reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej mamusie! Odnośnie różnicy wieku mnie będzie 2 lata, tak jak chciałam na początku będzie trudno ale już później myślę że będzie coraz lepiej. Sama mam 2 lata młodszego brata i kontakt mamy dobry jeden drugiemu pomaga, wiadomo jak to dzieci klocilismy się i tluklismy :-D Ale rodzice zawsze nam tłumaczyli że mamy się szanować bo jesteśmy rodzeństwem. Z kolei mój mąż ma 6 lat starszego brata I 12 lat młodszą siostrę i kontakt jest słaby. Brat jego ma ciezki charakter A siostra to tłuk taki Ale to wszystko przez mamusie bo ja niunia, dziewucha lat prawie 20 A nawet pokoju posprzątać nie umie. Masakra:oo:
Ja mam 8lat starsza siostrę i kontakt średni z nią.

Między synem a ta dzidzia będzie 7 lat różnicy no ale to już siła wyższa, miało być 3 lata ale nie wyszło....

reklama
Khm....
Może się mylę....
Jeśli tak to proszę popraw mnie...
Ale z przebiegu rozmowy Eweliny i saby wyraźnie było widać atak i to ślepy....
Bo saba pisała niejednokrotnie że SZYBCIEJ SIĘ NIE DAŁO lekarza załatwić I koniec tematu.
Nasze gadanie, że "ale to przecież tak późno" nie sprawi nagle że ja orzumyjmie ginekolog.
A już teksty typu "brak mi sił do takiego podejścia" czy jak to tam Ewelina ubrała w słówka, jest wg mnie mało dojrzałe i w ogóle nie konstruktywne.

Rozumiem wolnosc slow.
Ale można zdanie wyrazić dyplomatycznie u z kulturą oraz można zaatakować na ślepo u z uooremymaniaka starać się komuś wmówić że robić coś źle tylko dlatego bo nie robi tak ja TY byś chciała....

. Ale tak jak pisałam wyżej... Tak ja postrzega tematy konfliktowe na forum.

Okej, wyraziła się w sposób mało taktowny, jednak nikogo nie obrażający, nie uważam więc aby musiała to forum z jakiegoś powodu opuszczać, zwłaszcza, że najbardziej zainteresowana czyli Sabi jakoś się nie obraziła, jest dorosła i postąpi i tak jak będzie chciała.Pewnie każda z nas widzi to inaczej ale ja przynajmniej nie doczytałam w zdaniach Eweliny złych intencji.

Mozna gdybac, moze byc wszystko ok, a moze byc pozamaciczna, ale mysle, ze juz bym sie o tym dowiedziala lezac w szpitalu a nie czujac dzidzie jak sie czasem delikatnie poruszy ;)

Takze jestem za tym, ze nikt nie powinien odchodzić z forum, ja sie nie czuje obrazona absolutnie, jestem dorosla i tak czy siak slucham głównie swojego rozsądku i siebie.
Ja wiem, ze sa tu mamusie ktore dlugo sie starają, muszą podtrzymywac ciąże i tym samym ciąża dla nich to stan podwyzszonego ryzyka i paniki...ja w kazda ciaze zachodzilam bez najmniejszego problemu, w ta nawet z tabletkami anty. Sprawdzic bym chetnie sprawdzila szybciej, ale jak juz pisalam sa terminy, nawet prywatnie, niestety. Jedyne szybsze sprawdzenie, to zgloszenie sie do szpitala z wymyslonymi bólami, wtedy usg na pewno by zrobili, ale to juz nie dla mnie, tym bardziej, ze nic sie nie dzieje niepokojacego, chyba ze sennosc i zgaga, to te niepokojące objawy ;)
I tak trzymać! :D

Wracając tylko do tych badań to ja żyłam ze świadomością że USG genetycznego nie da się zrobić po 13t6d (tak na forum bylo mowionemi tak wyczytalam nawet w artykulach) a mi najpierw zmierzyła przeziarnosci posprawdzala wszystko a na koniec długość dziecka która pokażą 14t0d więc jednak można :)

Mozna gdybac, moze byc wszystko ok, a moze byc pozamaciczna, ale mysle, ze juz bym sie o tym dowiedziala lezac w szpitalu a nie czujac dzidzie jak sie czasem delikatnie poruszy ;)

Takze jestem za tym, ze nikt nie powinien odchodzić z forum, ja sie nie czuje obrazona absolutnie, jestem dorosla i tak czy siak slucham głównie swojego rozsądku i siebie.
Ja wiem, ze sa tu mamusie ktore dlugo sie starają, muszą podtrzymywac ciąże i tym samym ciąża dla nich to stan podwyzszonego ryzyka i paniki...ja w kazda ciaze zachodzilam bez najmniejszego problemu, w ta nawet z tabletkami anty. Sprawdzic bym chetnie sprawdzila szybciej, ale jak juz pisalam sa terminy, nawet prywatnie, niestety. Jedyne szybsze sprawdzenie, to zgloszenie sie do szpitala z wymyslonymi bólami, wtedy usg na pewno by zrobili, ale to juz nie dla mnie, tym bardziej, ze nic sie nie dzieje niepokojacego, chyba ze sennosc i zgaga, to te niepokojące objawy ;)
Zdrowe podejście do sprawy. [emoji4] Super!

W którym tyg pisać się na połówkowe ? bo chyba musze przedzwonić :) mysle czy też dostanę skierowanie na nie czy nie , ale chyba tak skoro na tamto dostałam , z reszta wszystko mi jedno :) w internetach pisza ze miedzy 21-26 tyg ale najlepiej do 22tc

@Sabi32 rób tak , żebyś Ty się czuła swobodnie i komfortowo , bo najlepiej wiesz co jest dla Was dobre :) każda ma swoje życie i może tylko doradzić czy powiedzieć co by zrobiła , albo mieć nieco inne zdanie, ale nikt Ci nic narzucić nie może co masz robić , a Ty tak samo nie musisz nikogo słuchac :) jak czujesz smyranie to na pewno małe rośnie , usg tylko potwierdzi , że zdrowe więc dobrze ze masz prenatalne :)

Co do witamin ja biorę prenatal duo od 12+0 czyli od skończonego 12 tyg zaczęłam 13 wtedy :)

reklama
I tak trzymać! :D

Wracając tylko do tych badań to ja żyłam ze świadomością że USG genetycznego nie da się zrobić po 13t6d (tak na forum bylo mowionemi tak wyczytalam nawet w artykulach) a mi najpierw zmierzyła przeziarnosci posprawdzala wszystko a na koniec długość dziecka która pokażą 14t0d więc jednak można :)
Można, bo ja także bede wiecej jak 13+6 w poniedzialek, ale Pani doktor kazala przyjsc. Ale mam jakieś przeczucie, ze dzidzia bedzie mniejsza...

Do góry