reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam Ja już po wizycie wszystko ok. Dzidziol słodko fikal, TP przesunął mi się na 29 grudzień I tego będziemy się trzymać ;)
Fajnie jakby dzidzia poczekala do 1 stycznia, zawsze to latwiej w szkole :)
Nie moge sie juz doczekac kiedy ja zobacze dzidzie :) jeszcze tydzień...

reklama
Ja musiałam coś szybkiego bo dziś się nie nadaje do niczego [emoji23]

Dla mnie nalesniki to nie jest obiad na szybko :D

Mam do was pytanie. Nie bardzo wiem jak często powinno się robić morfologię+mocz. Chodzę prywatnie do lekarza co 3 tyg i nie mam zaleceń do robienia takich badań. Oprócz wysokiego tsh mam wszystko w normie ale wyczytałam gdzieś, że te podstawowe badania się robi na każdą wizytę czyli powiedzmy raz w miesiącu... no i teraz nie wiem. Oprócz zrobienia krzywej cukrowej wcześniej niż zazwyczaj to nie mam żadnych zaleceń.

Ja badanie moczu juz bede trzeci raz robic.

Pierwsza.. dlatego sie mega stresuje :(
Czekam na wizyte na nfz, ale szybciej bede miala te prenatalne, bo bym nie wytrzymala...

Ja na twoim miejscu ani tyle bym nie wytrzymala tylko jeszcze dzis bym poszla prywatnie ;)

Dla mnie nalesniki to nie jest obiad na szybko :D

Ja badanie moczu juz bede trzeci raz robic.

Ja na twoim miejscu ani tyle bym nie wytrzymala tylko jeszcze dzis bym poszla prywatnie ;)
Powiem Ci, ze to nie takie proste...dzwonilam w piatek po lekarzach, jak nie urlop, to termin...a mi zalezy na tych prenatalnych i tez znalazłam klinike taka w miare najblizej domu, to kurde na 18 dopiero :oo2: juz dam rade, brzuch rośnie, nie plamie, nic nie boli, wiec jestem dobrej mysli :)
A dzis policzylam na kolkulatorze ciazowym, ze to juz 14 tydz rowno :-p bedzie ciaza z zaskoczenia :D dla rodzinki oczywiscie ;) ale w sumie ten poczatek to taki moj stan...Mamusia bedzie pewnie przeżywała, bo przeciez plany mialam i przeciez juz troje mam, wiec sobie pszczedze narazie ;) Mama od M mysle ze bedzie z kolei dzwonila dziennie jak sie czuje, bo to typ przewrazliwiony :rolleyes: M bedzie chodził w ciszy i dumal przez tydzień..wiec kurde narazie mi dobrze jak jest :) choc M czesciowo juz wtajemniczony.

Ja jutro robie guuuulasz z kaszą, bo za mną chodzi od kilku dni [emoji14]
Ooo za mna chyba tez, a nawet o tym nie wiedzialam :D
M dzis powiedzialam, ze ma sobie kupic pierogi i smietane, no placki wszystkie zjadlam :D no cóż, życie.
Jutro za to mu cos dobrego zrobie, albo bedzie to kasza z gulaszem albo zupa gulaszowa, uwielbiam :)

Ooo za mna chyba tez, a nawet o tym nie wiedzialam :D
M dzis powiedzialam, ze ma sobie kupic pierogi i smietane, no placki wszystkie zjadlam :D no cóż, życie.
Jutro za to mu cos dobrego zrobie, albo bedzie to kasza z gulaszem albo zupa gulaszowa, uwielbiam :)
Noo az jestem zdziwiona, że tak o tym gulaszu marze, bo mnie odrzuca od mięsa ogólnie :/ oo zupa gulaszowa to też pychotka, ale znowu moja córka nie lubi... Wszystkim nie dogodze [emoji14]

Fajnie jakby dzidzia poczekala do 1 stycznia, zawsze to latwiej w szkole :)
Nie moge sie juz doczekac kiedy ja zobacze dzidzie :) jeszcze tydzień...
Ale dzieci najmłodsze bardzo fajnie nadganiają i ciągną w górę, piszę to z doświadczenia, bo byłam nauczycielką w przedszkolu :) Akurat pod tym względem nie miałabym nic przeciwko grudniowi.
Ale i tak marzy mi się styczeń ;) Jutro mam USG genetyczne i podadzą mi ostateczny termin porodu, więc okaże się, czy są jakieś szanse. Jeśli zostanie ten 21.12, to marne. Jeśli 25, to już większe.

Noo az jestem zdziwiona, że tak o tym gulaszu marze, bo mnie odrzuca od mięsa ogólnie :/ oo zupa gulaszowa to też pychotka, ale znowu moja córka nie lubi... Wszystkim nie dogodze [emoji14]
U mnie to samo...kombinowanie, ale wzielam sie na sposob, stawiam na stół i komunikuje, ze obiad :) zawsze cos tam zjedza z tego co niby nie lubia, a ile dzieki temu polubili! ;)
Syn od M dzieki temu nauczyl sie jesc wiecej...wczesniej bylo " Filip tego na pewno nie zje" no to ja Filipowi na talerz szpinakowa i zjadl :D Filip tosta z serem nie zje, no to ja ser do tosta i od tamtej pory je z serem ;) przestalam sie patyczkowac.
Mistrzem jest moj Mati..kotletow mielonych nie ruszy, ewentualnie podziubie..ale te same kotlety mielone wcina w moich domowych hamburgerach :D

reklama
Mój synek jest z 12 grudnia, urodziłam 4 dni po wyznaczonym terminie, więc istnieje szansa że drugie bobo być może zostanie styczniowe:-p

Do góry