reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

W poniedzialek o 16:30 mam prenatalne :) zanim zleci ten tydzien to sie pochlastam..oczywiscie ide w ostatnim momencie, bo bedzie nawet dalej jak 13+6...no ale cóż. Oby było ok.

A do jedzenia w koncu zrobilam placki :D zachcialo mi sie ;)

Załączniki

• IMG_20180611_144134.jpg
    IMG_20180611_144134.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 96
reklama
Dzieki dziewczyny...to fakt bol zęba to masakra teraz tylko sie modle zeby antybiotyk zadzialal i zeby mozna go bylo zatruc i zamknąć

W poniedzialek o 16:30 mam prenatalne :) zanim zleci ten tydzien to sie pochlastam..oczywiscie ide w ostatnim momencie, bo bedzie nawet dalej jak 13+6...no ale cóż. Oby było ok.

O jakie pyszne! [emoji7]
Też ostatnio robiłam, ale tak lubię, że mogłabym jeść codziennie...

Takie placki chodzą za mną od tygodnia! Jutro muszę koniecznie zrobić :) też mam w poniedziałek prenatalne na nfz ale idę spokojniejsza, bo za mną już jedno badanie i wiem, że jest ok :) trzymam kciuki, szybko zleci [emoji6]

Hej, bardzo Wam dziękuję za rady dotyczące wykonania badania moczu przy moich mega silnych bólach, na szczęście już mam wyniki z dzisiaj i wyszły liczne bakterie i leukocyty, mam wizytę umówioną na 17:00 i mam ogromną nadzieję, że gin przepisze mi coś skutecznego bo trwa to już od środy i ból jest nie do opisania, No-spa i buscopan przestają na to działać ;( boję się czy przez ten czas to zakażenie nie mogło się przypadkiem rozprzestrzenić na nerki, a na lekarza jestem zła bo tak naprawdę zignorował mój stan, po wykonaniu usg, na którym wszystko było w porządku, nie zlecił mi nawet czegoś tak banalnego jak badanie moczu, dopiero mój lekarz ogólny na to wpadł No i Wy tutaj.. bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady, dam znać po wizycie co mi na to zapisał i oby zadziałało szybko...

@Dagaa11 ja bym powiedziala lekarzowi, ja w upaly caly dzien aktywna i tak nie czuje, nie mam pojecia od czego mozesz tak miec. Czasem tak czuje na poczatku zasypiania, jak mam katar, ale jak dzialam to nie. @Kruszka no to Cie zalatwili z ta reka:/ ja kiedys mialam bole w nadgarstu i ortopeda mnie skierowal na zabieg nacinania pochewek sciegnistych bo powiedział ze mam zapalenie o_O dobrze ze zabieg mialam na za rok to zdazylo przejsc;) a potem ponoc do konca zycia ruchomosc nie ta, w razie czego wiesz, jeszcze inny lekarz bo niektorzy to nieogary sa...mam nadzieje ze Ci szybko przejdzie no i tez zapytam jezdzisz na rowerze? Zazdro ja sobie odpuscilam a kooocham rower:)

Ale szalowe macie te sny:D ja mam od 4 dni te same sny:/ ze maz mnie zostawia ale tak przeplata sie jego twarz z moim bylym , sama nie wiem kto mi sie sni do konca, czasem byly stoi obok, a że mnie fredzel zostawil dla innej to pewnie jakies obawy wracaja czy cos, teraz ciaza to moze jakos mi sie udziela w podswiadomosci:D ale moj M jest cudowny, kocha mnie i dzidzie i jest extra:)

Powodzenia na wizytach dzis!:*
Mowilam.lekarzowi, przejrzal dokladnie wyniki itd, wyslal kolejny raz na morfologie. Twierdzi, ze taka moja natura... Z corka tez mi bylo slabo, ale nie az tak :/

Niestety w naszym kraju nawet jak zaczniesz mdlec w kolejce z 8miesięcznym brzuchem, to mała szansa, że ktoś Cie przepuści [emoji14]
Oj, nie mogę się z tym zgodzić. Jeśli w pierwszej ciąży przepuszczano mnie w kolejkach, to tylko w Polsce. W UK nigdy nikt, a kasy pierwszeństwa w sklepach w ogóle nie istnieją.

Ostatnio w Polsce było mi głupio w Lidlu, bo kupowałam dla męża malutką (200 ml) butelkę wiśniówki. Nie mógł sobie kupić sam, bo to drobna niespodzianka do prezentu. Sobie wzięłam legginsy ciążowe. I tak stałam w tej kolejce i wciąż miałam wrażenie, że legginsy mnie zdradzają i że wstyd w ciąży kupować wódkę :D

Fajna dziewczyna z Ciebie :)

Moja znajoma z sierpniowek prowadzi na fb stronkę "mama ciąża i rower". Polecam do poczytania, wrzuca fajne artykuły itp
Teraz widze jaka klucha ze mnie sie robi[emoji23] a tylko 1 kg na plusie
Dzien dobry dziewczynki u mnie dzisiaj masakra o 3 w nocy obudził mnie tragiczny bol zęba....wlasnie wrocilam od stomatologa i niestety jest tragicznie zrobił mi sie zgorzel na zębie a przez to ze jestem w ciazy nie za duzo mozna zrobic jedynie co to antybiotyk i zatrucie zęba a zakończenie leczenia dopiero po porodzie .....
O jeeeej zab to chyba najgorsze co moze byc

A idź Ty!!! Pysznosci[emoji23][emoji8][emoji7] i mezu nadal nie wie? Jestes mistrzem ze tyle wytrzymałas nie mówiąc[emoji23] [emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Oj, nie mogę się z tym zgodzić. Jeśli w pierwszej ciąży przepuszczano mnie w kolejkach, to tylko w Polsce. W UK nigdy nikt, a kasy pierwszeństwa w sklepach w ogóle nie istnieją.

Ostatnio w Polsce było mi głupio w Lidlu, bo kupowałam dla męża malutką (200 ml) butelkę wiśniówki. Nie mógł sobie kupić sam, bo to drobna niespodzianka do prezentu. Sobie wzięłam legginsy ciążowe. I tak stałam w tej kolejce i wciąż miałam wrażenie, że legginsy mnie zdradzają i że wstyd w ciąży kupować wódkę :D
Ja raz w zyciu zostaoam przepuszczona, w laboratorium przez pana 80+, reszta udawala, ze mnie nie widzi. Kasy pierszenstwa moze i u nas istnieja, ale co z tego, skoro nikt nie zwraca na nie uwagi? Chyba, ze tylko ja z corka mialam tAkiego pecha di ludzi ;) ale ti bylo 8 lat temu, moze teraz sie cos zmienilo. Zobaczymy jak brzuch sie powiekszy :)

Do góry