reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@HappyElephant to racja są dzieci KP ktore np. Nie akceptują butelek, mojego syna karmiłam piersią, jak musiałam wyjść odciągalam mleko dostawał z butelki i mu to nie robilo różnicy ważne aby do papusi leciało zresztą to straszny glodomor jest :-D przez ostatni miesiąc pomału odstawiłam syna od piersi I udało się całkowicie zaprzestać KP I UWAGA!!! moje dziecko Zaczyna od jakiegoś tygodnia przesypiac nocki ochhh... co za cudowne uczucie myślałam że to nigdy nie nastąpi :-D

reklama
Juz z synem wszystko wporzadku? z tego co pamietam to mial cos z uchem? super ze juz jestes spowrotem z nami :)
Tak już ok ☺, bardzo niepozorna ta choroba dwa razy powiedział ze boli go ucho ale po chwili mijało, za uchem obrzek jakby po ugryzieniu muszki bez gorączki bez kataru a okazało się ze to poważna choroba , musiał mieć zakładany drenaż w znieczuleniu ogólnym to było chyba najgorsze ale cieszę się że lekarz dobrze go zdiagnozowal bo razem z nami z tym samym leżała dziewczynka która 3 miesiące leczyli na grzybicę ucha.

My używaliśmy tez Tommee Tippe ale mieliśmy przez cały okres tylko 4 butelki i stwierdzam że mi one w zupełności wystarczyły na bieżąco mylam i wyparzalam zmieniałam tylko smoczki.

Hej mamusie :)

Tak bardzo dobre ja będę kupować Tommy tippe bo ma smoczusie fajnie profilowane i dzieci podobno bardzo je lubią
emoji4.png
Popieram. Mój smok tylko ciągnął tommee tippee. Avent tez ma fajne smoczki, są trochę bardziej miękkie. Dostałam jedną małą butelkę Lovi zobaczymy jak się sprawdzi. Ale i tak zostanę przy Tommee tippee, bo mam laktator pod tą butelkę. Chociaż się okaże jak po 8 latach on wygląda :confused:. Muszę go odnaleźć na strychu a to nie jest prosta sprawa.
Hej, hej dziewczyny Tomme tippee niezla firma, sama miałam butelki dla Matiego do picia wody A teraz korzysta z takiego fajnego bidonu ze słomka, co do smoczka to mój długo nie chciał dopiero około 5msca polubił I też próbowaliśmy różnych I podpasowal mu firmy lovi. Dziś mój mąż wyjechal znów do pracy:( tym razem aż 8 tygodni:( Ale za to już jutro zobaczę mojego dzidziolka gin przesunął mi wizytę o 1 dzień, już lekki stresik jest.
Trzymam kciuki za wizytę ✊✊✊
Witam wszystkie Mamy ! :)
Jestem w 14 tc i jest to moja pierwsza ciąża :)
Mam do was pytanie co polecacie na bardzo suchą skórę na twarzy, mi aż skóra schodzi :( produktów jest wiele, ale może któraś z Was stosowała i poleca coś skutecznego i bezpiecznego dla dzidziusia ? :)
Ja na noc smaruje się kremem Nivea. Spróbuj, mi pomaga :)
Cześć Patuska, dzięki, że mi odpowiedziałaś. W takim razie zapisuje się do lekarza. U mnie nie szukała zyly, bo mam widoczne, po prostu chyba miała kiepski dzień, bo skwitowala "Wy się dzis nie nadajecie na wlewy" zrzucając winę na pacjentki. Wywnioskowalam, że nie byłam pierwsza u której coś poszło nie tak.
Buziak :*
Tragedia :mad: co za tekst. Chyba bym piłeczkę babie oddała. Ja mam ten problem, ze nie mam żył i na macanko pobierają. Ale odpukać noe mam w moim labo problemów z pobraniem. Ostatnio w Poznaniu na Polnej 2 razy się wkłuwały :(
Tak już ok ☺, bardzo niepozorna ta choroba dwa razy powiedział ze boli go ucho ale po chwili mijało, za uchem obrzek jakby po ugryzieniu muszki bez gorączki bez kataru a okazało się ze to poważna choroba , musiał mieć zakładany drenaż w znieczuleniu ogólnym to było chyba najgorsze ale cieszę się że lekarz dobrze go zdiagnozowal bo razem z nami z tym samym leżała dziewczynka która 3 miesiące leczyli na grzybicę ucha.
Dobrze, ze już wszystko szczęśliwie się skończyło. Trochę nacierpiałaś razem ze synkiem. Zdrówka dla synka!
My używaliśmy tez Tommee Tippe ale mieliśmy przez cały okres tylko 4 butelki i stwierdzam że mi one w zupełności wystarczyły na bieżąco mylam i wyparzalam zmieniałam tylko smoczki.
Robilam dokładnie tak samo. Miałam 2 duże do mleka i 2 małe do mleka i cherbatki.

przez ostatni miesiąc pomału odstawiłam syna od piersi I udało się całkowicie zaprzestać KP I UWAGA!!! moje dziecko Zaczyna od jakiegoś tygodnia przesypiac nocki ochhh... co za cudowne uczucie myślałam że to nigdy nie nastąpi :-D
Super! My jeszcze walczymy, karmię tylko do zaśnięcia, niestety na drzemkę inaczej go nie uśpię. Jeśli na USG będzie teraz wszystko ok, to będę go może motać w chustę, wtedy zaśnie bez karmienia. Gorzej z nocami, bo jak się budzi, to płacze i nie uśnie, dopóki nie nakarmię :/

A na obiad pieczony pstrąg łososiowy z ryżem :) Przez prawie tydzień miałam jazdę na ziemniaki ze smażoną kiełbaską i cebulką, polane kefirem naturalnym :-D
Mam pytanie, jak Wasze piersi? U mnie generalnie tak jak przed ciąża, ani się nie powiększyły, ani nie są obolałe, zastanawiam sie czy to jeszcze się może zmienić skoro do tej pory nic się nie zadziało.
Moje piersi bolały całe od początku, ale od kilku tygodni tylko sutki - które czasami tak puchną, że ich nie poznaje :oo2: Na szczęście nie urosły mi zbyt mocno, bo miałam 75H, teraz mam tylko mocniej wypełnioną miseczkę i nie wiem czy już kupować lepiej dopasowany biustonosz czy jeszcze poczekać, bo może się powiększą (oby nie!).

reklama
@HappyElephant twój jest ciut młodszy od mojego pewnie jeszcze potrzebuje, ja próbowałam swojego w lutym odstawić w nocy i to był dramat krzyk taki nie dało się oszukać woda więc zrezygnowałam, teraz zrobiłam kolejne podejście I o dziwo obyło się bez większych krzykow podawałam mu wodę z butelki pociągnął parę łykow I szedł dalej spać. Mój bąbel za 2 dni skończy 1,5 roku:)

Do góry