reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

U mnie najgorsze jest to ze nawet jak mam ochote na obiad to jak go zrobie to juz i mi ochota przechodzi jak sie na to wszystko napatrze :D
A to to standard.. Dzisiaj nie mam kompletnie pomysłu na obiad, zjadłabym jakiś ryż może, ale nie mam pomysłu jak go zrobić no i mój M nie przepada. Wczoraj rybka z kapustą kiszoną.. mmm jakie to było dobre :D Na razie od rana wciągnęłam 2 galaretki o smaku kiwi i na śniadanie jajko..

reklama
@Anet23 no i spoko;) tylko pisalam ze czytalam i ze tak nie ma a dalej napisalas ze tak slyszalas bo nie mozna wiecej pracowac czy jakos tak, ale jesli Ciebie to nie dotyczy bo nie pracowalas dluzej i tak to rozumiem ze jakby jest Ci to obojetne , no ale musialam przeczytac kilka artykulow ponownie chociaz wiedzialam ze nie ma zasady ze trzeba nie pracowac min rok;)

Ja tak slyszalam bo tak kolezanka mowila :) ale to bylo te 2 lata temu od tego czasu juz sie wszystko moglo pozmieniac :) na poczatku tez mowili ze trzeba byc zarejestrowanym w urzedzie pracy a nie trzeba bylo, teraz juz to pisza ze nie trzeba.

@MamaXTrzy jeśli szefowa chce od Ciebie l4 to może znaczyć to, że jednak te skladki miałaś odprowadzane i w sumie w Twoim interesie powinno być by w takim przypadku mieć l4. Na zleceniu, jeśli miałaś odprowadzane składki chorobowe, możesz być na zwolnieniu do rozwiązania, a później mieć macierzyński.
Jak ja nawet żadnej umowy na oczy nie widziałam. Nic nie podpisywalam. Wiec mogla mnie jedynie oszukać

Ja tak slyszalam bo tak kolezanka mowila :) ale to bylo te 2 lata temu od tego czasu juz sie wszystko moglo pozmieniac :) na poczatku tez mowili ze trzeba byc zarejestrowanym w urzedzie pracy a nie trzeba bylo, teraz juz to pisza ze nie trzeba.
Mi też tak mówiła kadrowa więc albo są haczyki albo się pozmieniało i mało kto o tym wie.

Eh jeeej pasowałoby się podłączyć pod jakieś napięcie ... 0 energii ... nawet nie chce mi się nie chcieć ! no cos strasznego ... teraz by się przydała jakas obsługa żeby zrobic obiad podać itd hehe
Znam ten stan dobrze...Też nic mi się nie chce. Muszę leżeć plackiem w łóżku(plamienie już ustępuje:)) Dziś miałam robic jakiś dobry obiad..te warzywa na parze z piersią z kurczaka ale przez te leżenie w łóżku jestem chyba jeszcze bardziej zmęczona:mad:
Na szczęście u męża w pracy jest też restauracja.Bardzo dobre obiadki mają a dziś w zestawie dnia jest zupka szczawiowa z jajkiem a na drugie danie gołąbki...taki zestaw kosztuje 16 zł więc nie ma co się szczypać.Raz na jakiś czas można i tak sobie radzić.Mąż jako pracownik ma ten zestaw za 6 zł:)
Na wynos nam przywiezie 4 zestawy bo dla reszty rodzinki oczywiście też..Ja się cieszę bo wiem,że zupki mi zostanie.Dzieci nią pogardzą ale ja nie;) Za to gołąbki będą wcinać aż im się uszy będą trzęsły:p

@Anet23 tak tak przemyslalam i moze tez byc w tym racja, edytowalam post wyzej przed sek:) no i sie to zmienia wlasnie. .ale 1000 zl bedzie:) na caly rok!:)

Laski ja tak na szybko, dostalan wyniki z krwi z prenatalnych. Ktoraś coś z tego rozumie? Chodzi mi bardziej o wynik bety i PAPP-a. Takie wybiki sa ok?
IMG_20180612_122601.jpg
IMG_20180612_122615.jpg

Załączniki

• IMG_20180612_122601.jpg
    IMG_20180612_122601.jpg
    79,8 KB · Wyświetleń: 280
  • IMG_20180612_122615.jpg
    IMG_20180612_122615.jpg
    101,1 KB · Wyświetleń: 287
reklama
@PatkaPatka haczyki niech sobie beda, kazdy nizszy macierzynski wyrownuja do 1000zl chyba ze nie przysluguje zaden to daja 1000 zl i to jest pewniak na te chwile. Wiadomo trzeba polatac, powypelniac ale warto.

Do góry