Ja nie miałam nigdy robionej, ale lekarz o to nie spytał, też chodze prywatnie, zastanawiam się czy sama nie powinnam zagadać na kolejnej wizycie.
Zapytać na pewno nie zaszkodzi a będziesz spokojniejsza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie miałam nigdy robionej, ale lekarz o to nie spytał, też chodze prywatnie, zastanawiam się czy sama nie powinnam zagadać na kolejnej wizycie.
Okej, wyraziła się w sposób mało taktowny, jednak nikogo nie obrażający, nie uważam więc aby musiała to forum z jakiegoś powodu opuszczać, zwłaszcza, że najbardziej zainteresowana czyli Sabi jakoś się nie obraziła, jest dorosła i postąpi i tak jak będzie chciała.Pewnie każda z nas widzi to inaczej ale ja przynajmniej nie doczytałam w zdaniach Eweliny złych intencji.
Ja tez chce zbrzydnąć !!! Ale coraz bardziej wątpię, że coś się zmieni. Jakoś tak wierze, ze skoro jej się widzi na chłopca to tak będzie.Więc brzydnijmy razem
Kciuki za badaniaO rowerze, jak i o wszystkich innych aktywnościach sportowych mówi się, że można kontynuować to, co przed ciążą było codziennością Jeśli kilka razy w tygodniu biegałaś, to możesz sobie powolutku biegać nadal. Jeśli całą zimę nie jeździłaś na rowerze, wyszłaś z formy i teraz nagle chcesz zacząć, to już niekoniecznie. Plus oczywiście trzeba bardzo uważać na wstrząsy i wypadki, bo w ciąży groźniej, wiadomo.
Też mogłabym zbrzydnąć Intuicja podpowiada chłopca, jak w pierwszej ciąży, i prawie nie dopuszczam myśli o dziewczynce, ale... chcielibyśmy dziewczynkę, czemu nie. Zwłaszcza, że mąż przełamuje się do mojego wymarzonego imienia
Dzisiaj o 14:05 (angielskiego czasu) mam USG genetyczne. Nie mam ostatnio czasu na stresy, bo dużo się dzieje, ale dzisiaj już przyznaję, że lekka nerwówka mi się włącza W końcu nie widziałam malucha od pięciu tygodni.
Witaj!Dzieki dziewczyny, oczywiscie juz nie wsiade na ten nieszczesny rower, ciaza prawidlowa od poczatku, nic nie bolalo, zadnych plamien wiec mam nadzieje ze ten jednorazowy wybryk nie zaszkodzil maluszkowi. Powiem Wam ze bedac w ciazy zwlaszcza w pierwszej jest duzo takich sytuacji ze nawet nie zastanowie sie powinnam nie powinnam a potem okazuje sie ze samemu mozna zrobic sobie krzywde, oby po porodzie pojawil sie ten tzw. instynkt zeby wiedziec co i jak!
100 lat, spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania!Witajcie ja sie czuje. Jakas brzydka w tej ciazy albo sobie wkrecam bo przytylam. Na obiad za to. Ze mam dzisiaj urodziny zrobię sobie ryz zapiekany z warzywami mimo ze rodzinka nie lubi ryz a ja uwielbiam.
Trzymam kciukiJa dzisiaj o 16 mam wizytę, już nie mogę się doczekać, stres jest!
skoro skierowanie dostałaś na pierwsze to na drugie tez dostaniesz skierowanie. Ja mam się umówić w 22 tyg.W którym tyg pisać się na połówkowe ? bo chyba musze przedzwonić mysle czy też dostanę skierowanie na nie czy nie , ale chyba tak skoro na tamto dostałam , z reszta wszystko mi jedno w internetach pisza ze miedzy 21-26 tyg ale najlepiej do 22tc
@Sabi32 rób tak , żebyś Ty się czuła swobodnie i komfortowo , bo najlepiej wiesz co jest dla Was dobre każda ma swoje życie i może tylko doradzić czy powiedzieć co by zrobiła , albo mieć nieco inne zdanie, ale nikt Ci nic narzucić nie może co masz robić , a Ty tak samo nie musisz nikogo słuchac jak czujesz smyranie to na pewno małe rośnie , usg tylko potwierdzi , że zdrowe więc dobrze ze masz prenatalne
Co do witamin ja biorę prenatal duo od 12+0 czyli od skończonego 12 tyg zaczęłam 13 wtedy
Mi będzie pobierać na następnej wizycie dopiero, bo miałam w styczniu 2017. Powinno się co roku badać. Tym razem jakoś zleciało. Powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi. Warto zbadać.Apropo cytologii kiedy powinien mi ją doktorek zrobić? Na razie nic na ten temat nie wspominał..
Tam akurat gdzie Sabi mieszka jest tak w kazdym jednym miescieA nie szukałas po bliższych miasetczkach żeby dojechac np
Tam akurat gdzie Sabi mieszka jest tak w kazdym jednym miescie[/QU
Tam akurat gdzie Sabi mieszka jest tak w kazdym jednym miescie
Witajcie ja sie czuje. Jakas brzydka w tej ciazy albo sobie wkrecam bo przytylam. Na obiad za to. Ze mam dzisiaj urodziny zrobię sobie ryz zapiekany z warzywami mimo ze rodzinka nie lubi ryz a ja uwielbiam.