reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
A ja jestem w szoku, że wiesz o ciąży od 2tygodni i jeszcze nie byłaś u lekarza. Ja bym nie wytrzymała w niepewności, czy w ogóle ciąża jest żywa.... Ponadto w najpóźniej w 10tygodniu to już powinna być wizyta u lekarza. Rozumiem, że dowiedziałaś się o ciąży niedawno, ale dla mnie te dwa tygodnie to już wieczność..
A kolejna rzecz to to, że część badań wykonuje się do 14 tc jak np. przyzierność, też bym się wybrała jak najprędzej.

@Sabi32 to który tydzień ciąży Ci wychodzi? chyba gdzies pisałaś że już by to był 14 tydz tak? no i jeszcze nie miałaś wizyty? Ja to bym już nie wytrzymała i choćby prywatnie ale już bym wszystko sprawdziła. Jesli faktycznie to 14 tc to możesz mieć problem z uzyskaniem pozniej becikowego bo o ile mi wiadomo to trzeba dac zaswiadczenie ze było się pod opieką lekarza nie później niż od 10 tc..:/
Dokładnie tak, musi być do becikowego zaświadczenie o pierwszej wizycie przed 10tc. Ja tez bym tyle nie wytrzymala, ja juz po zrobionym tescie chcialam leciec na usg hahaha [emoji14] ale rozsądek wziął gore ba szczescie ;)

Dziewczynki ale ja musze wytrzymac, zaraz jak sie dowiedzialam zapisalam sie i do lekarza na nfz i prywatnie, termin mam jaki mam...moglam szybciej prywatnie ale bez usg, a po co mi taka wizyta :/ wole isc raz, a porządnie z usg prenatalnym.
Jesli ciaza mialaby byc niezywa, to czy dowiem sie teraz, czy wiedzialabym wczesniej, juz by nic tego nie zmieniło...
Jesli ma byc dobrze, to bedzie, wczesne badanie usg nie zapobiegnie utraty ciazy..po za tym nic mi nie dolega no i czuje musniecia w brzuszku, wiec raczej wszystko jest ok ;)
Co do becikowego, nie wiem jak jest, ale i tak bym nie dostala skoro do 10 tyg, no dowiedzialam sie w 12, teraz jest 14..swoja droga ciekawe co w takich przypadkach, sa kobiety ktore o ciazy dowiaduja sie późno..

Dlatego zapisalam sie na prenatalne od razu, Pani zgodzila sie mnie przyjac mimo, ze bedzie wiecej jak 13+6...wszystko robie prywatnie, bo inaczej u lekarza wyladowalabym za miesiąc, a i prywatnie nie jest latwo z usg jak sie okazało.

Dziewczynki ale ja musze wytrzymac, zaraz jak sie dowiedzialam zapisalam sie i do lekarza na nfz i prywatnie, termin mam jaki mam...moglam szybciej prywatnie ale bez usg, a po co mi taka wizyta :/ wole isc raz, a porządnie z usg prenatalnym.
Jesli ciaza mialaby byc niezywa, to czy dowiem sie teraz, czy wiedzialabym wczesniej, juz by nic tego nie zmieniło...
Jesli ma byc dobrze, to bedzie, wczesne badanie usg nie zapobiegnie utraty ciazy..po za tym nic mi nie dolega no i czuje musniecia w brzuszku, wiec raczej wszystko jest ok ;)
Co do becikowego, nie wiem jak jest, ale i tak bym nie dostala skoro do 10 tyg, no dowiedzialam sie w 12, teraz jest 14..swoja droga ciekawe co w takich przypadkach, sa kobiety ktore o ciazy dowiaduja sie późno..
Koleżance udało się załatwić to zaświadczenie, chociaż na pierwszej wizycia była po 10tc, bo tez o ciazy nie wiedziała... No ale zaswiadczenie dał lekarz prywatny i oczywiście nie za darmo ;) zagadaj do lekarza, może akurat sie uda :)

Ehh Kochane mam jakiegoś doła. Mama mojego faceta ciagle upiera się na kupno nam mieszkania w Sieradzu. A ja za cholerę tego nie chce. Uważam, że włożenie prawie 300tysięcy jest totalnie bezsensu kiedy za tą samą kwotę można już kupić całkiem ok dom na wsi. A mój facet ciagle się upiera i uważa , że ja myśle tylko o sobie skoro nie chce się zgodzić żeby zamieszkać w takim mieszkaniu.. że co to nie ja jakaś dama, że mam wysokie wymagania :(
I ogólnie od początku naszego związku ciagle mu mówi, że zmarnuje sobie ze mną życie.. skoro jestem niepełnosprawna a jak teraz jeszcze dziecko to już w ogóle się wpakował :(
Płakać mi się chce ..

Musicie dojsc do porozumienia zrobcie liste za i przeciw domu i mieszkania i moze tak wybierzcie? musicie tez patrzec gdzie dziecko bedzie mialo lepiej. Ja mieszkam w miescie i nigdy wiecej juz bym nie chciala i jakby byla mozliwosc to bysmy uciekli do domu.
Tzn on mowi ze zmarnuje sobie zycie czy ty mu tak mowisz?

Kochana, badania prenatalne można zrobić do 13+6.... Po Twojej wypowiedzi odnoszę wrażenie, że Tobie jest wszystko jedno... ciąża żywa, a może nie... co ma być to będzie. Podnosi mi się ciśnienie jak coś takiego czytam...

reklama
Dlatego zapisalam sie na prenatalne od razu, Pani zgodzila sie mnie przyjac mimo, ze bedzie wiecej jak 13+6...wszystko robie prywatnie, bo inaczej u lekarza wyladowalabym za miesiąc, a i prywatnie nie jest latwo z usg jak sie okazało.

Nawet jak powiesz ze jestes w ciazy i w ktorym tygodniu? napewno jakis prywatny by cie przyjal jeszcze w ten sam dzien :)

Do góry