reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

W poniedzialek o 16:30 mam prenatalne :) zanim zleci ten tydzien to sie pochlastam..oczywiscie ide w ostatnim momencie, bo bedzie nawet dalej jak 13+6...no ale cóż. Oby było ok.

A do jedzenia w koncu zrobilam placki :D zachcialo mi sie ;)

O raaany <3 co za cudownosci, pycha tez o nich dzis myslalam.
A ty bylas juz u lekarza czy to bedzie pierwsza wizyta?

reklama
Hej, bardzo Wam dziękuję za rady dotyczące wykonania badania moczu przy moich mega silnych bólach, na szczęście już mam wyniki z dzisiaj i wyszły liczne bakterie i leukocyty, mam wizytę umówioną na 17:00 i mam ogromną nadzieję, że gin przepisze mi coś skutecznego bo trwa to już od środy i ból jest nie do opisania, No-spa i buscopan przestają na to działać ;( boję się czy przez ten czas to zakażenie nie mogło się przypadkiem rozprzestrzenić na nerki, a na lekarza jestem zła bo tak naprawdę zignorował mój stan, po wykonaniu usg, na którym wszystko było w porządku, nie zlecił mi nawet czegoś tak banalnego jak badanie moczu, dopiero mój lekarz ogólny na to wpadł No i Wy tutaj.. bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady, dam znać po wizycie co mi na to zapisał i oby zadziałało szybko...

Koniecznie daj znac po wizycie :)

Mam do was pytanie. Nie bardzo wiem jak często powinno się robić morfologię+mocz. Chodzę prywatnie do lekarza co 3 tyg i nie mam zaleceń do robienia takich badań. Oprócz wysokiego tsh mam wszystko w normie ale wyczytałam gdzieś, że te podstawowe badania się robi na każdą wizytę czyli powiedzmy raz w miesiącu... no i teraz nie wiem. Oprócz zrobienia krzywej cukrowej wcześniej niż zazwyczaj to nie mam żadnych zaleceń.

Teraz widze jaka klucha ze mnie sie robi[emoji23] a tylko 1 kg na plusie O jeeeej zab to chyba najgorsze co moze bycA idź Ty!!! Pysznosci[emoji23][emoji8][emoji7] i mezu nadal nie wie? Jestes mistrzem ze tyle wytrzymałas nie mówiąc[emoji23] [emoji8][emoji8][emoji8]
Teraz te pysznosci mi sie daja we znaki...zgaga wrr.
Co do M to wczoraj nad jeziorem rozmawialismy, bo mnie tak zaczepial i mowi, ze tluszczyk mi na brzuchu rosnie :tak: no to ja, ze sie okaze czy to tluszczyk ha ha..podlapal temat, no i mowilam jak jest, ze musze do lekarza sprawdzić, bo wszelkie znaki na niebie i ziemi mowia ze... i w tym momencie bobas obok nas zaczal odstawiac arie operowa i zaniemowilam:-D
W kazdym razie ja nie bylam jeszcze u lekarza, ma nfz terminy masakryczne, wiec czekajac na wizyte wi miedzy czasie umowilam sie na to prenatalne, wiec myślę, ze pojdziemy razem i stanie przed faktem dokonanym :) ja tez chodze taka niepewna, bo kompletnie nie wiem co sie w brzuszku dzieje...

Mam do was pytanie. Nie bardzo wiem jak często powinno się robić morfologię+mocz. Chodzę prywatnie do lekarza co 3 tyg i nie mam zaleceń do robienia takich badań. Oprócz wysokiego tsh mam wszystko w normie ale wyczytałam gdzieś, że te podstawowe badania się robi na każdą wizytę czyli powiedzmy raz w miesiącu... no i teraz nie wiem. Oprócz zrobienia krzywej cukrowej wcześniej niż zazwyczaj to nie mam żadnych zaleceń.
Z wczesniejszymi ciazami chodzilam do gina na nfz, faktycznie co wizyte mialam skierowanie na morfologie i mocz, jesli nie masz to podpytaj dlaczego..ewentualnie dla spokojnosci rob sobie sama prywatnie co miesiac, to nie duzy koszt, a spokojna bedziesz.

reklama
Witam Ja już po wizycie wszystko ok. Dzidziol słodko fikal, TP przesunął mi się na 29 grudzień I tego będziemy się trzymać ;)

Załączniki

• 20180611_163431.jpg
    20180611_163431.jpg
    968,1 KB · Wyświetleń: 95
Do góry