reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Co do Sabi myślę że nikt nie miał na celu sprawienia jej przykrości, raczej podpowiedzenia, że jednak czas jest ważny (nieplanowane, nie oznacza, że nie trzeba dbać, sprawdzać, kontrolować. Jakby ciąża okazała się np. pozamaciczna to sama by sobie krzywdę zrobiła tą zwłoką). @Ewelina1406 wracaj do nas, nie napisałaś nic przez co powinnaś od nas zmykać, przynajmniej ja nie widzę nic obraźliwego, uważam, że jedna z dziewczyn w dużo gorszy i mniej kulturalny sposób potraktowała Ciebie :)
Khm....
Może się mylę....
Jeśli tak to proszę popraw mnie...
Ale z przebiegu rozmowy Eweliny i saby wyraźnie było widać atak i to ślepy....
Bo saba pisała niejednokrotnie że SZYBCIEJ SIĘ NIE DAŁO lekarza załatwić I koniec tematu.
Nasze gadanie, że "ale to przecież tak późno" nie sprawi nagle że ja orzumyjmie ginekolog.
A już teksty typu "brak mi sił do takiego podejścia" czy jak to tam Ewelina ubrała w słówka, jest wg mnie mało dojrzałe i w ogóle nie konstruktywne.

Rozumiem wolnosc slow.
Ale można zdanie wyrazić dyplomatycznie u z kulturą oraz można zaatakować na ślepo u z uooremymaniaka starać się komuś wmówić że robić coś źle tylko dlatego bo nie robi tak ja TY byś chciała....

. Ale tak jak pisałam wyżej... Tak ja postrzega tematy konfliktowe na forum.

reklama
Ja dzisiaj o 16 mam wizytę, już nie mogę się doczekać, stres jest!
To trzymam kciuki i daj koniecznie znać po :) nie wiem czy pamiętasz jak kilka dni temu pytałam o leki na infekcje, korzystając z okazji, jak jest poprawa to mam odstawić czy cały czas brać zgodnie z ulotką całe opakowanie? :)

Co do Sabi myślę że nikt nie miał na celu sprawienia jej przykrości, raczej podpowiedzenia, że jednak czas jest ważny (nieplanowane, nie oznacza, że nie trzeba dbać, sprawdzać, kontrolować. Jakby ciąża okazała się np. pozamaciczna to sama by sobie krzywdę zrobiła tą zwłoką). @Ewelina1406 wracaj do nas, nie napisałaś nic przez co powinnaś od nas zmykać, przynajmniej ja nie widzę nic obraźliwego, uważam, że jedna z dziewczyn w dużo gorszy i mniej kulturalny sposób potraktowała Ciebie :)
Mozna gdybac, moze byc wszystko ok, a moze byc pozamaciczna, ale mysle, ze juz bym sie o tym dowiedziala lezac w szpitalu a nie czujac dzidzie jak sie czasem delikatnie poruszy ;)

Takze jestem za tym, ze nikt nie powinien odchodzić z forum, ja sie nie czuje obrazona absolutnie, jestem dorosla i tak czy siak slucham głównie swojego rozsądku i siebie.
Ja wiem, ze sa tu mamusie ktore dlugo sie starają, muszą podtrzymywac ciąże i tym samym ciąża dla nich to stan podwyzszonego ryzyka i paniki...ja w kazda ciaze zachodzilam bez najmniejszego problemu, w ta nawet z tabletkami anty. Sprawdzic bym chetnie sprawdzila szybciej, ale jak juz pisalam sa terminy, nawet prywatnie, niestety. Jedyne szybsze sprawdzenie, to zgloszenie sie do szpitala z wymyslonymi bólami, wtedy usg na pewno by zrobili, ale to juz nie dla mnie, tym bardziej, ze nic sie nie dzieje niepokojacego, chyba ze sennosc i zgaga, to te niepokojące objawy ;)

Ja biorę , mój Dr powiedział że 2 zacząć brać od skończonego 12tyg ja zaczęłam brać jak aplikacja pokazala 13tyg ) już sama się gubię co oznacza skończony 12 czy to 12t1d czy 13t0d
12t1d to skończone 12tygodni czyli 13ty tydzień :)

Czyli jak masz 26 lat i 3 miesiące to masz skończone 26 LAt a nie 26ty rok życia :)

Hej mamusie! Odnośnie różnicy wieku mnie będzie 2 lata, tak jak chciałam na początku będzie trudno ale już później myślę że będzie coraz lepiej. Sama mam 2 lata młodszego brata i kontakt mamy dobry jeden drugiemu pomaga, wiadomo jak to dzieci klocilismy się i tluklismy :-D Ale rodzice zawsze nam tłumaczyli że mamy się szanować bo jesteśmy rodzeństwem. Z kolei mój mąż ma 6 lat starszego brata I 12 lat młodszą siostrę i kontakt jest słaby. Brat jego ma ciezki charakter A siostra to tłuk taki Ale to wszystko przez mamusie bo ja niunia, dziewucha lat prawie 20 A nawet pokoju posprzątać nie umie. Masakra:oo:

reklama
Do góry