reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Jak byłam w poprzedniej ciąży i poszłam się zapisać do ginekologa na NFZ byłam w 6 tygodniu to mi powiedzieli że taka ciąża to nie ciąża bo jeszcze nic nie widać, wyszłam jebłam( sory za wyrażenie) drzwiami i się zapisałam prywatnie i tak już zostało
Masakra ale ja tez mialam przygody z ginekologami z nfz. Mało poprzedniej ciazy nie straciłam przez konowała. Nigdy wiecej nfz zawsze prywatnie chodze do ginekologa

reklama
A to do czego link wkleiła anna.24 jest rozumię jednorowe,ale bez wzgledu na dochody?

Wygląda na to, że nie ma kryterium dochodowego. Mi nie przysługuje kompletnie nic z mopsu dlatego zwróciłam uwagę na ten dodatek. Zresztą dowiedziałam się o nim od osoby pracującej w urzędzie u nas na wsi i jestem w szoku, że nikt kogo zapytałam o tym nie wie, stąd moje dylematy czy faktycznie to działa [emoji848][emoji6] no i w Kato w przychodni gdzie chodzę to wisi na ścianie taka karta z infornacją o takim dodatku.

Znam ten stan dobrze...Też nic mi się nie chce. Muszę leżeć plackiem w łóżku(plamienie już ustępuje:)) Dziś miałam robic jakiś dobry obiad..te warzywa na parze z piersią z kurczaka ale przez te leżenie w łóżku jestem chyba jeszcze bardziej zmęczona:mad:
Na szczęście u męża w pracy jest też restauracja.Bardzo dobre obiadki mają a dziś w zestawie dnia jest zupka szczawiowa z jajkiem a na drugie danie gołąbki...taki zestaw kosztuje 16 zł więc nie ma co się szczypać.Raz na jakiś czas można i tak sobie radzić.Mąż jako pracownik ma ten zestaw za 6 zł:)
Na wynos nam przywiezie 4 zestawy bo dla reszty rodzinki oczywiście też..Ja się cieszę bo wiem,że zupki mi zostanie.Dzieci nią pogardzą ale ja nie;) Za to gołąbki będą wcinać aż im się uszy będą trzęsły:p

Zazdroszczę :D moze bym zrobiła gołąvki ale to trzeba iść do sklepu ... cięzki temat ahha

@MamaXTrzy ale w zwolnieniu pisze się NIP pracodawcy, jeśli nie odprowadzała z Ciebie składek to po co miałaby się narażać w ZUS ie (prosząc o l4) ? Może umowy nie miałaś, ale zgłoszona w ZUS jesteś? Jeśli tak, to z korzyścią dla Ciebie.

reklama
Wygląda na to, że nie ma kryterium dochodowego. Mi nie przysługuje kompletnie nic z mopsu dlatego zwróciłam uwagę na ten dodatek. Zresztą dowiedziałam się o nim od osoby pracującej w urzędzie u nas na wsi i jestem w szoku, że nikt kogo zapytałam o tym nie wie, stąd moje dylematy czy faktycznie to działa [emoji848][emoji6] no i w Kato w przychodni gdzie chodzę to wisi na ścianie taka karta z infornacją o takim dodatku.

Ja tez z okolic K-c wiec pewnie to samo nas dotyczy. Mnie tez nic z Mopsu się nie nalezy bo oboje z mezem pracujemy. Mlody 500+ tez nie dostaje.
Dlatego tez ciekawe jestem czy to właśnie ten jednorazowy tysiac jest bez względu na dochody?

Do góry