reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@motylkowelove ja to od sierpnia 2017 jestem w szpitalach częstym gościem, moja babcia bardzo mocno się uderzyła I okazało się że uszkodziła sobie soczewki w oczach, dostała skierowanie na pilne operacje w tej chwili ma zrobione oko lewe I to aż 3 operacje miala, teraz zostało oko prawe Ale przez ten udar znów to się przedłuży. Po prostu zawsze pamiętam o dokladnej dezynfekcji rąk po wyjściu.

reklama
Witam wszystkie Mamy ! :)
Jestem w 14 tc i jest to moja pierwsza ciąża :)
Mam do was pytanie co polecacie na bardzo suchą skórę na twarzy, mi aż skóra schodzi :( produktów jest wiele, ale może któraś z Was stosowała i poleca coś skutecznego i bezpiecznego dla dzidziusia ? :)
Ja się smaruje bambino [emoji4] zwykły krem a dobrze nawilza

@motylkowelove ja to od sierpnia 2017 jestem w szpitalach częstym gościem, moja babcia bardzo mocno się uderzyła I okazało się że uszkodziła sobie soczewki w oczach, dostała skierowanie na pilne operacje w tej chwili ma zrobione oko lewe I to aż 3 operacje miala, teraz zostało oko prawe Ale przez ten udar znów to się przedłuży. Po prostu zawsze pamiętam o dokladnej dezynfekcji rąk po wyjściu.
Ja się bałam iść jednak bo ja to nie mam styczności z takimi miejscami więc nie ryzykowalam

Dużo zdrówka dla babci moja kochana zjadło naświetlanie po wycięciu piersi

Hej, jeden dzień wolnego w tygodniu A spać nie mogę i już wstałam. Od 6tej strasznie kręci mnie w brzuszku i już 3 razy zaliczyłam wc, może to po tej pizzie wczoraj.. chyba zaraz łyknę nospę, bo brzych boli :/

Moja póki co jest nie do zdarcia mimo tego udaru A ma też prawie 82 lata ma jeszcze w sobie ta wole I trenuje te chodzenie, bo ona to na swoje lata naprawdę bardzo sprawna była przed tym udarem. Choroby są straszne ale co zrobić tak los. Muszę się podnieść z wyrka razem z synkiem I coś do jedzenia.

Marta nie martw sie! Bylam w takiej samej sytuacji i nawet z tego co pamietam robilysmy prenatalne i tego samego lekarza ;) rowno tydzien po dostalam telefon od doktora i krew wyszla dobrze.
Wczoraj tez bylam na ostatniej wizycie u dr Paligi i powiedziala, ze nie widzi powodu do niepokoju zwlaszcza, ze kiedy dziecko jest chore sa tez sygnaly na usg np brak kosci nosowej.
Kurcze, jak ja żałuję, że Ona nie moze prowadzic mojej ciąży. Przekochana lekarka...

reklama
Dziewczyny pisałam kilka dni temu, że przy zakładaniu wklucia pielęgniarka najprawdopodobniej wklula się w nerw. Po wszystkim miałam skurcze w nadgarstku, a obecnie wyprostowane ręki jest bolesne, tzn ja juz jej nie prostuje. Myślicie, że przejdzie czy iść do lekarza?

@MamaXTrzy czy ja dobrze kojarzę, że jesteś fizjoterapeta? Jeśli tak, to czy doradzisz coś w tej sprawie?
Cześć, jak widzisz dalej Was podczytuje, jakos nie mam serca sie rozstac na dobre :)

W styczniu jak postanowilismy ze bedziemy sie starac, poszlam sobie zrobic morfologie i spotkalo mnie to samo. Poszlam do neurologa, dostalam kuracje Neurovitem w tabletkach na 50 dni.
Alternatywa to zastrzyki rowniez z tym samym skladem, czyli ogromnymi dawkami witamin z grupy b, przez 10 dni. Ponoć szybsze i lepsze efekty.
Po niecalych 2 mcach zrobilam badanie ENG i poniewaz dzialaja pradami, samo wykonanie badania mi pomoglo. Po jakims tyg- dwóch wszystko minelo i juz nie wrocilo.

Zarowno neurovit jak i to badanie lekarka mi powiedziala, ze mozna w ciazy.
Wiec idz jak najszybciej do neurologa, bo dolegliwosci sa wyjątkowo upierdliwe i lepiej szybko zaczac leczenie.
Przykro mi ze Ciebie tez to spotkalo :(
Ogolnie to teraz jak chodze na pobranie krwi to zawsze mowie pielęgniarce, ze kiedys mialam nerw uszkodzony i ze jesli za pierwszym razem sie nie wkluje w zyle to ma jej nie szukać igla pod skora- u mnie tak to wlasnie było

Do góry