reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
U mnie NFZ to też porażka w ciąży z synem zapisałam się najpierw Na NFZ A na drugi dzień prywatnie do gina. Na początku pierwszej ciąży okropnie bolał mnie kręgosłup ból tak promieniowal że nie mogłam stać siedzieć ani leżeć. Powiedzialam to lekarzowi A on to skwitowal no i co ja mam zrobić? Przeswietlenia Pani nie zrobię! Zapytałam się czy mogę dostać l4 A on że w żadnym wypadku bo nie ma do tego wskazań. Poszłam prywatnie na drugi dzień super lekarz inne podejście odpowiedział mi na wszystkie moje pytania i tak zostałam przy opiece prywatnej.

Okej, wyraziła się w sposób mało taktowny, jednak nikogo nie obrażający, nie uważam więc aby musiała to forum z jakiegoś powodu opuszczać, zwłaszcza, że najbardziej zainteresowana czyli Sabi jakoś się nie obraziła, jest dorosła i postąpi i tak jak będzie chciała.Pewnie każda z nas widzi to inaczej ale ja przynajmniej nie doczytałam w zdaniach Eweliny złych intencji.

Ci do cyto to mnie tez Dr tylko pytal kiedy byla robiona. Orzekl ok i tyle...

Co do Eweliny to tez uwazam ze nie powinna tego forum opuszczać. Pamiętam jak ostatnio dziękowała że jest tu z nami.. Smutne to :(... Bo wydaje mi się ze chodziło jej tylko o to że nie jedna z nas poruszyła by niebo i ziemię uruchomiła wszelkie kontakty i znajomości przekopowa internet i znalazła w takiej sytacji lekarza, który przyjął był ja od razu.
Ale tak jak pisałam wcześniej sa różni ludzie i różne charaktery... zycie jednych doświadczenia mniej, drugich bardziej :(niestety! Pewne życiowe doświadczenia weryfikują podejście do wielu spraw.

Ewelina wypij meliske, ochłoń.... I wracaj :tak:!

Więc brzydnijmy razem:-D:-D:-D
Ja tez chce zbrzydnąć :sad: !!! Ale coraz bardziej wątpię, że coś się zmieni. Jakoś tak wierze, ze skoro jej się widzi na chłopca to tak będzie.
O rowerze, jak i o wszystkich innych aktywnościach sportowych mówi się, że można kontynuować to, co przed ciążą było codziennością :) Jeśli kilka razy w tygodniu biegałaś, to możesz sobie powolutku biegać nadal. Jeśli całą zimę nie jeździłaś na rowerze, wyszłaś z formy i teraz nagle chcesz zacząć, to już niekoniecznie. Plus oczywiście trzeba bardzo uważać na wstrząsy i wypadki, bo w ciąży groźniej, wiadomo.

Też mogłabym zbrzydnąć :D Intuicja podpowiada chłopca, jak w pierwszej ciąży, i prawie nie dopuszczam myśli o dziewczynce, ale... chcielibyśmy dziewczynkę, czemu nie. Zwłaszcza, że mąż przełamuje się do mojego wymarzonego imienia :p

Dzisiaj o 14:05 (angielskiego czasu) mam USG genetyczne. Nie mam ostatnio czasu na stresy, bo dużo się dzieje, ale dzisiaj już przyznaję, że lekka nerwówka mi się włącza :rolleyes2: W końcu nie widziałam malucha od pięciu tygodni.
Kciuki za badania ✊✊✊
Dzieki dziewczyny, oczywiscie juz nie wsiade na ten nieszczesny rower, ciaza prawidlowa od poczatku, nic nie bolalo, zadnych plamien wiec mam nadzieje ze ten jednorazowy wybryk nie zaszkodzil maluszkowi. Powiem Wam ze bedac w ciazy zwlaszcza w pierwszej jest duzo takich sytuacji ze nawet nie zastanowie sie powinnam nie powinnam a potem okazuje sie ze samemu mozna zrobic sobie krzywde, oby po porodzie pojawil sie ten tzw. instynkt zeby wiedziec co i jak!:oo:
Witaj!
Co do rowera, jeśli nie trzeba to po co kusić los. Ale wiadomo, nie można dać się zwariować ;).
A o instynkt się nie martw, nawet nie zauważysz jak się pojawi :)
Witajcie ja sie czuje. Jakas brzydka w tej ciazy albo sobie wkrecam bo przytylam. Na obiad za to. Ze mam dzisiaj urodziny zrobię sobie ryz zapiekany z warzywami mimo ze rodzinka nie lubi ryz a ja uwielbiam.
100 lat, spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania!
Ja dzisiaj o 16 mam wizytę, już nie mogę się doczekać, stres jest!
Trzymam kciuki ✊✊✊
W którym tyg pisać się na połówkowe ? bo chyba musze przedzwonić :) mysle czy też dostanę skierowanie na nie czy nie , ale chyba tak skoro na tamto dostałam , z reszta wszystko mi jedno :) w internetach pisza ze miedzy 21-26 tyg ale najlepiej do 22tc

@Sabi32 rób tak , żebyś Ty się czuła swobodnie i komfortowo , bo najlepiej wiesz co jest dla Was dobre :) każda ma swoje życie i może tylko doradzić czy powiedzieć co by zrobiła , albo mieć nieco inne zdanie, ale nikt Ci nic narzucić nie może co masz robić , a Ty tak samo nie musisz nikogo słuchac :) jak czujesz smyranie to na pewno małe rośnie , usg tylko potwierdzi , że zdrowe więc dobrze ze masz prenatalne :)

Co do witamin ja biorę prenatal duo od 12+0 czyli od skończonego 12 tyg zaczęłam 13 wtedy :)
skoro skierowanie dostałaś na pierwsze to na drugie tez dostaniesz skierowanie. Ja mam się umówić w 22 tyg.
Apropo cytologii kiedy powinien mi ją doktorek zrobić? Na razie nic na ten temat nie wspominał..
Mi będzie pobierać na następnej wizycie dopiero, bo miałam w styczniu 2017. Powinno się co roku badać. Tym razem jakoś zleciało. Powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi. Warto zbadać.

Oj laseczki, tempo dzisiaj zawrotne w pisaniu :) czytam od 6 rano forum i już kilkanaście stron do przodu hehe :) ja uważam, że to każdego wybór kiedy idzie do lekarza - na pewno forum to nie miejsce do takich ocen. Ja ze strachu idę na prenatalne 2 razy, bo co mi szkodzi, a termin na nfz bez problemu udało się załatwić. Na przykład w Katowicach do ginekologa tam gdzie ja dzwoniłam to terminy są na połowę lipca, a jak w ciąży to od razu zaproponowali mi pietwszy termin kiedy dany lekarz przyjmuje. Tak samo z prenatalnym na nfz, powiedziałam, że w tym konkretnyn dniu mam zlecone i tak mnie umówili. Jestem w szoku. Do chirurga też mam wizytę w ciągu tygodnia na usunięcie znamienia. Korzystajmy z tego przywileju, bo ile trzeba się naczekać nornalnie... dla przykładu gorzej mi było umówić się prywatnie do kliniki do ginekologa, bo tyle pacjentów już chodzi prywatnie.

Ja na polowkowe zapisze się po urlopie. Będę juz miała skończone 22 tc. Mam nadzieje, ze mój ulubiony gin mi zrobi.

A teraz czekam na wizytę u neurologa. Internista podejrzewa uszkodzenie nerwu. Sam mnie do niej przyprowadził. Bardzo uprzejmy lekarz. Az trudno uwierzyć, że to lux med. Jednak sporo jest ludzi i opóźnienie. Zaczyna mnie boleć głowa i robie die głodna. Nie wiedziałam.że trafię od razu na następną wizytę, bo bym sobie coś wziela do jedzenia.

Tam akurat gdzie Sabi mieszka jest tak w kazdym jednym miescie[/QU
Tam akurat gdzie Sabi mieszka jest tak w kazdym jednym miescie

No to nieciekawie :/ ja wczesniej jeździłam daleko do lekarza teraz już się z nim pożegnałam :< dojeżdżam teraz 50km do lekarki mojej , bo miejscowi to tępaki :/

U mnie połówkowe wyjdzie 21t +1 d :)

reklama
Do góry