reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Co do Sabi myślę że nikt nie miał na celu sprawienia jej przykrości, raczej podpowiedzenia, że jednak czas jest ważny (nieplanowane, nie oznacza, że nie trzeba dbać, sprawdzać, kontrolować. Jakby ciąża okazała się np. pozamaciczna to sama by sobie krzywdę zrobiła tą zwłoką). @Ewelina1406 wracaj do nas, nie napisałaś nic przez co powinnaś od nas zmykać, przynajmniej ja nie widzę nic obraźliwego, uważam, że jedna z dziewczyn w dużo gorszy i mniej kulturalny sposób potraktowała Ciebie :)

Zgadzam sie w 100% :) to byly tylko rady a nie zacisk ze musi tak zrobic... zreszta nie wazne szkoda dalej ciagnac temat.

Wcześniej był poruszany temat becikowego, ale jest jeszcze taki dodatek 1tys za urodzenie dziecka, to jest jakby od miasta/gminy i nie ma kryterium dochodowego. Tak jak w przypadku becikowego trzeba mieć zaświadczenie że jest się pod opieką lekarza nie później niż od 10tyg. No i tak się zastanawiam czy lekarz który przyjmuje prywatnie może mi to podpisać? Na karcie ciąży mam co prawda wpisany pierwszy zapis na 10+6 ale usg robiłam tam u nich już w 7 tyg. Więc udokumentować to nie będzie problem. Pytanie czy „prywatny lekarz” może to poświadczyć?

Do becikowego wypisywał mi lekarz prywatnie ale o dodatkowym tys ja nie słyszałam więc nie pomogę...

A w jaki sposób jej płaciłaś, masz to jakos udokumentowane jakieś przelewy i te sprawy czy dawałeś jej gotówka do ręki? Może się wystraszyła i będziesz chciała stworzyc umowę z jakąś datą wcześniejszą?
Niee, kasa do ręki. To juz nie chodzi o kase tylko o brak umowy i o to ze teraz ode mnie chce zwolnienie i zebym jej podpisala bo u Niej sie muso zgadzac. A u mnie nie? Mialam miec umowe o pracę

W którym tyg pisać się na połówkowe ? bo chyba musze przedzwonić :) mysle czy też dostanę skierowanie na nie czy nie , ale chyba tak skoro na tamto dostałam , z reszta wszystko mi jedno :) w internetach pisza ze miedzy 21-26 tyg ale najlepiej do 22tc

@Sabi32 rób tak , żebyś Ty się czuła swobodnie i komfortowo , bo najlepiej wiesz co jest dla Was dobre :) każda ma swoje życie i może tylko doradzić czy powiedzieć co by zrobiła , albo mieć nieco inne zdanie, ale nikt Ci nic narzucić nie może co masz robić , a Ty tak samo nie musisz nikogo słuchac :) jak czujesz smyranie to na pewno małe rośnie , usg tylko potwierdzi , że zdrowe więc dobrze ze masz prenatalne :)

Co do witamin ja biorę prenatal duo od 12+0 czyli od skończonego 12 tyg zaczęłam 13 wtedy :)

Mi dr. na prenatalnych mowil ze miedzy 18 a 22 tyg polowkowe i tak tez mam napisane na kartce.

Niee, kasa do ręki. To juz nie chodzi o kase tylko o brak umowy i o to ze teraz ode mnie chce zwolnienie i zebym jej podpisala bo u Niej sie muso zgadzac. A u mnie nie? Mialam miec umowe o pracę

Podjechałabym z nią szczerze porozmawiac i zapytac czego oczekuje. Niewaliłabym mosków za soba choć szefowej cwaniary nie zazdroszcze..

reklama
@PatkaPatka jakis czas temu widzialam w h&m, bywaja takze w kiku.

A ja mam pytanie, na nfz ile czekacie, badz czekalyscie na pierwszą wizyte?

Ja zazwyczaj czekalam 3 tyg teraz mialam umowiona zwykla wizyte bo nie wiedzialan ze tak szybko bede w ciazy ale ogolnie u mnie jest tak ze niektore babeczki przychodza do lekarza i tylko pytaja czy je przyjmie i przyjmuje odrazu jedynie co to musza isc sie tylko zarejestrowac w poprzedniej przychodni w innym miescie tez tak bylo :)

Do góry