reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzień dobry ;)
Dzieki dziewczyny tym razem za słowa wsparcia, fakt jest taki, ze nie panikuje jak nie musze, myślę pozytywnie i fakt jest taki, ze lekarze u mnie w miescie o pacjentow prosic sie nie musza, tym samym sa terminy, nic od ręki.
Druga sprawa jest taka, ze to moja czwarta ciąża, wczesniejsze przechodzilam bez najmniejszego problemu z podstawowymi badaniami, bez szaleństw typu prenatalne czy testy pappa...Aktualnie takze jest wszystko ok, czuje sie dobrze, bylo plamienie w dni kiedy mial byc okres, wiec to zadna patologia ciąży. Wiem, ze po usg wyjdzie, ze wszystko jest w porządku, wiadomo, doczekac sie juz nie mogę na ta wizytę, aby miec taki calkowity spokój, ale wiem takze, ze nasze ciało jest tak skonstruowane, ze jesli cokolwiek zlego dzialoby sie z ciążą, to organizm daje o tym znać, prędzej czy później.

Co do kalkulatorów, mi wlasnie takze roznie wychodzi, na jednym 13+5 na drugim 14...a na usg wyjdzie, ze dzidzia mniejsza, zobaczycie ;)

Dzis u Nas od rana pochmurno i pada, rano nawet grzmialo, siedzę z synem w domu. Na 17 corka ma sesje zdjęciową ze swoim zespołem, mam nadzieje, ze padać nie bedzie.

Obiad...hmm, nie mam pojecia, ale moze ta kasze z gulaszem...albo chodzą za mna tez takie pulpeciki w kapuscie mlodej na gęsto :) pewnie jeszcze mi sie odwidzi i bedzie co innego, narazie wymyslam ;)

Rower...jeździłam, bo nie wiedzialam o ciąży, ale to takze spokojna jazda byla. Teraz bym nie wsiadla.

Co do informowania wszystkich wkolo, przyjdzie na to czas, zrobie usg i wtedy poinformuje rodzinkę, moze bedzie juz wiadomo kto tam w brzuszku siedzi ;)

reklama
Czesc dziewczyny!!:) jestem tu nowa, trafilam wlasnie na forum I postanowilam dołączyć, dzis 15+1:) przewidywany termin porodu na 3 grudnia. Dziewczyny macie juz jakies informacje odnosnie płci?? My na prenatalnych w 12 tyg dowiedzielismy sie ze na 70% dziewczynka ale moj gin w 14 tyg powiedzial ze nie potwierdzi jeszcze tego. Pierwszy maluszek I w sumie bez wiekszej roznicy ale jednak ta ciekawosc:) w niedziele troche nie zastanowilam sie nad tym I wsiadlam na rower pojezdzic z mezem, trasa byla lekka troche prowadzilismy ale wieczorem znajoma nastraszyla mnie ze rower w ciazy kategorycznie zabroniony, troche sie wystraszylam ale nic mnie nie bolalo nic sie nie dzialo, mam nadzieje ze wszystko zatem wporzadku. Jakie jest Wasze zdanie odnosnie tego roweru w ciazy?
Witaj gratuluję [emoji4] myślę że jak nic się nie dzieje i ciąża zdrowa to umiarem wszytsko można [emoji4]

Co do Sabi myślę że nikt nie miał na celu sprawienia jej przykrości, raczej podpowiedzenia, że jednak czas jest ważny (nieplanowane, nie oznacza, że nie trzeba dbać, sprawdzać, kontrolować. Jakby ciąża okazała się np. pozamaciczna to sama by sobie krzywdę zrobiła tą zwłoką). @Ewelina1406 wracaj do nas, nie napisałaś nic przez co powinnaś od nas zmykać, przynajmniej ja nie widzę nic obraźliwego, uważam, że jedna z dziewczyn w dużo gorszy i mniej kulturalny sposób potraktowała Ciebie :)

@Kaskaa25 witaj [emoji4]

@MamaXTrzy to widzę miałaś przygody z lekarzami . Bardzo fajnie wyglądasz co do tej klientki olac ja ... ;*

Co do aktywności ja się nie wypowiem bo mi nic nie wolno [emoji23]

@natka100 wszystkiego najlepszego [emoji4]

Kciuki za wizyty ja dopiero wstaje [emoji16]

A ja sie wczoraj tak wkurzylam jak nigdy. Kazdy mi mówi ze ślicznie wygladam, ze ciaza mi służy, gladka cera, lepsze wlosy, ze zdrowo i wogole a mam taka "kolezanke" (10lat mlodsza) która przychodzi do mnie na paznokcie i za kazdym razem jak przyjdzie to mi mowie ze bede miala córkę albo mowi do mnie Wandzia, bo tak na imie bedzie miala naszs coreczka jak sie okaze ze corka. Wczoraj przyszla i mówi znow do mnie ze na sto procent bede miala córkę, pytam jej skad takie stwierdzenie a ona do mnie tak BO WIESZ JAK MOJA SIOSTRA WYGLADALA PASKUDNIE JAK BYLA W CIĄŻY Z CÓRKA? BYLA OBRZYDLIWA. Mowie do Niej ze to ja w takim razie tak samo wygladam obrzydliwie??? A ona do mnie ze TAK. Że zbrzydlam i ze jestem gruba i mam drugi podbródek ( mam 177cm wzrostu i waze 64 kg to i tak przy dolnej granicy mi) Moj maz jak mu to powiedzialam myslalam ze wyjdzie z siebie. Zabronil mi jej robic paznokci.
Też bym jej więcej nie robiła, trzeba było jej odpowiedzieć:"ciekawe czy Ty w ciąży będziesz pięknością?". Nie martw się, myślę że najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa, a np. dla mnie nie ważne czy w ciąży będę piękna czy brzydka, lata mi to, dziecko najważniejsze!

@natka100 Zdrówka i radości.Oby ta ciąża była nudna;) ( w takim sensie,żeby nie działoo się nic złego...zeby było książkowo;) Wolę napisać o co mi chodzi żeby później nie było że coś źle komuś życze...

reklama
Do góry