewczyny pytanie z innej beczki: Czy któraś bierze Femibion1? Od którego tygodnia F2?
13-14 tydzień. Jeśli masz F1 to zjedz do końca i potem zacznijJa biorę , mój Dr powiedział że 2 zacząć brać od skończonego 12tyg ja zaczęłam brać jak aplikacja pokazala 13tyg ) już sama się gubię co oznacza skończony 12 czy to 12t1d czy 13t0d
Skończony 12 t to 13t0d