reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

W poniedzialek o 16:30 mam prenatalne :) zanim zleci ten tydzien to sie pochlastam..oczywiscie ide w ostatnim momencie, bo bedzie nawet dalej jak 13+6...no ale cóż. Oby było ok.

A do jedzenia w koncu zrobilam placki :D zachcialo mi sie ;)

O raaany <3 co za cudownosci, pycha tez o nich dzis myslalam.
A ty bylas juz u lekarza czy to bedzie pierwsza wizyta?

reklama
Hej, bardzo Wam dziękuję za rady dotyczące wykonania badania moczu przy moich mega silnych bólach, na szczęście już mam wyniki z dzisiaj i wyszły liczne bakterie i leukocyty, mam wizytę umówioną na 17:00 i mam ogromną nadzieję, że gin przepisze mi coś skutecznego bo trwa to już od środy i ból jest nie do opisania, No-spa i buscopan przestają na to działać ;( boję się czy przez ten czas to zakażenie nie mogło się przypadkiem rozprzestrzenić na nerki, a na lekarza jestem zła bo tak naprawdę zignorował mój stan, po wykonaniu usg, na którym wszystko było w porządku, nie zlecił mi nawet czegoś tak banalnego jak badanie moczu, dopiero mój lekarz ogólny na to wpadł No i Wy tutaj.. bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady, dam znać po wizycie co mi na to zapisał i oby zadziałało szybko...

Koniecznie daj znac po wizycie :)

Mam do was pytanie. Nie bardzo wiem jak często powinno się robić morfologię+mocz. Chodzę prywatnie do lekarza co 3 tyg i nie mam zaleceń do robienia takich badań. Oprócz wysokiego tsh mam wszystko w normie ale wyczytałam gdzieś, że te podstawowe badania się robi na każdą wizytę czyli powiedzmy raz w miesiącu... no i teraz nie wiem. Oprócz zrobienia krzywej cukrowej wcześniej niż zazwyczaj to nie mam żadnych zaleceń.

Teraz widze jaka klucha ze mnie sie robi[emoji23] a tylko 1 kg na plusie O jeeeej zab to chyba najgorsze co moze bycA idź Ty!!! Pysznosci[emoji23][emoji8][emoji7] i mezu nadal nie wie? Jestes mistrzem ze tyle wytrzymałas nie mówiąc[emoji23] [emoji8][emoji8][emoji8]
Teraz te pysznosci mi sie daja we znaki...zgaga wrr.
Co do M to wczoraj nad jeziorem rozmawialismy, bo mnie tak zaczepial i mowi, ze tluszczyk mi na brzuchu rosnie :tak: no to ja, ze sie okaze czy to tluszczyk ha ha..podlapal temat, no i mowilam jak jest, ze musze do lekarza sprawdzić, bo wszelkie znaki na niebie i ziemi mowia ze... i w tym momencie bobas obok nas zaczal odstawiac arie operowa i zaniemowilam:-D
W kazdym razie ja nie bylam jeszcze u lekarza, ma nfz terminy masakryczne, wiec czekajac na wizyte wi miedzy czasie umowilam sie na to prenatalne, wiec myślę, ze pojdziemy razem i stanie przed faktem dokonanym :) ja tez chodze taka niepewna, bo kompletnie nie wiem co sie w brzuszku dzieje...

Mam do was pytanie. Nie bardzo wiem jak często powinno się robić morfologię+mocz. Chodzę prywatnie do lekarza co 3 tyg i nie mam zaleceń do robienia takich badań. Oprócz wysokiego tsh mam wszystko w normie ale wyczytałam gdzieś, że te podstawowe badania się robi na każdą wizytę czyli powiedzmy raz w miesiącu... no i teraz nie wiem. Oprócz zrobienia krzywej cukrowej wcześniej niż zazwyczaj to nie mam żadnych zaleceń.
Z wczesniejszymi ciazami chodzilam do gina na nfz, faktycznie co wizyte mialam skierowanie na morfologie i mocz, jesli nie masz to podpytaj dlaczego..ewentualnie dla spokojnosci rob sobie sama prywatnie co miesiac, to nie duzy koszt, a spokojna bedziesz.

reklama
Witam Ja już po wizycie wszystko ok. Dzidziol słodko fikal, TP przesunął mi się na 29 grudzień I tego będziemy się trzymać ;)

Załączniki

• 20180611_163431.jpg
    20180611_163431.jpg
    968,1 KB · Wyświetleń: 99
Do góry